The Box Office is open from 17:30 till 21:30 (will open in 02:01).

Spletni šolski katalog je seznam filmov za otroke in mlade, ki jih priporočamo za ogled v Kinodvorovem šolskem programu. Priporočeni filmi za vrtce in šole so na voljo za predvajanje v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže. Seznam posodabljamo sproti, novosti pa najdete v tiskanem Šolskem katalogu, ki izide v avgustu. Če bi ga želeli brezplačno prejeti, nam pišite.

Pri iskanju gradiv si lahko pomagate s starostnimi skupinami:
V … priporočamo za predšolske otroke | OŠ/1 … priporočamo za učence v 1. triletju osnovne šole | OŠ/2 … priporočamo za učence v 2. triletju osnovne šole | OŠ/3 … priporočamo za učence v 3. triletju osnovne šole | SŠ … priporočamo za dijake in študente
SŠ, OŠ/3

Snatched from the Source Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss / Slovenia / 2023 / 79 min

Maja Weiss’s documentary tells the stories of four stolen children, the last remaining Slovenian victims of the Nazi Lebensborn programme.

Film ima dodatno gradivo.
SŠ, OŠ/3

Zeleni Slon 11+ Zeleni Slon

Slovenia, Estonia, Netherlands, Switzerland, Germany, United Kingdom, France / 2023 / 55 min / No dialogue, Slovene subtitles, English, French / 11+

Film ima dodatno gradivo.
SŠ, OŠ/3

Winter Flies Všechno bude

Olmo Omerzu / Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Poland / 2018 / 85 min

Road movie about boys’ friendship and their insuppressable desire to experience a real life adventure. Czech based Slovenian director Olmo Omerzu (Family Film) won Best Director at Karlovi Vari for his third feature film.

SŠ, OŠ/3

Goodye Berlin Tschick

Fatih Akin / Germany / 2016 / 93 min / Slovene subtitles, German / 12+

SŠ, OŠ/3

Beasts of the Southern Wild Beasts of the Southern Wild

Benh Zeitlin / USA / 2012 / 93 min / Slovene subtitles, English / 13+