Spletni šolski katalog je seznam filmov za otroke in mlade, ki jih priporočamo za ogled v Kinodvorovem šolskem programu. Priporočeni filmi za vrtce in šole so na voljo za predvajanje v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže. Seznam posodabljamo sproti, novosti pa najdete v tiskanem Šolskem katalogu, ki izide v avgustu. Če bi ga želeli brezplačno prejeti, nam pišite.

Pri iskanju gradiv si lahko pomagate s starostnimi skupinami:
V … priporočamo za predšolske otroke | OŠ/1 … priporočamo za učence v 1. triletju osnovne šole | OŠ/2 … priporočamo za učence v 2. triletju osnovne šole | OŠ/3 … priporočamo za učence v 3. triletju osnovne šole | SŠ … priporočamo za dijake in študente
SŠ, OŠ/3

Winter Flies Všechno bude

Olmo Omerzu / Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Poland / 2018 / 85 min

Road movie about boys’ friendship and their insuppressable desire to experience a real life adventure. Czech based Slovenian director Olmo Omerzu (Family Film) won Best Director at Karlovi Vari for his third feature film.

SŠ, OŠ/3

Love, Simon Love, Simon

Greg Berlanti / USA / 2018 / 110 min / Slovene subtitles, English / 13+

SŠ, OŠ/3

Goodye Berlin Tschick

Fatih Akin / Germany / 2016 / 93 min / Slovene subtitles, German / 12+

SŠ, OŠ/3

Beasts of the Southern Wild Beasts of the Southern Wild

Benh Zeitlin / USA / 2012 / 93 min / Slovene subtitles, English / 13+

SŠ, OŠ/3, OŠ/2

The Green Bike Wadjda

Haifaa Al-Mansour / Saudi Arabia, Germany / 2012 / 97 min / Slovene subtitles, Arabic / 8+

Growing up in a conservative environment, the funny and courageous ten-year-old Wadjda stretches the limits of the permissible. She’s prepared to go to great lengths to finally buy a bike, a vehicle reserved expressly for boys.

Film ima dodatno gradivo.