Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 04:45).
Hiša pravljic, delavnica animiranega filma Slon 7+

Hiša pravljic, delavnica animiranega filma Slon 7+

Udeleženci se pogovarjajo o vsebini filma Hiša pravljic in o težavah pri branju, s katerimi se sreča glavni junak. Prepoznavajo črke, jih napišejo in narišejo, nato pa iz njih animirajo eno besedo. Končni izdelek je kratka animacija besed. Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.