Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odpre se čez 01:12).
FILOFEST 2014: študentski filmi

FILOFEST 2014: študentski filmi

Filofest je prvi mednarodni festival študentskega filma v Sloveniji, ki od leta 2006 slovenski publiki prinaša pester nabor filmov najboljših svetovnih filmskih šol kot tudi domače študentske produkcije.
Festival tokrat prvič gostuje v Kinodvoru, kjer bo predvajan drugi sklop tekmovalnega programa.

Spored:

Mee (Mee)
Letty Felgendreher, Nemčija, 2012, 5′

Mee ni bila zaželena in je bila že kot dojenček položena v škatlo. Na srečo v njej ni preživela celega življenja, saj so jo posvojili. Vendar pa se drugi zato vedno znova sprašujejo. Kako? Od kod? Kaj? Ali ve? Blablabla – znova in znova – čeprav si želi le jesti.

Več kot dve uri (More than two hours)
Ali Asgari, Iran, 2013, 15′

Ob 3. uri zjutraj fant in dekle tavata po mestu. Iščeta bolnišnico, da bi ozdravila dekle, a se izkaže, da je to težje, kot sta si predstavljala.

Varuh (The Guardian)
Pietri Bagge, Christer Hongisto, Elisa Ikonen, Inka Matilainen, Finska, 2014, 8′

Kratki animirani film o starejši ženski, ki jo želi njen robotski pomočnik spomniti na nekaj pomembnega.

Otrok s kečapom (Ketchup kid)
Patrick Vollrath, Avstrija, 2013, 20′

11-letni Paul živi v svojem svetu in je v šoli samotar. Ko nekega dni sreča obupanega fanta po imenu Aleksandar, se zave, da je lažje stopati po življenjski poti s prijateljem kot pa sam.

Živi za zdaj (Alive for now)
Lauri-matti Parppei, Finska, 2014, 25′

Ameriški pisatelj Ernest Hemingway je napisal roman Sonce tudi vzhaja, ko je bil star 26. Pauli in Antti pa igrata kaotično glasbo v majhnem obmorskem mestecu.

Rejnica
Miha Možina, Slovenija, 2014, 29′

Bernarda (60) skupaj s svojo materjo Ivano (84) ter psom Medom živi v idiličnih spodnjih Vačah, kjer zadnjih 13 let skrbita za rejniške otroke. Z njima trenutno živi Maša (9), hči soseda Marjana (35). Vse zgodbe, vzorci in poti se med seboj prepletajo in ponavljajo, vsak po svoje pa se trudi splavati na površje in globoko vdihniti življenje.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

torek, 06. 12. 2022 / 14:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.