Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).
FILOFEST 2014: študentski filmi

FILOFEST 2014: študentski filmi

Filofest je prvi mednarodni festival študentskega filma v Sloveniji, ki od leta 2006 slovenski publiki prinaša pester nabor filmov najboljših svetovnih filmskih šol kot tudi domače študentske produkcije.
Festival tokrat prvič gostuje v Kinodvoru, kjer bo predvajan drugi sklop tekmovalnega programa.

Spored:

Mee (Mee)
Letty Felgendreher, Nemčija, 2012, 5′

Mee ni bila zaželena in je bila že kot dojenček položena v škatlo. Na srečo v njej ni preživela celega življenja, saj so jo posvojili. Vendar pa se drugi zato vedno znova sprašujejo. Kako? Od kod? Kaj? Ali ve? Blablabla – znova in znova – čeprav si želi le jesti.

Več kot dve uri (More than two hours)
Ali Asgari, Iran, 2013, 15′

Ob 3. uri zjutraj fant in dekle tavata po mestu. Iščeta bolnišnico, da bi ozdravila dekle, a se izkaže, da je to težje, kot sta si predstavljala.

Varuh (The Guardian)
Pietri Bagge, Christer Hongisto, Elisa Ikonen, Inka Matilainen, Finska, 2014, 8′

Kratki animirani film o starejši ženski, ki jo želi njen robotski pomočnik spomniti na nekaj pomembnega.

Otrok s kečapom (Ketchup kid)
Patrick Vollrath, Avstrija, 2013, 20′

11-letni Paul živi v svojem svetu in je v šoli samotar. Ko nekega dni sreča obupanega fanta po imenu Aleksandar, se zave, da je lažje stopati po življenjski poti s prijateljem kot pa sam.

Živi za zdaj (Alive for now)
Lauri-matti Parppei, Finska, 2014, 25′

Ameriški pisatelj Ernest Hemingway je napisal roman Sonce tudi vzhaja, ko je bil star 26. Pauli in Antti pa igrata kaotično glasbo v majhnem obmorskem mestecu.

Rejnica
Miha Možina, Slovenija, 2014, 29′

Bernarda (60) skupaj s svojo materjo Ivano (84) ter psom Medom živi v idiličnih spodnjih Vačah, kjer zadnjih 13 let skrbita za rejniške otroke. Z njima trenutno živi Maša (9), hči soseda Marjana (35). Vse zgodbe, vzorci in poti se med seboj prepletajo in ponavljajo, vsak po svoje pa se trudi splavati na površje in globoko vdihniti življenje.

Aktualno

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

torek, 05. 07. 2022 / 18:00 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.