Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:30 (odpre se čez 06:05).
FILOFEST 2014: študentski filmi

FILOFEST 2014: študentski filmi

Filofest je prvi mednarodni festival študentskega filma v Sloveniji, ki od leta 2006 slovenski publiki prinaša pester nabor filmov najboljših svetovnih filmskih šol kot tudi domače študentske produkcije.
Festival tokrat prvič gostuje v Kinodvoru, kjer bo predvajan drugi sklop tekmovalnega programa.

Spored:

Mee (Mee)
Letty Felgendreher, Nemčija, 2012, 5′

Mee ni bila zaželena in je bila že kot dojenček položena v škatlo. Na srečo v njej ni preživela celega življenja, saj so jo posvojili. Vendar pa se drugi zato vedno znova sprašujejo. Kako? Od kod? Kaj? Ali ve? Blablabla – znova in znova – čeprav si želi le jesti.

Več kot dve uri (More than two hours)
Ali Asgari, Iran, 2013, 15′

Ob 3. uri zjutraj fant in dekle tavata po mestu. Iščeta bolnišnico, da bi ozdravila dekle, a se izkaže, da je to težje, kot sta si predstavljala.

Varuh (The Guardian)
Pietri Bagge, Christer Hongisto, Elisa Ikonen, Inka Matilainen, Finska, 2014, 8′

Kratki animirani film o starejši ženski, ki jo želi njen robotski pomočnik spomniti na nekaj pomembnega.

Otrok s kečapom (Ketchup kid)
Patrick Vollrath, Avstrija, 2013, 20′

11-letni Paul živi v svojem svetu in je v šoli samotar. Ko nekega dni sreča obupanega fanta po imenu Aleksandar, se zave, da je lažje stopati po življenjski poti s prijateljem kot pa sam.

Živi za zdaj (Alive for now)
Lauri-matti Parppei, Finska, 2014, 25′

Ameriški pisatelj Ernest Hemingway je napisal roman Sonce tudi vzhaja, ko je bil star 26. Pauli in Antti pa igrata kaotično glasbo v majhnem obmorskem mestecu.

Rejnica
Miha Možina, Slovenija, 2014, 29′

Bernarda (60) skupaj s svojo materjo Ivano (84) ter psom Medom živi v idiličnih spodnjih Vačah, kjer zadnjih 13 let skrbita za rejniške otroke. Z njima trenutno živi Maša (9), hči soseda Marjana (35). Vse zgodbe, vzorci in poti se med seboj prepletajo in ponavljajo, vsak po svoje pa se trudi splavati na površje in globoko vdihniti življenje.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

torek, 03. 10. 2023 / 16:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Psom in Italijanom vstop prepovedan Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto

torek, 03. 10. 2023 / 18:45 / Dvorana

Očarljiv, grenko-sladek animirani film, v katerem Alain Ughetto odpotuje nazaj v času in oživi zgodovino svoje družine – z lutkami in namišljenim pogovorom s svojo babico Cesiro, pa tudi z resničnimi zgodovinskimi predmeti, ki so bili del vsakdanjega življenja tedanjih družin. Pred nami se izriše pejsaž s humorjem začinjenega – čeprav težkega – življenja severnih Italijanov, ki bržkone ni bilo tako drugačno od življenj naših starih staršev.

Zadnjič

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

torek, 03. 10. 2023 / 20:30 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.