Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 34 minut).
FILOFEST 2014: študentski filmi

FILOFEST 2014: študentski filmi

Filofest je prvi mednarodni festival študentskega filma v Sloveniji, ki od leta 2006 slovenski publiki prinaša pester nabor filmov najboljših svetovnih filmskih šol kot tudi domače študentske produkcije.
Festival tokrat prvič gostuje v Kinodvoru, kjer bo predvajan drugi sklop tekmovalnega programa.

Spored:

Mee (Mee)
Letty Felgendreher, Nemčija, 2012, 5′

Mee ni bila zaželena in je bila že kot dojenček položena v škatlo. Na srečo v njej ni preživela celega življenja, saj so jo posvojili. Vendar pa se drugi zato vedno znova sprašujejo. Kako? Od kod? Kaj? Ali ve? Blablabla – znova in znova – čeprav si želi le jesti.

Več kot dve uri (More than two hours)
Ali Asgari, Iran, 2013, 15′

Ob 3. uri zjutraj fant in dekle tavata po mestu. Iščeta bolnišnico, da bi ozdravila dekle, a se izkaže, da je to težje, kot sta si predstavljala.

Varuh (The Guardian)
Pietri Bagge, Christer Hongisto, Elisa Ikonen, Inka Matilainen, Finska, 2014, 8′

Kratki animirani film o starejši ženski, ki jo želi njen robotski pomočnik spomniti na nekaj pomembnega.

Otrok s kečapom (Ketchup kid)
Patrick Vollrath, Avstrija, 2013, 20′

11-letni Paul živi v svojem svetu in je v šoli samotar. Ko nekega dni sreča obupanega fanta po imenu Aleksandar, se zave, da je lažje stopati po življenjski poti s prijateljem kot pa sam.

Živi za zdaj (Alive for now)
Lauri-matti Parppei, Finska, 2014, 25′

Ameriški pisatelj Ernest Hemingway je napisal roman Sonce tudi vzhaja, ko je bil star 26. Pauli in Antti pa igrata kaotično glasbo v majhnem obmorskem mestecu.

Rejnica
Miha Možina, Slovenija, 2014, 29′

Bernarda (60) skupaj s svojo materjo Ivano (84) ter psom Medom živi v idiličnih spodnjih Vačah, kjer zadnjih 13 let skrbita za rejniške otroke. Z njima trenutno živi Maša (9), hči soseda Marjana (35). Vse zgodbe, vzorci in poti se med seboj prepletajo in ponavljajo, vsak po svoje pa se trudi splavati na površje in globoko vdihniti življenje.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.