Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:50 (odprto še 08:29, tel: 01 239 22 17).
Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Po znani istoimenski knjigi Julie Donaldson, ki je ustvarila tudi zgodbo o Zverjascu.

Opičja uganka ali Mamica, kje si?

lutkovna predstava, 20 minut, priredba, igra in režija: Ajda Rooss, Irena Rajh Kunaver, produkcija: Lutkovno gledališče FRU-FRU

zgodba

Mala opica se izgubi in išče svojo mamico. Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica. “Saj mi nobena od živali ni podobna,” joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički, majhne kosmate gosenice, prav nič podobni svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je prav taka kot njena mamica in zdaj je ni več težko najti.

Otroci v predstavi srečajo različne živali, njihova imena in značilnosti. Spoznavali bomo pojme, kot so toplo, mehko, kosmato, sluzasto, viseče, leteče … predvsem pa, da so mame lahko zelo različne. Predstava ponuja odlično izhodišče za pogovor, kaj se zgodi, če se otrok izgubi, in kako se iz gosenice razvije metulj.

Zgodba: Julia Donaldson
Prevod in besedilo pesmic: Milan Dekleva
Likovna podoba: Špela Trobec, Iztok Hrga
Glasba: Nino de Gleria
Oblikovanje luči in tehnična pomoč: Anže Virant                                  

Foto: Urška Boljkovac
Produkcija: FRU-FRU, Koprodukcija: HIŠA otrok in umetnosti

Aktualno

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 05. 05. 2024 / 14:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

nedelja, 05. 05. 2024 / 16:20 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Zveri As bestas

Rodrigo Sorogoyen

nedelja, 05. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

Mojstrska mešanica podeželskega trilerja in psihološke drame, prežeta z dih jemajočim suspenzom in pretečim vzdušjem, je enemu vodilnih španskih režiserjev prinesla nagrado občinstva na festivalu v San Sebastiánu.