Danes je blagajna odprta od 14:40 do 21:00 (za danes zaprto).
V Kinobalonu 5. junija 2016 ob 15:00 in 11. junija 2016 ob 17:00.

Mali gangster De Boskampi's

Arne Toonen / Nizozemska / 2015 / 102 min / podnapisi, nizozemščina / 8+

Družinska komedija o želji po drugačnem življenju, kjer otrokom nihče ne teži. Ljubljenec otroških žirij in občinstva, ki pobira nagrade po vsem svetu.

režija Arne Toonen, scenarij Lotte Tabbers, po knjigi Marjon Hoffman, fotografija Rutger Storm, montaža Marc Bechtold, Brian Ent, igrajo Thor Braun, Henry van Loon, Meral Polat, René van 't Hof, Rick Lens, producenti Maarten Kuit, Koji Nelissen, Dave Schram

IMDb

Družinska komedija o želji po drugačnem življenju, kjer otrokom nihče ne teži. Ljubljenec otroških žirij in občinstva, ki pobira nagrade po vsem svetu.

zgodba
Rik Boskamp je sin čudaškega računovodje in si želi samo eno: da ne bi bil več žrtev nasilja v šoli. Potem ko si ogleda mafijski film na televiziji, izdela načrt. Ko se z očetom preselita v novo mesto, bo poskrbel, da bo oče zaslovel kot veliki mafijski šef Paulo Boskampi. Načrt uspe! Kot Rikki Boskampi postane cenjen v novi šoli, saj se vsi bojijo njegovega očeta. Toda nasilnež iz stare šole se preseli v njun kraj. Kako bo lahko Rikki nadaljeval z lažmi in novo podobo?

kritike
»Pametna družinska komedija. /…/ Hudomušno razvita zgodba po istoimenskem romanu Marjon Hoffman je živahna in dovolj igriva, da zabava tako odrasle kot otroke. Igra je živa in ne prekorači meje karikaturnega pretiravanja. Produkcija je dodelana na vseh tehničnih in oblikovnih ravneh.«
– Dennis Harvey, Variety

S podporo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v času nizozemskega predsedovanja Svetu EU (od 1. januarja do 30. junija 2016).

 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 08. 05. 2024 / 13:00 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

sreda, 08. 05. 2024 / 17:15 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Premiera

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

sreda, 08. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.