Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).

Vic in Flo sta zagledali medveda Vic+Flo ont vu un ours

Denis Côté / Kanada / 2013 / 90 min

Najnovejši celovečerec Denisa Côtéja je pravcati mozaik ekscentričnih značajev, ki v kombinaciji z bizarnimi režijskimi domislicami in s skrivnostnim občutenjem pričarajo domišljijski svet z značilno nepredvidljivo resničnostjo.

režija Denis Côté, scenarij Denis Côté, fotografija Ian Lagarde, zvok Frederic Cloutier , montaža Nicolas Roy, igrajo Pierette Robitaille (Victoria), Romane Bohringer (Florence), Marc-André Grondin (Guillaume), Marie Brassard (Jackie), Georges Molnar (Emile Champagne), Olivier Aubin (Nicolas Smith), Pier-Luc Funk (Charlot Smith)

IMDb

Najnovejši celovečerec Denisa Côtéja je pravcati mozaik ekscentričnih značajev, ki v kombinaciji z bizarnimi režijskimi domislicami in s skrivnostnim občutenjem pričarajo domišljijski svet z značilno nepredvidljivo resničnostjo.

Vic se po odsluženi zaporni kazni znova znajde na prostosti. Zaželi si miru in tišine. Vseli se v hišo v gozdu, kjer jo obišče ljubimka Flo. Ženski živita iz dneva v dan, raziskujeta naravo in uživata v mirnem vsakdanu. Življenje bi lahko bilo čudovito, če se le ne bi vsake toliko časa prikazal Vicin nekoliko nenavaden svetovalec za pogojno izpuščene zapornike. Postopoma se v vsakdanjik Vic in Flo prikradejo čudna znamenja. V prijazni ženski iz soseščine se v resnici skriva senca preteklosti in ženskama se začenja dozdevati, da postaja celo gozd okoli njiju zaklet …

»V mojih filmih se vedno pojavi kakšna žival, kot zrcalni učinek, ali … tega ne bi označil za simbolizem ali metaforiko, ker tega ne maram. Mislim, da gre za najpreprostejši način za ustvarjanje zrcalne slike, ker mislimo, da so živali tako povezane s simbolizmom, da jih navsezadnje uporabimo, zavestno ali nezavedno – vtihotapijo se v naše pripovedi in mi se jim prepustimo.« (Denis Côté)

Denis Côté
Rojen leta 1973 v kraju New Brunswick, Kanada. Sprva je delal kot radijski napovedovalec in filmski kritik ter že tedaj režiral nekaj kratkih nizkoproračunskih filmov. Leta 2005 je posnel celovečerni prvenec Les etats nordiques, za njim pa še sedem celovečernih in dokumentarnih filmov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 05. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 05. 05. 2024 / 14:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.