Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odpre se čez 06:49).
Noč grozljivk 6

Najdražji The Loved Ones

Sean Byrne / Avstralija / 2009 / 84 min / angleščina

Ta krvavi, očarljivo psihopatski film – plod režiserjevega načrta spojiti Carrie z Zlobnimi mrtveci (The Evil Dead) – je kot nalašč za romantičen jesenski zmenek. Film je prejel nagrado občinstva v sekciji Midnight Madness na festivalu v Torontu.

igrajo Xavier Samuel, Robin McLeavy, John Brumpton, Richard Wilson, Victoria Thaine, Jessica McNamee

IMDb

Ljubezen boli … Sedemnajstletnega dijaka Brenta muči občutek krivde zaradi nedavne očetove smrti. Da bi ublažil bolečino, se zateka v svet marihuane in glasne heavy-metal glasbe. Edino svetlo točko v življenju mu predstavlja njegovo dekle Holly – sanjski zmenek za bližajoči se maturantski ples. A načrte mu prekriža niz bizarnih dogodkov, ki se odvijejo v soju disko krogle in vključujejo rožnat saten, bleščice, injekcijo in električni vrtalnik. Brent je bil izbran za kralja plesa na sadistični maturantski zabavi, ki sta jo posebej zanj priredila skrivnostna oboževalka in njen očka …

Ta krvavi, očarljivo psihopatski film – plod režiserjevega načrta spojiti Carrie z Zlobnimi mrtveci (The Evil Dead) – je kot nalašč za romantičen jesenski zmenek. Film je prejel nagrado občinstva v sekciji Midnight Madness na festivalu v Torontu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 28. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 28. 04. 2024 / 14:10 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.