Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odprto še 04:08, tel: 01 239 22 17).

Na stotine bobrov Hundreds of Beavers

Mike Cheslik / ZDA / 2023 / 108 min / angleščina

Navdihujoč, za počit smešen, na trenutke ponavljajoč, predvsem pa popolnoma ubrisan film. 

Epska nema nadnaravna akcijska komedija se dogaja v Severni Ameriki 19. stoletja, kjer prodajalec jabolčnega žganja (Ryland Brickson Cole Tews), ki ga tudi sam rad cukne, po eksploziji destilarne obtiči sredi snežne divjine. Če hoče preživeti, mora priti do krzna. Če hoče priti do krzna, mora postati najbolj pretkan lovec s pastmi in ukaniti na stotine bobrov.

V zasneženem Milwaukeeju sta si najboljša prijatelja in nadobudna filmarja Mike in Ryland zastavila čudaški izziv: s proračunom dvajsetih dolarjev in nekaj plišastimi kostumi sta kanila posneti celovečerno igrano inkarnacijo Looney Tunes risanke. Bolj noro je samo še to, da jima je uspelo. Na stotine bobrov je navdihujoč, za počit smešen, na trenutke ponavljajoč, predvsem pa popolnoma ubrisan film. 

»Steroidno nabrekel je od gegov in duhovitosti, prismuknjenost mu leze kar iz ušes, njegov dar za ustvarjanje domišljijskih svetov pa je naravnost prečudovit.«
– Guy Maddin

»Cheslik je ustvaril nepričakovano vizionarsko delo, ki vam odpre povsem nov pogled na klasično filmsko umetnost. Na stotine bobrov je vznemirljiv na načine, ki si jih ne morete predstavljati. Morate ga videti, da bi verjeli.«
– Michael Talbot-Haynes, Film Threat

»V duhu filma Na stotine bobrov se združijo risanke Looney Tunes, komedije Bennyja Hilla, Tromin Kanibal: muzikal, Vroča sedla Mela Brooksa in program Adult Swim. Za crknit!«
– Matt Donato, Slash Film 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

četrtek, 09. 05. 2024 / 17:45 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 09. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic. 

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 09. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.