Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Južni veter La Sudestada

Daniel Casabé, Edgardo Dieleke / Argentina / 2023 / 86 min / španščina

Prekaljen zasebni detektiv dobi novo nalogo: zasledovati mora eksperimentalno koreografinjo. V nadrealističnem ozračju delte Ría de la Plata se vlogi detektiva in zasledovane začneta stapljati.

igrajo Katja Alemann (Elvira Schulz), Juan Carrasco (Jorge Villafañez), Edgardo Castro (Ricardo Zelarrayán)

IMDb

Osamljen buenosaireški detektiv Jorge Villafañez se ponaša s tem, da zna iz ljudi izvleči tisto, kar od njih potrebuje, a ko se iz svojega stanovanja v stolpnici spusti v naraščajoče valove reke Rio de la Plata, na površje priplavajo utrinki iz njegove vse prej kot brezmadežne preteklosti. Samosvoje filmsko delo, ki sprva deluje kot argentinska različica Hitchcockove Vrtoglavice, združuje nenavadno montažo, arhivske posnetke, nadrealistične vložke in posrečene žanrske premene.

 »Skupaj sva delala pri nekaj projektih in začela razmišljati o ideji, da bi se lotila kakšne priredbe. Naletela sva na La sudestado, istoimenski strip Juana Sáenza Valienteja. Ob prebiranju sva videla, da ima veliko možnosti za prilagajanje. Ustvaril je namreč svet z zelo močno izraznostjo, s potencialom za nadaljnje ustvarjanje. Z njim sva začutila tudi globoko osebno povezanost. Ko sva začela razmišljati o igralski zasedbi, je bila prva izbira Katja Alemann. Skozi pogovore z njo smo soustvarili lik koreografinje Elvire Schulz. Katja je veliko ustvarjala, od eksperimentalnega filma skupaj s svojo materjo do performansov. Je ikona, meniva, da še danes ni ovrednotena v pravi razsežnosti.« (Daniel Casabé, Edgardo Dieleke)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Premiera

Detektiv Tabo in primer nosoroga Thabo and the Rhino Case

Mara Eibl-Eibesfeldt

sobota, 11. 05. 2024 / 16:00 / Dvorana

Afriška poletna detektivka. 

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

sobota, 11. 05. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

sobota, 11. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.