Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:50 (odprto še 01:42, tel: 01 239 22 17).

Nič več strahu La Khaoufa Baada Al'Yaoum

Mourad Ben Cheikh / 2011 / 72 min

Revolucijo januarja 2011, ko je Tunizija doživela ljudsko vstajo ter izgnala dolgoletnega diktatorja Bena Alija, je spočel upor tamkajšnje mladine, toda tudi ti priznavajo, da revolucija brez moderne tehnologije ter spletnih družbenih omrežij (npr. facebooka ali twitterja) morda ne bi uspela. Ko kamera potuje po ulicah zmagovitega Tripolisa, vidimo grafite »hvala facebooku,« ena osrednjih junakinj in pobudnic protesta pa je bila lokalna blogerka Lina Ben Mhenni, uporna mladenka, ki je na spletu objavljala protestna besedila vse od spomladi leta 2010. Lina je poleg odvetnice Radhie Nasraoui, zagovornice zatiranih, ki je pred časom zaradi režimske nepravičnosti tudi gladovno stavkala, osrednja junakinja dokumentarca; osvetljuje genezo, potek in posledice spomladanske vstaje, ki se je zelo hitro razširila tudi v Egipt in Libijo.

»V teh dveh tednih, ko jih je opazoval ves svet, se je pogled Tunizijcev nase spremenil. Ta trenutek se mi je zdelo pomembno dokumentirati. Režiser je prvič imel priložnost snemati dogodke v realnem času. Takšne okoliščine se pred tem še niso ponudile.« (Mourad Ben Cheikh)

Mourad Ben Cheikh – filmografija
Nič več strahu/La Khaoufa Baada Al’Yaoum (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kri moje ljubezni Love Lies Bleeding

Rose Glass

nedelja, 05. 05. 2024 / 21:50 / Dvorana

S steroidi naphana in s krvjo prepojena zgodba o ljubezni in maščevanju. Nasilen, mračno humoren in seksi kvirovski triler z bombastičnim finalom.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

ponedeljek, 06. 05. 2024 / 15:10 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Radikal Radical

Christopher Zalla

ponedeljek, 06. 05. 2024 / 17:50 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.