Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:45 (odpre se čez 08:04).

Roadrunner: Film o Anthonyju Bourdainu Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain

Morgan Neville / ZDA / 2021 / 119 min / angleščina

Portret pisca, popotnika in kuharskega mojstra, ki je s svojimi oddajami o eksotični kuhinji prepotoval ves svet, leta 2018 pa si vzel življenje.

Portret Anthonyja Bourdaina, pisca, popotnika in kuharskega mojstra, ki je s svojimi oddajami o eksotični kuhinji prepotoval ves svet in si leta 2018 vzel življenje. Morgana Nevilla zanima predvsem strast do vsakdanje kuhinje človeka, ki je izkušnje postavljal pred znanje ter ki je na prelomu stoletja zaslovel s knjigo Kitchen Confidential, nato pa s televizijskimi oddajami A Cook’s Tour, No Reservations in Parts Unknown postavljal normative za drugačno televizijo.

»Vedno je imel neverjeten okus – in to prav za vse, glasbo, film, knjige, hrano – in mislim, da sem se prav zaradi tega počutil z njim tako povezan. Poslušal sem vso glasbo, ki jo je kadarkoli omenil, ter gledal vse filme in bral vse knjige, ki jih je imel rad. Prav zaradi tega sem imel občutek, da imam vsaj površinsko predstavo o tem, kdo ta človek sploh je. Kar priznajmo si, da njegove knjige pravzaprav govorijo o njem samem. On pa je bil sam svoj glavni junak. Tudi v njegovih oddajah gre v resnici za njegov subjektivni pogled na kraje, ki jih je obiskal. Vedno je govoril: ‘To so moje zgodbe. To je moje osebno videnje nekega kraja.’« (Morgan Neville)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Premiera

Detektiv Tabo in primer nosoroga Thabo and the Rhino Case

Mara Eibl-Eibesfeldt

sobota, 11. 05. 2024 / 16:00 / Dvorana

Afriška poletna detektivka. 

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

sobota, 11. 05. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

sobota, 11. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.