Danes je blagajna odprta od 12:00 do 19:30 (odpre se čez 07:10).

Življenjski znaki Les signes vitaux

Sophie Deraspe / Kanada / 2009 / 88 min / francoščina

režija in scenarij Sophie Deraspe, igrajo Francis Duchamre, Marie Brassard, Marie Helene-Bellavance, producent Nicolas Fonesca, produkcija Les Films Siamois

IMDb Uradna stran

Življenjski znaki: količina življenja, ki jo imajo bitja … ali njegovo pomanjkanje. Smrt družinskega člana spodbudi mlado žensko, da se odpravi na edinstveno pot – pomagati ljudem, ki umirajo. Umirajoči nimajo kaj izgubiti in potrebujejo trenutke intimnosti, ki jih je Simone pripravljena deliti z njimi brez plačila. Vendar ji Boris ne bo pustil, da bi se kar tako izmazala. Spozna namreč, kako dobro se skriva za temi intenzivnimi, vendar kratkotrajnimi odnosi. Njegov izziv pri Simone sproži nasilen izpad. Z umirajočimi se naučimo smejati, občudovati in najti globoko zaupanje v življenje.

Sophie Deraspe s svojim drugim igranim filmom raziskuje naš odnos do telesa, zemljevid dosmrtnih prask, brazgotin in lepote. S prefinjeno in hkrati vznemirljivo realistično fotografijo, močno glasbo in izjemno igralsko zasedbo ponuja našim čutilom edinstveno izkušnjo.

Sophie Deraspe je pristala v filmu skozi vizualne umetnosti in literaturo. Kot režiserka in snemalka je ustvarjala predvsem dokumentarne filme, dokler se ni lotila režije prvega igranega celovečerca Rechercher Victor Pellerin (2006). Po filmu, ki je doživel odobravanje kritike in projekcije po vsem svetu, je v enaki realistični maniri leta 2009 posnela svoj drugi igrani film Življenjski znaki.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 08. 05. 2024 / 13:00 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

sreda, 08. 05. 2024 / 17:15 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Premiera

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

sreda, 08. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.