Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odpre se čez 03:50).
Animateka 2008

Profesor Baltazar: Predstavitev digitalizacije in projekcija izbranih epizod Profesor Baltazar: Predstavitev digitalizacije in projekcija izbranih epizod

razno

 Profesor Baltazar – Serija 1

IZUMITELJ ČEVLJEV / IZUMITELJ CIPELA

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1967, 35mm, 9’10”

Profesor Baltazar je izumitelj. Nekega dne iznajde čudežne čevlje, ki znajo leteti, plesati, teči, skakati in celo drveti, kot avto. Ker je Baltazar radodaren mož, svoje čevlje podari vsem prijateljem.

HANIBALOVE ALPE

Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1969, digiBeta, 9’23”

Baltazar v Alpah sreča moža, ki tam že celo življenje jodla, čeprav ga pri tem motijo plazovi. Nato v Južnem morju naleti še na svetilničarja, ki se mu sladoled ves čas topi. Moža se zamenjata in tako lahko prvi sredi morja po mili volji jodla, drugi pa se v Alpah sladka s sladoledom.

ZVEZDNI KVARTET / ZVJEZDANI KVARTET

Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1969, 35mm, 8’42”

Krojač, cestar in steklar ugotovijo, da lahko s svojimi orodji ustvarjajo glasbo. A občinstvo ni navdušeno. Tudi po vztrajnih vajah in čudovitem nastopu jih publika še vedno ne razume.

Profesor Baltazar – Serija 2

NAJVEČJI SNEŽAK / NAJVEĆI SNJEGOVIĆ

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1972, digiBeta, 9’54”

V Baltazar mestu imajo vsi radi snežake. Neko zimo se odločijo narediti največjega snežaka na svetu. Vendar nihče ne pomisli na glavno težavo. Ko se bo snežak spomladi topil, bo povzročil pravo naravno katastrofo.

OBLAČNA ZGODBA / OBLAČNA PRIČA

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1972, 35mm, 9’36”

V Suhodolu že pet mesecev ni deževalo. Oblak Danijel, ki je zadolžen za zalogo dežja v Suhodolu, je odšel na svoj letni dopust. Vsi poskusi, da bi ga izsledili, so neuspešni, nato pa Profesor Baltazar iznajde radarski iskalec oblakov.

Profesor Baltazar – Serija 3

POŠAST FU-FU / NEMAN FU-FU

Ante Zaninović (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1977, digiBeta, 10’48”

Upokojeni znanstvenik Rudi verjame, da je v mestnem jezeru pošast, prav takšna kot v Lochnessu. Ker tega ne more dokazati, Profesor Baltazar odkrije način, kako pošast zvabiti na vodno gladino.

MAXOL

Boris Kolar (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1977, 35mm, 10’28”

Vrtnarju Maxiju propada posel, saj nič v njegovem vrtu in sadovnjaku noče zrasti. Le sinova, dvojčka, sta vsak dan višja in višja, tako da ju ne more več ne oblačiti ne nahraniti …

Profesor Baltazar – Serija 4

ZRAK

Zlatko Grgić (Zagreb Film / Windrose Film) Jugoslavija (Hrvaška), Nemčija, 1978, digiBeta, 5’28”

Avtomobili v Baltazar mestu povzročajo strašno onesnaženje. Vse mesto je zavito v oblak črnega smoga. Tudi Profesor Baltazar je že začel kašljati. Končno najde rešitev, a ne za dolgo …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

torek, 30. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 30. 04. 2024 / 15:15 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

torek, 30. 04. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.