Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Srečanja na koncu sveta Encounters at the End of the World

Werner Herzog / ZDA / 2007 / 99 min / angleščina

Werner Herzog nam na Antarktiki, Zemljinem »dnu«, v duhovitem tonu pokaže nov svet omamnih pokrajin in samosvojih prebivalcev.

Herzog se je odpravil snemat tja, kjer je nastalo gradivo za Divje modro onostranstvo, na južni pol. Obiskal je raziskovalno postajo McMurdo, največje bivališče na Antarktiki, ki včasih gosti tudi več kot tisoč ljudi. Zanimajo ga ljudje, ki živijo v teh izjemnih razmerah, poda pa se tudi na raziskovanje znanstvenofantastične pokrajine od morskih globin pod večno ledeno odejo do roba vulkana Mount Erebus. Ob bok postavi dih jemajočo pokrajino in nadrealistične, mestoma absurdne izkušnje morskih biologov, fizikov, vodovodarjev in tovornjakarjev, ki so se odločili za umik od sveta, da bi ga našli.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 17:30 / Dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.