Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:30 (za danes zaprto).

Cravan proti Cravanu Cravan vs. Cravan

Isaki Lacuesta / Španija / 2002 / 100 min

Leta 1818 nečak Oscarja Wilda, boksar in pesnik Arthur Cravan, izgine v Mehiškem zalivu. V tem biografskem dokumentarcu se Frank Nicotra, boksar in filmski režiser, poda po njegovih skrivnostnih sledeh.

Arthurja Cravana je kmalu po rojstvu zapustil oče, zaznamoval pa ga je tudi molk, v katerega je družina ovila skrbno varovano skrivnost – škandal v zvezi s slavnim stricem: zaprtje Oscarja Wilda zaradi homoseksualnosti. Medtem ko si je družina prizadevala izbrisati »sramoto«, pa je Cravan odrasel v gorečega bojevnika proti družbenim normam. Napadal je vse, vključno z avantgardo in ključnimi predstavniki takratnih kulturnih gibanj; Apollinaire ga je celo pozval na dvoboj. Postal je evropski boksarski prvak, konec leta 1916 pa je odpotoval v New York, nato v Mehiko. Na poti v Buenos Aires so se za njim izgubile vse sledi. V Lacuestovem filmu se po njih poda sodobni boksar in umetnik Frank Nicotra.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

četrtek, 02. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Ko zorijo jagode Ko zorijo jagode

Rajko Ranfl

četrtek, 02. 05. 2024 / 14:00 / Dvorana

Mladinski film, ki ga danes ne bi mogli posneti.

Trst Trst

France Štiglic

četrtek, 02. 05. 2024 / 16:00 / Dvorana

Film, s katerim je skušala Slovenija dobiti hladno vojno.