Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 01:40).

Dobro počutje Wellness

Jake Mahaffy / ZDA / 2008 / 90 min / angleščina, španščina

Ameriški neodvisni film je tragična pripoved o trgovskem potniku, ki mu začne življenje počasi uhajati z vajeti. Realističen, mestoma boleč in mestoma zabaven portret resničnih ljudi in družbenih razmerij.

Thomas Lindsey je trgovski potnik srednjih let. V prostem času, kadar ne potuje in ne novači kupcev, ima nenavaden hobi – išče in zbira zapuščena osja gnezda. Večino življenjskih prihrankov je vložil v nov proizvod, prehransko dopolnilo, ki naj bi ozdravilo tako rekoč vsakršne telesne in čustvene težave. Zdravilo se prodaja po piramidni shemi in Lindseyjev nadrejeni, Paul Stubbs, svoje varovance sili v večjo prodajo. Lindseyju izkazuje komaj prikrito zaničevanje in s svojim zastrašujočim nastopom odžene še tistih nekaj strank, naivnih prebivalcev odročnih krajev, ki jih Lindseyju uspe pritegniti k sodelovanju. Čeprav Lindsey ženi po telefonu redno zagotavlja, da vse poteka po načrtu, se kmalu znajde na robu finančnega zloma.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

nedelja, 12. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 12. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Detektiv Tabo in primer nosoroga Thabo and the Rhino Case

Mara Eibl-Eibesfeldt

nedelja, 12. 05. 2024 / 16:30 / Dvorana

Afriška poletna detektivka.