Danes je blagajna odprta od 15:00 do 19:00 (odpre se čez 02:58).
Spletne šolske projekcije

Spletne šolske projekcije

Filmsko-vzgojne dejavnosti na daljavo: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta omogoča izvedbo spletnih šolskih projekcij treh izbranih animiranih filmov za različne starostne skupine.

V času epidemije ponuja distributer Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta možnost izvajanja šolskih projekcij preko spleta.

Skupaj z učenci si lahko ogledate tri animirane filme: Deček in svet (7+), Mirai (8+) in Fantomski deček (9+). Za filma Deček in svet ter Fantomski deček je na voljo tudi pedagoško gradivo za strokovne delavce, v katerem najdete več podatkov o filmih, izhodišča za pripravo in pogovor v razredu ter priporočene dodatne dejavnosti. Film Deček in svet je pospremljen še s knjižico za otroke in mlade iz knjižne zbirke Kinobalon.

Spletne šolske projekcije so plačljive. Za organizacijo šolskih projekcij preko spleta in več informacij vabljeni, da obiščete  spletno stran Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Ob ogledu izbranih animiranih filmov in pri delu z učenci priporočamo tudi knjižico Animirani film.

torek, 24. 03. 2020

Animirani film - priporočila za predmet Filmska vzgoja

Seznam kakovostnih animiranih filmov, ki jih priporočamo za ogled in delo v razredu pri predmetu Filmska vzgoja in drugje

Kakovostni filmi za otroke in mlade na spletu

Za vas smo pripravili seznam brezplačno dostopnih kakovostnih filmov za različne starostne skupine, ki so se predvajali tudi na našem programu. Za prosti čas in šolanje na domu, z dodatnimi gradivi!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

nedelja, 07. 06. 2020 / 16:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

ponedeljek, 08. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.