Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 03:58, tel: 01 239 22 17).

Smrt v enem kadru Kamera o tomeru na!

Shin'ichirô Ueda / Japonska / 2017 / 96 min / japonščina

Komična grozljivka, ki dokazuje, da lahko od mrtvih vstane celo žanr zombijevske apokalipse. Duhovita satira nizkoproračunskega snemanja filmov, ki lahko postane zelo zapleteno, ko so nastopajoči pijani, še bolj pa, ko se začnejo zares spreminjati v zombije.

režija Shin'ichirô Ueda, scenarij Shin'ichirô Ueda, fotografija Takeshi Sone, glasba Kairu Nagai, montaža Shin'ichirô Ueda, producentka Kôji Ichihashi, igrajo Yuzuki Akiyama, Takuya Fujimura, Ayana Gôda, Takayuki Hamatsu, Manabu Hosoi, Hiroshi Ichihara, Satoshi Iwagô

festivali, nagrade Fantaspoa Brazilija 2018 (najboljši film), Tokio2017, Karlovi Vari 2018

Majhna filmska ekipa z zmešanim režiserjem na čelu v zapuščeni tovarni, kjer je med drugo svetovno vojno japonska vojska izvajala poskuse oživljanja trupel, snema poceni film. Ne mine dolgo, ko se igralci in ekipa začnejo spreminjati v resnične žive mrtvece. Režiser, pravi perfekcionist, kljub temu vztraja pri snemanju filma v neprekinjenem kadru, ki ga televizijska postaja predvaja v živo. Obseden je z nečim, kar ima za »pristno umetnost«, zato v nastali zmešnjavi teka naokrog in še naprej snema, medtem pa zombijevska epidemija kosi vsepovprek. Kot kaže, je režiser za popoln posnetek pripravljen žrtvovati vse.

»Ta film je bil res problematičen, z njim so bile same težave! /…/ V scenariju smo načrtovali, da gre izmišljeni ekipi v filmu vse narobe, a v resnici je šlo, ko smo snemali v enem kadru, narobe še veliko več. V nekem trenutku kamero poškropi kri. Videti je, kot da smo to hoteli, v resnici pa se je zgodilo po nesreči, zato je nekdo res moral obrisati kamero. Stvari, za katere smo hoteli, da gredo narobe, in tiste, ki so šle narobe nenačrtovano, smo v filmu združili. Mislim, da ne bi bilo tako razburljivo, če bi vse predvideli.« (Shin’ichirô Ueda)

Shin’ichirô Ueda
Rojen leta 1984 v Kjotu na Japonskem. Leta 2010 je po končanem študiju ustanovil filmsko produkcijsko hišo Panpokopina. Prizadeva si snemati filme, ki jih je zabavno gledati, in Smrt v enem kadru je odličen primer.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 17:45 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

sreda, 23. 01. 2019 / 19:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.