Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:14).

Projekcije filma

sobota, 17. 11. 2018 / 21:15 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Smrt v enem kadru Kamera o tomeru na!

Shin'ichirô Ueda / Japonska / 2017 / 96 min / japonščina

Projekcije filma

sobota, 17. 11. 2018 / 21:15 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Komična grozljivka, ki dokazuje, da lahko od mrtvih vstane celo žanr zombijevske apokalipse. Duhovita satira nizkoproračunskega snemanja filmov, ki lahko postane zelo zapleteno, ko so nastopajoči pijani, še bolj pa, ko se začnejo zares spreminjati v zombije.

režija Shin'ichirô Ueda, scenarij Shin'ichirô Ueda, fotografija Takeshi Sone, glasba Kairu Nagai, montaža Shin'ichirô Ueda, producentka Kôji Ichihashi, igrajo Yuzuki Akiyama, Takuya Fujimura, Ayana Gôda, Takayuki Hamatsu, Manabu Hosoi, Hiroshi Ichihara, Satoshi Iwagô

festivali, nagrade Fantaspoa Brazilija 2018 (najboljši film), Tokio2017, Karlovi Vari 2018

Majhna filmska ekipa z zmešanim režiserjem na čelu v zapuščeni tovarni, kjer je med drugo svetovno vojno japonska vojska izvajala poskuse oživljanja trupel, snema poceni film. Ne mine dolgo, ko se igralci in ekipa začnejo spreminjati v resnične žive mrtvece. Režiser, pravi perfekcionist, kljub temu vztraja pri snemanju filma v neprekinjenem kadru, ki ga televizijska postaja predvaja v živo. Obseden je z nečim, kar ima za »pristno umetnost«, zato v nastali zmešnjavi teka naokrog in še naprej snema, medtem pa zombijevska epidemija kosi vsepovprek. Kot kaže, je režiser za popoln posnetek pripravljen žrtvovati vse.

»Ta film je bil res problematičen, z njim so bile same težave! /…/ V scenariju smo načrtovali, da gre izmišljeni ekipi v filmu vse narobe, a v resnici je šlo, ko smo snemali v enem kadru, narobe še veliko več. V nekem trenutku kamero poškropi kri. Videti je, kot da smo to hoteli, v resnici pa se je zgodilo po nesreči, zato je nekdo res moral obrisati kamero. Stvari, za katere smo hoteli, da gredo narobe, in tiste, ki so šle narobe nenačrtovano, smo v filmu združili. Mislim, da ne bi bilo tako razburljivo, če bi vse predvideli.« (Shin’ichirô Ueda)

Shin’ichirô Ueda
Rojen leta 1984 v Kjotu na Japonskem. Leta 2010 je po končanem študiju ustanovil filmsko produkcijsko hišo Panpokopina. Prizadeva si snemati filme, ki jih je zabavno gledati, in Smrt v enem kadru je odličen primer.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.