Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:15).

Projekcije filma

nedelja, 18. 11. 2018 / 14:30 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Pepel je snežno bel Jiang hu er nv

Jia Zhang-ke / Kitajska, Francija / 2018 / 141 min / kitajščina

Projekcije filma

nedelja, 18. 11. 2018 / 14:30 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Portret sodobne Kitajske z žanrskim pridihom izpod rok Jia Zhang-keja, ki je v glavno vlogo znova postavil Zhao Tao, svojo muzo in ženo iz resničnega življenja.

režija Jia Zhang-ke, scenarij Jia Zhang-ke, fotografija Eric Gautier, glasba/music Giong Lim, montaža Matthieu Laclau, igrajo Tao Zhao (Qiao), Fan Liao (Bin), Yi'nan Diao, Xiaogang Feng, Zheng Xu, Yibai Zhang, Casper Liang, Jiali Ding, Yi Zhang, Zijan Dong

festivali, nagrade Cannes 2018, München 2018, Jeruzalem 2018

Qiao je zaljubljena v Bina, lokalnega gangsterja. Toda čeprav se mu vsi prilizujejo, ona noče igrati vloge še ene podrejene ženske v neizprosnem moškem okolju. Ko Bina napade skupina mladih nasilnežev na motorjih, ga Qiao reši pred smrtjo s tem, da sproži nekaj strelov iz pištole. Po prihodu policistov Qiao prevzame krivdo in si prisluži pet let zaporne kazni. Nekaj let pozneje se po vrnitvi iz zapora znova odpravi iskat Bina, da bi nadaljevala tam, kjer sta nekoč končala.

»V moji domišljiji je bila ta ženska rojena v mojem domačem kraju, rudarski regiji na severozahodnem Kitajskem, kjer je tudi odraščala. Ime ji je Qiaoqiao (na kratko Qiao) in zaljubi se v pripadnika odpadne skupine jianghu. Zgodba se začne s prikazom njune ljubezni in stiske. V letu 2006 sta oba srednjih let, mož se odpravi v območje Treh sotesk. Ona mu sledi, vendar je njuno razmerje skrhano. Vse, kar lahko sledi, je prosto napajalo mojo domišljijo.« (Jia Zhang-ke)

Jia Zhang-ke
Rojen leta 1970 v Fenjangu v kitajski provinci Šanksi. Kot diplomant Pekinške filmske akademije je svoj prvi film Xiao Wu posnel leta 1998. Sledil je niz priznanih neodvisnih celovečercev. Leta 2006 je za Mirno življenje na beneškem festivalu prejel zlatega leva, 2013 pa za Dotik greha v Cannesu nagrado za najboljši scenarij. Velja za osrednjo osebnost tako imenovane šeste generacije kitajskih režiserjev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.