Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:15).

Med policami In den Gängen

Thomas Stuber / Nemčija / 2018 / 125 min / nemščina

Preprost, a mojstrski prikaz življenja delavcev v vzhodnonemški provinci, postavljen v zakulisje potrošniške družbe, prežet s toplimi čustvi in posvečen posameznikom, za katere se zdi, da življenje teče mimo njih.

režija Thomas Stuber, scenarij Clemens Meyer, Thomas Stuber, fotografija Peter Matjasko, montaža Kaya Inan, igrajo Franz Rogowski (Christian), Sandra Hüller (Marion), Peter Kurth (Bruno), Andreas Leupold (Rudi), Michael Specht (Paletten-Klaus), Ramona Kunze-Libnow (Irina), Henning Peker (Wolfgang), Steffen Scheumann (Norbert), Matthias Brenner (Jürgen), Gerdy Zint (Tino)

festivali, nagrade Berlinale 2018 (nagrada Guild Film)

Christian je novinec med delavci v velikem supermarketu. Polnjenje trgovskih polic je bolj ali manj samotarsko delo, še posebej, če gre za večerno izmeno. Kljub temu se počasi naveže na sodelavce, še zlasti na starejšega Bruna z oddelka z alkoholnimi pijačami, ki ga očetovsko vzame za svojega, in na simpatično Marion, ki ga očara s svojimi šalami in neposrednostjo. Vse kaže, da bo Christian z novim prijateljstvom in obetajočo se ljubezensko zvezo lahko kljuboval osamljenosti, ko je postavljen pred novo preizkušnjo. Med Marionino daljšo odsotnostjo namreč izve, da je nesrečno poročena, in njegov krhki svet se začne rušiti …

»Nemška demokratična republika in razpustitev, o tem je bilo že vse povedano, to me ne zanima. Zanima me obdobje po spremembah, kraji in življenjski svetovi. Raziskovati želim posebnosti teh ljudi in krajev. Obrobnim ljudem želim podeliti glas. Pripovedovati želim velike, silovite zgodbe, ki bi jih razumeli tudi v Bangkoku in New Yorku.« (Thomas Stuber)

Thomas Stuber
Rojen leta 1981 v Leipzigu. Prve filmske izkušnje je nabiral kot pripravnik in asistent na snemanjih, nato pa je študiral na Filmski akademiji Baden-Wűrttemberg. Njegovi kratki filmi so bili opaženi in nagrajeni na različnih nemških festivalih, še zlasti Es geht uns gut in Teenage Angst, za diplomski film Von Hunden und Pferden pa si je leta 2012 prislužil posebno omembo ob podelitvi študentskih oskarjev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.