Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Mala bela laž La mentirita blanca

Tomás Alzamora / Čile / 2017 / 80 min / španščina

Črna komedija o novinarju lokalnega časopisa, ki začne v strahu pred izgubo službe objavljati izmišljotine, je duhovit prvenec mladega čilskega avtorja Tomása Alzamore.

režija Tomás Alzamora, scenarij Tomás Alzamora, fotografija Jonathan Maldonado, montaža Tomas Alzamora, Roberto Doveris, igrajo Rodrigo Salinas (Edgardo), Ernesto Meléndez (Vladimir), Catalina Saavedra (Leontina), Daniel Antivilo (Don Fabián), Jonas Sanche (Carlitos)

festivali, nagrade Miami 2017 (nagrada za scenarij)

Novinar Edgardo je vsakodnevno na lovu za novicami in članki, s katerimi bi pritegnil bralce lokalnega časopisa v čilskem mestecu. Z zavedanjem, da lahko zaradi pomanjkanja bralcev časopis ugasne, objavi izmišljeno zgodbo, ki mu prinese nepričakovano popularnost. Zdaj mu preostane le dvoje: ali se pokesa in prizna, da zapisano ne drži, ali pa žrtvuje novinarsko (in osebno) integriteto, nadaljuje z lažmi in potvarjanjem novic ter uživa v slavi.

»Sem glasbenik. Želel sem ustvarjati glasbene videe, vendar ni bilo nikogar, ki bi mi ob tem pomagal. Zato sem se jih lotil sam. Bila je moja prva izkušnja pri filmu. Zatem sem v Franciji posnel prvi kratki film, ker ga v Čilu nisem mogel. Tam nihče nima kamere. Malo belo laž sem posnel v domačem mestu. Zakaj govori o novinarstvu? Moj dobri prijatelj, prav tako novinar, je imel podobno težavo. Objavljal je lažne novice. Odlična zamisel. Preden sem se lotil scenarija, sem proučil vse lažne novice v državi.« (Tomás Alzamora)

Tomás Alzamora
Rojen leta 1989 v San Carlosu, Čile. Poznan tudi kot glasbenik in didžej pod vzdevkom FourD. Pri enaindvajsetih letih se je odločil za študij filma na čilski univerzi UNIACC. Produciral je številne videospote za različne čilske glasbenike, kot snemalec pa je posnel nekaj kratkih filmov. Za svoj celovečerni prvenec Mala bela laž je bil nagrajen na festivalu v Miamiju.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Putinove priče Svideteli Putina

Vitalij Manskij

četrtek, 25. 04. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Manskij, ukrajinski režiser, ki zadnja leta živi v prostovoljnem izgnanstvu v Latviji, je imel ob političnem vzponu Vladimirja Putina kot dokumentarist ruske državne televizije prost dostop do novega vladarja ruskega imperija.

Stan in Olio Stan & Ollie

Jon S. Baird

petek, 26. 04. 2019 / 16:30 / Dvorana

Izjemna John C. Reilly in Steve Coogan nas popeljeta na poslednjo turnejo legendarnih Stana in Olia ter pokažeta, kaj pomeni pravo prijateljstvo.

12. mož Den 12. mann

Harald Zwart

petek, 26. 04. 2019 / 18:30 / Dvorana

12. mož pripoveduje napeto epsko zgodbo iz druge svetovne vojne o tem, kako se je sramotni vojaški poraz spremenil v simbol junaštva, ki je narodu vlil moč in ga združil v boju proti okupatorju.