Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Knjiga slik Le livre d'image

Jean-Luc Godard / Švica, Francija / 2018 / 90 min / francoščina

Legendarni Jean-Luc Godard nas skozi kalejdoskopsko zaporedje filmskih fragmentov vpelje v kriptičen razmislek o stanju sodobnega sveta.

režija Jean-Luc Godard, scenarij Jean-Luc Godard, montaža Jean-Luc Godard, pripovedovalec Jean-Luc Godard

festivali, nagrade Cannes 2018 (posebna zlata palma)

Ali se še spomnite, kako smo, dolgo tega, urili naše misli? Po navadi smo začeli s sanjami. Spraševali smo se, kako se lahko v popolni temi v nas pojavijo tako intenzivne barve. Z mehkim, tihim glasom. Ki je govoril velike stvari. Presenetljive, globoke in točne reči. Podobe in besede. Kot nočna mora, zapisana na nevihtni večer. Pod zahodnimi očmi. Izgubljeni raji. Vojna je tu.

»Film Knjiga slik pričara totemsko temo, ki se je ne moreš otresti. Godard nam pove, da so ljudje včasih hoteli biti Faust, sedaj pa si želijo biti samo kralji. To je razlika med svetom religije in svetom kičaste moči. Naš svet je v filmu navsezadnje dohitel Godardovo, s pogubljenjem prežeto videnje o njem. Dozdevno želi povedati, da imamo vsi izbiro: spremeniti ga ali sedeti na televizijskih naslanjačih in opazovati.« (Owen Gleiberman, Variety)

Jean-Luc Godard
Rojen 1930 v Parizu. Že kot študent se je zanimal za film, leta 1952 pa je začel pisati filmske kritike za Cahiers du cinéma. Leta 1960 mu je svetovno slavo prinesel film Do zadnjega diha. Je eden osrednjih predstavnikov francoskega novega vala in avtorske teorije. Njegov opus obsega več kot sto filmskih naslovov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Igram, sem Igram, sem

Miroslav Mandić

sreda, 23. 01. 2019 / 21:00 / Dvorana

Triptih o tem, kaj pomeni biti igralec, ter o mejah med igralcem in likom. 

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

četrtek, 24. 01. 2019 / 14:45 / Dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Zadnji teden

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

četrtek, 24. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.