Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 07:45).

Projekcije filma

torek, 13. 11. 2018 / 19:15 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Knjiga slik Le livre d'image

Jean-Luc Godard / Švica, Francija / 2018 / 90 min / francoščina

Projekcije filma

torek, 13. 11. 2018 / 19:15 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Legendarni Jean-Luc Godard nas skozi kalejdoskopsko zaporedje filmskih fragmentov vpelje v kriptičen razmislek o stanju sodobnega sveta.

režija Jean-Luc Godard, scenarij Jean-Luc Godard, montaža Jean-Luc Godard, pripovedovalec Jean-Luc Godard

festivali, nagrade Cannes 2018 (posebna zlata palma)

Ali se še spomnite, kako smo, dolgo tega, urili naše misli? Po navadi smo začeli s sanjami. Spraševali smo se, kako se lahko v popolni temi v nas pojavijo tako intenzivne barve. Z mehkim, tihim glasom. Ki je govoril velike stvari. Presenetljive, globoke in točne reči. Podobe in besede. Kot nočna mora, zapisana na nevihtni večer. Pod zahodnimi očmi. Izgubljeni raji. Vojna je tu.

»Film Knjiga slik pričara totemsko temo, ki se je ne moreš otresti. Godard nam pove, da so ljudje včasih hoteli biti Faust, sedaj pa si želijo biti samo kralji. To je razlika med svetom religije in svetom kičaste moči. Naš svet je v filmu navsezadnje dohitel Godardovo, s pogubljenjem prežeto videnje o njem. Dozdevno želi povedati, da imamo vsi izbiro: spremeniti ga ali sedeti na televizijskih naslanjačih in opazovati.« (Owen Gleiberman, Variety)

Jean-Luc Godard
Rojen 1930 v Parizu. Že kot študent se je zanimal za film, leta 1952 pa je začel pisati filmske kritike za Cahiers du cinéma. Leta 1960 mu je svetovno slavo prinesel film Do zadnjega diha. Je eden osrednjih predstavnikov francoskega novega vala in avtorske teorije. Njegov opus obsega več kot sto filmskih naslovov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.