Danes je blagajna odprta od 10:00 do 22:00 (odprto še 09:01, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

sobota, 15. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

sobota, 22. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

sobota, 29. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

nedelja, 30. 12. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

sobota, 05. 01. 2019 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

nedelja, 06. 01. 2019 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

Predpremiera na Liffu 2018

Kapitan Morten in kraljica pajkov Captain Morten and the Spider Queen

Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt / Estonija, Velika Britanija, Belgija, Irska / 2018 / 76 min / podnapisi, angleščina / 7+

Projekcije filma

sobota, 15. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

sobota, 22. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

sobota, 29. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

nedelja, 30. 12. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

sobota, 05. 01. 2019 / 11:30 / Dvorana

Kinobalon

nedelja, 06. 01. 2019 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.

režija Kaspar Jancis, Henry Nicholson, scenarij Kaspar Jancis, Mike Horelick , animacija Märt Kivi, Sam Turner, glasba Pierre Yves Drapeau, producenti Arvo Nuut, Kerdi Oengo, Andrus Raudsalu, produkcija Nukufilm, Áras Telegael idr., distribucija Fivia - VOJNIK

festivali, nagrade Annecy 2018, Animafest 2018, Cardiff 2018, New Horizons 2018

IMDb

zgodba
Desetletni deček Morten živi v obalnem kraju. Oče je kapitan ladje Vix in pogosto na poti, mama pa se je, kot pravi Mortenov oče, spremenila v pingvina. Morten razume, da to ne more biti res. Sam je zagrizen izdelovalec ladjic, z Elisabeth pa pripravljata tudi predstavo. V predstavi nastopajoči ščurek s čudežnim prahom Mortena pomotoma pomanjša in naenkrat postane kapitan svoje ladjice, ki pluje po poplavljeni kavarni. Tu se sreča s skrivnostno kraljico pajkov in drugimi čarobnimi žuželkami, ki prevzamejo ladjo v svoje roke …

iz prve roke
»Osrednje sporočilo filma je, da moramo slediti svojim sanjam, ne glede na preizkušnje in skušnjave na poti. /…/ Obožujem Kafkovo Preobrazbo. Ko sem bil najstnik, je ta knjiga močno vplivala name. Celo nekaj punkrockovskih pesmi sem napisal o tem, kako je biti žuželka. Motiv človeka, ki postane žuželka, me vse od tedaj navdihuje. Žuželke lahko najdete v vseh mojih filmih in obljubim, da bom obdržal to tradicijo. Ne sprašujete me, zakaj!«
– Kaspar Jancis

portret avtorjev
Kaspar Jancis je bil rojen leta 1975 v Talinu, Estonija. Deluje kot glasbenik, animator in režiser. Animacijo je študiral na Umetniški in medijski fakulteti v Turkuju na Finskem.

Henry Nicholson že več kot deset let dela kot medijski tehnik v številnih produkcijah doma in po svetu. Nazadnje je sodeloval pri animiranju Jamskega človeka (Early Man, Nick Park) v studiu Aardman. Sodeluje tudi pri tv-produkciji, reklamah in glasbenih spotih.

filmografija
Kaspar Jancis
2002 Weitzenbergi tänav (kratki)
2004 Frank ja Wendy (Frank in Wendy)
2009 Krokodill (kratki)
2012 Villa Antropoff (kratki)
2016 Piano (kratki))
2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen)

Henry Nicholson
2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen)

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

torek, 11. 12. 2018 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Zaton Napszállta

László Nemes

torek, 11. 12. 2018 / 17:00 / Dvorana

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

Cankar Cankar

Amir Muratović

torek, 11. 12. 2018 / 17:30 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarno-igrani odpira vprašanje, kako se je v dobrih stotih letih izoblikoval mit o največjem slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju.