Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:30 (odpre se čez 09:30).
Animateka 2017

Jajca! Nuts!

Penny Lane / ZDA / 2015 / 90 min / angleščina

Celovečerni dokumentarec o ekscentričnem geniju dr. Johnu Romulusu Brinkleyju, ki je odkril zdravilo proti impotenci na osnovi kozjih mod.

režija Penny Lane, scenarij Thom Stylinski, izvirna glasba Brian McOmber, ilustratorji in animatorji Drew Christie, Hazel Lee Santino, Michael Pisano, Rose Stark, Krystal Downs, Julia Veldman, Ace & Son Moving Picture Co., Llc, likovna zasnova Hazel Lee Santino, montaža Penny Lane, Thom Stylinski, glasovi Andy Boswell, John Causby, Kelly Mizell, Jeff Pillars, Thom Stylinski, Fran Taylor, izvršna producenta Dan Cogan, Elias Savada, producenti James Belfer, Caitlin Mae Burke, Penny Lane, Daniel Shepard, koproducenta David Armillei, Kara Janeczko, produkcija Gland Power Film, Cartuna Production, distribucija Penny Lane

IMDb

Jajca! so celovečerni dokumentarec o ekscentričnem geniju dr. Johnu Romulusu Brinkleyju, ki je odkril zdravilo proti impotenci na osnovi kozjih mod. Film sledi Brinkleyjevemu vzponu iz revščine in anonimnosti do samih vrhov slave, bogastva in družbene moči. Brinkley na tej poti presadi več tisoč kozjih mod, si nakopiči neizmerno premoženje, je (na neki način) izvoljen za guvernerja Kansasa, izumi nadležno pošto in infooglase, postavi najmočnejšo radijsko postajo na svetu in v splošnem spravlja establišment ob živce.

iz prve roke
»Mislim, da smo ljudje bolj kot zaradi česa drugega tako neskončno dovzetni za prevare predvsem zato, ker imamo radi velike zgodbe. Verjamemo zgodbam, ki jim hočemo ali moramo verjeti, in verjamemo tudi vsem, ki nam jih pripovedujejo. Sleparji to vedo. Prav tako politiki, propagandisti, prodajalci, vodje kultov, TV-pridigarji, zapeljevalci in manipulatorji vseh vrst – tudi dokumentaristi.

Zato Jajca! niso film, ob katerem bi se lahko ležerno smejali telebanom, ki so nasedli Brinkleyjevemu nakladanju. To je film, ki nam pokaže, da smo vsi enaki telebani. A v nasprotju z Brinkleyjem vas jaz zapeljem, potem pa pokažem, kako sem to dosegla. Brinkeyjeva zgodba ni predstavljena kot objekt nevtralnega dokumentaristovega pogleda, temveč kot priložnost, da se gledalec dejavno spoprime z etičnimi in epistemološkimi vprašanji, ki jih pripovedna dokumentarna forma postavlja v ospredje.«

– Penny Lane

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Grace Jones Grace Jones: Bloodlight and Bami

Sophie Fiennes

ponedeljek, 25. 06. 2018 / 16:15 / Dvorana

Po filmskih izletih s Slavojem Žižkom (Perverznežev filmski vodnik, Perverznežev vodnik po ideologiji) nas Sophie Fiennes odpelje na ekscentrično popotovanje s še eno popkulturno ikono.

Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach

Igor Zupe

ponedeljek, 25. 06. 2018 / 18:30 / Mala dvorana

Film o prvem uradno izdanem domačem albumu skupine Laibach iz leta 1985. Čeprav je bilo ime skupine v Ljubljani takrat politično prepovedano, je plošča vseeno izšla – brez imena in naslova. Črni križ na ovitku je bil dovolj.

Jupitrova luna Jupiter holdja

Kornél Mundruczó

ponedeljek, 25. 06. 2018 / 18:45 / Dvorana

Nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.