Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 10:38, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

nedelja, 03. 02. 2019 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Hannah Hannah

Andrea Pallaoro / Italija, Francija, Belgija / 2017 / 95 min / angleščina, francoščina

Projekcije filma

nedelja, 03. 02. 2019 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

V Benetkah nagrajena Charlotte Rampling v vlogi starejše ženske, ki se spoprijema s posledicami moževe zaporne kazni.

režija Andrea Pallaoro, scenarij Andrea Pallaoro, Orlando Tirado, fotografija Chayse Irvin, glasba Michelino Bisceglia, montaža Paola Freddi, igrajo Charlotte Rampling (Hannah), André Wilms (Hannahin mož), Stéphanie Van Vyve (Elaine), Simon Bisschop (Nicholas), Jessica Fanhan (ženska na podzemni železnic), Fatou Traoré (dramska učiteljica), Jean-Michel Balthazar (Chris), Gaspard Savini (Charlie), Julien Vargas (Michael), Luca Avallone (Albert)

festivali, nagrade Benetke/Venice 2017 (najboljša igralka), Toronto 2017, Rio de Janeiro 2017, Chicago 2017 (najboljša fotografija), Dunaj2017, Solun2017

Fotografije

Hannah preživi tiho večerjo s svojim možem, preden mu pripravi prtljago in ga naslednje jutro pospremi v zapor na prestajanje zaporne kazni. Zdaj se mora navaditi na samotno življenje, ki ga bo preživljala kot čistilka razkošne hiše pri dobro preskrbljeni družini. Kljub poskusom, da bi nekako zapolnila svoj čas, pogosto ostane ujeta v tišino in razmišljanje, na poti na delo pa se večkrat zatopi v opazovanje potnikov na podzemni železnici. Medtem ko Hannah drsi med resničnostjo in zanikanjem, film raziskuje tematiko sodobne odtujenosti, družbenih pritiskov in težavnega vzpostavljanja medosebnih odnosov v osebni stiski.

»Hannahina stiska se me je globoko dotaknila. Morda ker sem zaslutil, kako neizprosen je svet lahko do nje, ali pa, ker v njej vidim določene dele sebe. S tem filmom sem se ji hotel čustveno približati, jo prijeti za roko, jo opolnomoči, pomiriti. Bolj kot vse sem želel, da jo svet vidi, začuti njeno bridkost, prisostvuje njenemu prizadevanju za vnovično, samostojno oblikovanje lastne identitete.« (Andrea Pallaoro)

Andrea Pallaoro
Rojen leta 1981 v Trentu, Italija. Na Kalifornijskem inštitutu za umetnost je magistriral iz filmske režije. Njegov prvi kratki film Wunderkammer je osvojil več mednarodnih nagrad in bil uvrščen na več kot petdeset festivalov po svetu, celovečerni prvenec Medeas pa se je uvrstil v uradni program filmskega festivala v Benetkah. Film Hannah je prvi del načrtovane trilogije filmov, osrediščenih okrog ženskih likov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Premiera

Ernest in Celestinca Ernest et Célestine, La Collection "Blizzard"

Julien Chheng, Jean-Christophe Roger

sobota, 15. 12. 2018 / 10:00 / Dvorana

Tri epizode o miški in medvedu, velikodušnosti in iznajdljivosti ter o sprejemanju razlik.

Kapitan Morten in kraljica pajkov Captain Morten and the Spider Queen

Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt

sobota, 15. 12. 2018 / 11:30 / Dvorana

Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.

Poj mi pesem Poj mi pesem

Miran Zupanič

sobota, 15. 12. 2018 / 13:45 / Dvorana

Dokumentarec sledi umetniškemu razvoju Vlada Kreslina ter prikazuje kulturni kontekst, v katerem deluje že več kot štirideset let. To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.