Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Dnevnik mojih misli Journal de ma tête

Ursula Meier / Švica, Francija / 2018 / 70 min / francoščina

Portret nadarjenega dijaka, ki je hladnokrvno umoril svoja starša, temelji na resničnih dogodkih, Ursula Meier pa z izredno jasnostjo in intuitivno prodornostjo razkriva osebno stisko storilca ter hkrati preizkuša družbene moralne norme.

režija Ursula Meier, scenarij Ursula Meier, Antoine Jaccoud, fotografija Jeanne Lapoirie, montaža Nelly Quettier, igrajo Fanny Ardant (Esther Fontanel), Kacey Mottet Klein (Benjamin Feller), Jean-Philippe Ecoffey (sodnik Mathieu), Carlo Brandt (psihiater Butler), Stéphanie Blanchoud (Maître Rayet), Jean-Quentin Châtelain (Pierre Feller)

festivali, nagrade Berlinale 2018 – Panorama

27. februarja 2009 se je mladoletni Benjamin Feller predal policiji in priznal umor svojih staršev. Skrbno načrtovanje, motiv in občutke, ki so ga pripeljali do tega šokantnega dejanja, je natančno opisal v dnevniku, ki ga je poslal svoji učiteljici književnosti. Učiteljica je postala zaradi tega predmet policijske preiskave, hkrati pa se zdi, da je edina poskušala razumeti stisko ranjene mladostniške duše. Dnevnik mojih misli je segment štiridelne serije, s katero je švicarska televizija dala priložnost mladim režiserjem, da interpretirajo tragične dogodke, ki so pretresli tamkajšnjo javnost.

»V filmih so mi všeč obrobni liki, na videz drugačni kot drugi ljudje, ki se počutijo, kot da niso s tega sveta, saj čutijo drugače.« (Ursula Meier)

Ursula Meier
Rojena leta 1971 v Besançonu, Francija. Režijo je študirala v Belgiji ter se najprej uveljavila s kratkimi in dokumentarnimi filmi. Njen režijski prvenec Dom je bil nominiran za prestižno francosko nagrado cezar v treh kategorijah, pri tretjem igranem celovečercu Dnevnik mojih misli pa je ponovno sodelovala z izjemno nadarjenim igralcem Kaceyjem Mottetom Kleinom, ki mu je pred tremi leti posvetila kratki dokumentarni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Igram, sem Igram, sem

Miroslav Mandić

sreda, 23. 01. 2019 / 21:00 / Dvorana

Triptih o tem, kaj pomeni biti igralec, ter o mejah med igralcem in likom. 

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

četrtek, 24. 01. 2019 / 14:45 / Dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Zadnji teden

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

četrtek, 24. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.