Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 07:13).

3 dnevi z Romy Schneider 3 Tage in Quiberon

Emily Atef / Nemčija, Avstrija, Francija / 2018 / 115 min / angleščina, francoščina, nemščina

»Sem nesrečna dvainštiridesetletna ženska in ime mi je Romy Schneider.«

igrajo Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant, distribucija FIVIA – Vojnik

 

festivali, nagrade Berlinale (svetovna premiera). Sedem nemških filmskih nagrad, vključno za najboljši film in režijo. Nagrada Evropske filmske akademije za najboljšo glasbo. Sydney. Chicago. Tajpej. FEMF, Piran.

IMDb

Fotografije

»Fotografije Romy Schneider, ki jih je posnel Robert Lebeck, so obšle svet. Ujele so igralkino protislovno naravo, njeno razposajenost, melanholijo, bolečino. Lebeck je tudi avtor fotografij, ki so spremljale legendarni intervju z novinarjem revije Stern Michaelom Jürgsom v Quiberonu leta 1981, na katerega je Romy Schneider pristala kljub slabim izkušnjam z nemškimi mediji. Igralka se je v to bretonsko zdraviliško mesto umaknila, da bi si spet nabrala moči, družbo pa ji je delala dolgoletna prijateljica Hilde. Intervju in črno-bele fotografije so temelj filma, ki ujame edinstveno vzdušje teh treh dni, ko je Romy Schneider boleče razgalila svojo dušo.«
– Berlinale

»Sprva je mojo pozornost pritegnilo dejstvo, da fotografije Roberta Lebecka sploh niso fotografije mita, velike igralke, ampak neolepšani portreti povsem razgaljene ženske – brez ličil, skrajno resnične v svojem obupu. To pa je zelo blizu mojemu pogledu na film. Vsa moja dela na neki način govorijo o tem. O ženski, naj bo katerekoli starosti, ki preživlja eksistencialno krizo, ujeta med svoje notranje demone in slo po življenju. In potem sem prebrala še tisti intervju. Romy je zelo redko govorila z nemškimi novinarji; svoji ljubljeni cesarici nikoli niso odpustili, da je odšla v Francijo in so z njo nadvse grdo ravnali. Tudi pri intervjuju me je najbolj prevzela njegova neposrednost, pristnost.«
– Emily Atef

Januarska brezplačna projekcija za člane Kluba Kinodvor: 3 dnevi z Romy Schneider

Za člane Kluba Kinodvor prost vstop na projekcijo filma, ki bo 29. januarja ob 17. uri.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pika in Packa packata Prick och Fläck på fläcken

Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

sobota, 23. 03. 2019 / 10:00 / Dvorana

Druga zbirka kratkih filmov o Piki in Packi. Pika je pikasta. Packa je packasta. Tako, kot mora biti.

Colette Colette

Wash Westmoreland

sobota, 23. 03. 2019 / 14:45 / Dvorana

Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene.

O ljudeh in vaseh Visages Villages

Agnès Varda, JR

sobota, 23. 03. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

Agnès Varda in ulični umetnik JR, ki ju druži ljubezen do običajnih ljudi in njihovih zgodb, sta ustvarila topel in duhovit film ceste – ganljivo meditacijo o prijateljstvu, minljivosti in moči umetnosti. Nagrada za najboljši dokumentarec v Cannesu in nominacija za oskarja.