Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Evropski teden mobilnosti: Gremo peš!

Evropski teden mobilnosti: Gremo peš!

Z vstopnico Kinodvora brezplačna vožnja z avtobusom LPP v obdobju Evropskega tedna mobilnosti. Vstopnico pokažete vozniku avtobusa in jo obdržite pri sebi do konca vožnje. Datum projekcije na vstopnici mora biti med 16. in 22. septembrom.

V Mestni občini Ljubljana že 18. leto zapored sodelujemo v največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti Evropskem tednu mobilnosti. Tako se bomo tudi letos z različnimi dogodki po dnevih, s tedenskimi dejavnostmi in z več trajnimi ukrepi v tednu od 16. do 22. septembra 2019 posvetili predvsem promociji hoje – saj se letošnji slogan glasi »Gremo peš!« –, pa tudi nadaljnjem izboljševanju razmer za kolesarjenje in javni prevoz ter druge trajnostno naravnane oblike mobilnosti.

Pri tem se oddelkom in službam Mestne uprave ter javnim podjetjem in zavodom MOL pridružujejo še številne druge organizacije, predvsem pa se aktivno vključujejo ljubljanski vrtci in osnovne šole. Skupaj bomo pripravili številne dejavnosti s poudarkom na hoji, ki je najbolj naraven, najbolj zdrav in vedno znova presenetljivo sproščujoč način mobilnosti. Na to prevečkrat pozabljamo in tudi za kratke razdalje uporabljamo avtomobil. Z upoštevanjem slogana »Gremo peš!« želimo to spremeniti in opozoriti, da je velika težava sodobne družbe pomanjkanje fizične aktivnosti prebivalcev, ki jo v veliki meri spodbuja pretirana raba osebnih avtomobilov. Z vključevanjem v teden mobilnosti boste tudi sami prispevali k širjenju sporočila, da lahko s hojo, kolesarjenjem in uporabo javnega prevoza skupaj naredimo veliko za še bolj »zeleno« prihodnost in še višjo kakovost življenja v Ljubljani in širše.

Podroben program ETM 2019 je dostopen na www.ljubljana.si.

Fotografije

Evropski teden mobilnosti: Gremo peš!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.