Danes je blagajna odprta od 13:40 do 20:45 (odpre se čez 03:49).
6. mednarodni filmski festival Kinotrip

6. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa Kinotrip – mladi za mlade, je potekal med 14. in 16. oktobrom 2021. Pester filmski program so skrbno izbrali mladi člani Kinotripovega filmskega kluba. Raznoliko mlado občinstvo je med šestimi celovečerci najbolj očaral film Življenje brez Sare Amat (Laura Jou, 2019), ki jih je odpeljal v skrivnosti prve ljubezni.

Na festivalu se nam je letos pridružilo 471 obiskovalcev, med njimi predvsem mladih. Ob odprtju festivala jih je preko spleta nagovorila tudi Laura Jou, režiserka filma Življenje brez Sare Amat (La vida sense la Sara Amat, Španija, 2019), ki je z občinstvom delila zanimivosti o ustvarjanju filma in razkrila, kako se je v filmu znašel njen prvi poljub.

Mladi so poleg filmskega programa poskrbeli še za zanimive uvode in tematska filmska druženja v Kavarni. Ves čas festivala je potekala tudi filmsko-kritiška delavnica Ostrimo pogled na Kinotripu.

Festivalsko dogajanje je letos prvič pospremil Kinotripov podkast. Mladi Kinotripovci so pred mikrofon povabili različne goste in skupaj z njimi pretresali aktualne teme, ki jih trenutno navdihujejo: od ustvarjanja filmov do aktivizma. Epizode, polne zabavnih anekdot, so ponudile tudi vpogled v festivalsko zakulisje in so še vedno na voljo za poslušanje na Kinodvorovi spletni strani.

Številne utrinke 6. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki so jih ujeli dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, si lahko ogledate na naši spletni strani in na Kinotripovih Facebook in Instagram profilih.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!


Partnerji in podporniki 6. mednarodnega festivala Kinotrip:

Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor, Europa Cinemas, Slovenski filmski center, Demiurg, Karantanija Cinemas, Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana.

VEČ O 6. FESTIVALU KINOTRIP