Sporočila za medije
Kot vsako leto bo tudi to poletje Kinodvor filme ponesel na prosto, pod zvezde. Ker pa bodo naši projekti kina na prostem na sporedu v spremenjenih terminih, bi vas na nove datume želeli opozoriti že zdaj.
V torek, 31. marca, ob 21. uri bo v Kinodvoru premiera filma Zbogom jeziku. Z zadnjim filmom režiserja Jean-Luca Godarda zaključujemo 4. Festival frankofonskega filma in pričenjamo Kino3Dvor: 3D prihaja v vaš mestni kino! Od 31. marca do 6. aprila bomo pod skupnim imenom Kino3Dvor predstavili pet filmov, posnetih v stereoskopski tehniki. S temi projekcijami želimo v Kinodvoru obeležiti namestitev nove 3D opreme.
Program za otroke in mlade Kinobalon je filmsko-vzgojni program v Kinodvoru. Ob porastu tovrstnih programov v Sloveniji se pogosto poraja vprašanje, kateri strokovni temelji, cilji in prepričanja nas vodijo pri delu. V sedmem letu delovanja mestnega kina, ki je s programom Kinobalon sprožil preporod filmske kulture za otroke in mlade, pa tudi filmsko-vzgojne dejavnosti v slovenski kinematografiji, je nastala Refleksija razvoja filmske vzgoje v Kinodvoru avtoric Petre Slatinšek in Barbare Kelbl, ki sta tudi snovalki programa Kinobalon v Kinodvoru. Refleksija pojasnjuje bistvo filmsko-vzgojnega programa – njegovih začetkov, konteksta, predvsem pa metod dela in ciljev, v katere verjamemo. Refleksije najdete na koncu sporočila.
Leto 2014 je bilo za Kinodvor izjemno – od oktobra 2013 do decembra 2014 smo v vseh programskih sklopih v kinu in skupaj s partnerji na številnih lokacijah po Ljubljani praznovali Leto kina, 90-letnico kina na Kolodvorski ulici. Kljub napovedim, da je Slovenija v preteklem letu, po še neuradnih podatkih, ponovno zabeležila upad obiska v kinematografih, smo v Kinodvoru že tretje leto zapored presegli obisk 120.000 gledalcev.
16.01.2015 Kindovor: v živo!
Kinodvorova kinodruženja nudijo obiskovalcem družabno filmsko stičišče – meeting point in uresničujejo nov tip kinematografa – event cinema. Prvič se bomo V ŽIVO! povezali z Mednarodnim filmskim festivalom v Rotterdamu: IFFR LIVE.
V ponedeljek, 20. oktobra, vas ob 17. uri vljudno vabimo v Kinodvorovo Kavarno na filmskovzgojno čajanko z Mirjano Borčić ob izidu njene knjige Odstiranje pogleda: spomini, izkušnje, spoznanja.

Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom, se je zaključil v soboto, 16. avgusta, z Vikendovo predpremiero filma Lucy.

Letošnje zvezde smo doživeli v nenavadnih vremenskih razmerah, a gledalci niso vrgli puške v koruzo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Na letošnjem Filmu pod zvezdami smo jih našteli 10.439, dvakrat – na otvoritvenem filmu Razredni sovražnik in na predpremieri filma Čarovnija v mesečini – je bilo Grajsko dvorišče razprodano, le dva sedeža pa sta ostala prosta za film Poti. Čeprav je zaradi slabega vremena odpadla skoraj tretjina projekcij, smo organizatorji z obiskom zadovoljni, saj se je tudi na nadomestnih predstavah v Kinodvoru zbralo 1207 gledalcev.

Kot smo vas obvestili v ponedeljek, bo od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, na Bledu že četrtič potekal Film ob jezeru.
To soboto, 16. avgusta, smo z Vikendovo predpremiero novega filma režiserja Luca Bessona Lucy zaključili letošnji Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom in Mestno občino Ljubljana, vendar pa naš mobilni kino nadaljuje z delom.

Od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, bomo na Bledu že četrtič s Filmom ob jezeru.

Kinodvor je v prazničnem Letu kina mestnim prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane pričaral novo zgodbo pod zvezdami – Letni kino na Kongresnem trgu, kjer smo se z brezplačnimi filmskimi klasikami na velikem platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije, nekoč elitnega kina Matica, v treh zaporednih večerih poklonili trem posebnim priložnostim: 25. junija 100-letnici 'potepuha' Charlieja Chaplina s Cirkusom, 26. junija ob 2000-letnici Emone z epom Ben-Hur in 27. junija ob 90-letnici Kinodvora še z muzikalom Moje pesmi, moje sanje, ki se ponaša z enim najboljših obiskov v zgodovini ljubljanske kinematografije.