Sporočila za medije
Lansko leto smo ob istem času poročali, da je Kinodvor – četrto leto zapovrstjo od zagona prenovljenega kina pod okriljem Mestne občine Ljubljana oktobra 2008 – povečal svoj obisk. Glede na dejstvo, da se je obisk v letu 2012 v primerjavi z 2011 povišal za več kot 25 %, smo rezultate označili za »izjemne«. Tudi leto 2013 ostaja za nas velik uspeh, saj smo z obiskom ostali na približno enaki ravni kot v letu 2012 oziroma smo ga za malenkost povečali: tako smo našteli 122.781 gledalcev na 1941 javnih projekcijah.
Na dvodnevni mednarodni konferenci Mesto kina, ki je potekala v Kinodvoru 24. in 25. oktobra, so predstavniki iz različnih evropskih kinematografov in filmski strokovnjaki razpravljali o pomenu in vlogi, ki ju ima kino danes, ter si skušali zamisliti njegovo prihodnost.
Kinodvorovi rezultati prvih devetih mesecev leta 2013 in predstavitev projekta Leta kina ob 90-letnica delovanja kinematografa na Kolodvorski ulici.
V soboto, 17. avgusta, smo se z razprodano predpremiero slovenskega filma Dvojina režiserja Nejca Gazvode za eno leto poslovili izpod zvezd na Ljubljanskem gradu, a naši mobilni projektorji še ne počivajo.
Še trije dnevi nas ločijo od začetka Film pod zvezdami, letnega kina na Ljubljanskem gradu, ki ga Kinodvor pripravlja v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad in Mestno občino Ljubljana.
Kinodvor zdaj že tradicionalno konec julija preseli svoje projektorje pod zvezdno grajsko nebo in v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Ljubljanskim gradom 24 zaporednih večerov razveseljuje ljubitelje filmske umetnosti.
Tudi letos se bo med 20. junijem in 13. julijem Kinodvorovo platno vsak večer preselilo na plano, ko bomo projektorje ponovno pognali v Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic.
Z veseljem vam sporočamo, da bo 15. maja ob 21. uri v Kinodvoru, na otvoritveni dan festivala v Cannesu, premierno na sporedu otvoritveni film letošnjega festivala: Veliki Gatsby
V vednost vam pošiljamo Kinodvorov Odziv na osnutek Nacionalnega programa za kulturo 2013–2016 na področju filmske in avdiovizualne dejavnosti.
Kinodvor je tudi v letu 2012, že četrtič zapored od zagona prenovljenega kina pod okriljem Mestne občine Ljubljana (MOL) oktobra 2008, povečal svoj obisk. V primerjavi z letom 2011 je število gledalcev zraslo za več kot 25 %, že novembra pa smo izdali kar 100.000 vstopnic. Do vključno 31. decembra 2012 se je število gledalcev na 2240 javnih projekcijah v Ljubljani ustavilo na 121.054.