Sporočila za medije
Iz Kinodvora se bomo do konca poletja s projekti kina na prostem pod zvezde podali še dvakrat: Letni kino na Kongresnem trgu bo s tremi brezplačnimi projekcijami potekal med 23. in 25. avgustom, Film na ulici pa bo 26. in 27. avgusta zavzel šolsko igrišče v Zalogu.
Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 7. do 30. julija 2016
Film pod zvezdami
, letni kino, ki bo že trinajstič potekal na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, v soorganizaciji pa ga že osmič zapored pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos odprl film slovenskega avtorja. Celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca Houston, imamo problem! je nastal v mednarodni koprodukciji, po svetovni premieri na letošnjem filmskem festivalu Tribeca pa pot uspešno nadaljeval v slovenskih kinematografih. Prav v času Filma pod zvezdami bo predvajan v tekmovalnem programu Vzhodno od zahoda na enem najpomembnejših festivalov vzhodne Evrope, v Karlovih Varih.
Kinodvor bo v pričakovanju poletja atrij Slovenskih železnic tudi letos tradicionalno preobrazil v letni kino. Že s sedmim Kinodvoriščem po vrsti bomo med 8. junijem in 4. julijem občinstvu postregli s petimi premierami in večerom slovenskega kratkega filma.

V sredo, 18. maja, bo slovenska filmska klasika Franceta Štiglica Dolina miru po skoraj 60 letih znova predvajana na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, tokrat v uradnem programu Cannes Classics. Slovensko občinstvo si bo lahko restavrirano in digitalizirano kopijo filma premierno ogledalo 23. avgusta na slavnostnem odprtju Letnega kina na Kongresnem trgu, ki bo potekalo v sodelovanju Kinodvora s Slovenskim filmskim centrom in pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije.

Med 24. in 27. marcem 2016 se je v Kinodvoru odvil prvi mednarodni filmski festival Kinotrip. Ekipa mladih filmskih zanesenjakov je sledeč sloganu Naj te film odpelje v preteklih mesecih ustvarila celovito izkušnjo kina za mlade

Na današnji novinarski konferenci v Kinodvoru so mladi člani filmskega kluba skupaj z direktorico Nino Peče Grilc in vodjo festivala Živo Jurančič razkrili raznolik program prvega mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. Festival se bo v Kinodvoru odvil med 24. in 27. marcem 2016.
Vse odkar je Kinodvor oktobra 2008 pod okriljem Mestne občine Ljubljana odprl svoja vrata, mu obisk iz leta v leto narašča. V preteklem letu smo na 2123 javnih projekcijah v kinu ter na lokacijah mobilnega kina v Ljubljani našteli 128.973 gledalcev. Izdanim vstopnicam je treba prišteti še 3600 gledalcev treh brezplačnih filmskih projekcij Letnega kina na Kongresnem trgu ter številne obiskovalce razstav, delavnic in drugih odprtih dogodkov mestnega kina.
Na premieri filma Volčja druščina torek, 26. januarja, smo v Kinodvoru izstrelili nov filmski program za mlade: Kinotrip. Program bo zajemal filmska potovanja, ki jih za mlade pripravljajo mladi sami. Potovali bomo na projekcijah in dogodkih med letom ter na filmskem festivalu, ki se bo odvil med 24. in 27. marcem 2016. 
Povratna karta na Mednarodni filmski festival Rotterdam v Kinodvoru.
Kinodvor se bo v petek, 29. januarja, spremenil v festivalsko prizorišče Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam.

Na ogled bodo trije filmi z letošnjega programa: slovenski film Mama Vlada Škafarja, ki bo svetovno premiero doživel v Rotterdamu, Okus življenja Naomi Kawase, ki bo v Kinodvoru predvajan predpremierno, in tunizijski prvenec Leyle Bouzid Ko odprem oči, ki si ga bodo gledalci ogledali v okviru IFFR Live.
Zadnji novembrski vikend je v Pragi potekala 19. konferenca mednarodnega združenja Europa Cinemas, ki danes povezuje 977 kinematografov v 596 mestih in 42 državah sveta. Srečanju, ki se ga je udeležilo skoraj 500 delegatov iz celega sveta, so prisostvovali tudi člani Art kino mreže Slovenije – predstavniki Mestnega kina Ptuj, Mestnega kina Domžale, Kosovelovega doma Sežana in Kinodvora. V novi številki zbornika Europa Cinemas Network Review pa se je Art kino Odeon iz Izole predstavili v skupini najbolj dinamičnih in razvijajočih se kin. Nina Peče Grilc, direktorica Kinodvora, ki je od maja lani članica sveta direktorjev združenja Europa Cinemas, je na konferenci ob primeru mestnega kina izpostavila kulturni pomen kinematografov pri zagotavljanju programske raznolikosti in filmske vzgoje občinstev. Ob tem pa je poudarila, da je kultivacija občinstev za sprejemanje raznolikosti filmskih vsebin, ki niso primarno ustvarjene za razvedrilo, naloga širšega kroga deležnikov v družbi, ne le kinematografov. V pomen kulturne, družbene in ekonomske vloge kinematografov v konstantno razvijajočem se digitalnem okolju je bila usmerjena tudi pozornost letošnje konference.