Sporočila za medije
16.01.2015 Kindovor: v živo!
Kinodvorova kinodruženja nudijo obiskovalcem družabno filmsko stičišče – meeting point in uresničujejo nov tip kinematografa – event cinema. Prvič se bomo V ŽIVO! povezali z Mednarodnim filmskim festivalom v Rotterdamu: IFFR LIVE.
V ponedeljek, 20. oktobra, vas ob 17. uri vljudno vabimo v Kinodvorovo Kavarno na filmskovzgojno čajanko z Mirjano Borčić ob izidu njene knjige Odstiranje pogleda: spomini, izkušnje, spoznanja.

Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom, se je zaključil v soboto, 16. avgusta, z Vikendovo predpremiero filma Lucy.

Letošnje zvezde smo doživeli v nenavadnih vremenskih razmerah, a gledalci niso vrgli puške v koruzo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Na letošnjem Filmu pod zvezdami smo jih našteli 10.439, dvakrat – na otvoritvenem filmu Razredni sovražnik in na predpremieri filma Čarovnija v mesečini – je bilo Grajsko dvorišče razprodano, le dva sedeža pa sta ostala prosta za film Poti. Čeprav je zaradi slabega vremena odpadla skoraj tretjina projekcij, smo organizatorji z obiskom zadovoljni, saj se je tudi na nadomestnih predstavah v Kinodvoru zbralo 1207 gledalcev.

Kot smo vas obvestili v ponedeljek, bo od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, na Bledu že četrtič potekal Film ob jezeru.
To soboto, 16. avgusta, smo z Vikendovo predpremiero novega filma režiserja Luca Bessona Lucy zaključili letošnji Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom in Mestno občino Ljubljana, vendar pa naš mobilni kino nadaljuje z delom.

Od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, bomo na Bledu že četrtič s Filmom ob jezeru.

Kinodvor je v prazničnem Letu kina mestnim prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane pričaral novo zgodbo pod zvezdami – Letni kino na Kongresnem trgu, kjer smo se z brezplačnimi filmskimi klasikami na velikem platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije, nekoč elitnega kina Matica, v treh zaporednih večerih poklonili trem posebnim priložnostim: 25. junija 100-letnici 'potepuha' Charlieja Chaplina s Cirkusom, 26. junija ob 2000-letnici Emone z epom Ben-Hur in 27. junija ob 90-letnici Kinodvora še z muzikalom Moje pesmi, moje sanje, ki se ponaša z enim najboljših obiskov v zgodovini ljubljanske kinematografije.
Včeraj smo uspešno pričeli s projekcijami v letnem kinu Kinodvorišče, v atriju Slovenskih železnic, kjer bomo filme na prostem gledali vse do 15. julija. Že naslednji teden pa bomo od srede do petka, od 25. do 27. junija, filmski projektor zagnali tudi na enem osrednjih ljubljanskih trgov, na Kongresem trgu!
Kinodvor je na poletje že pripravljen: čez slab teden se bo naše platno ponovno preselilo na plano, v atrij Slovenskih železnic. V letnem kinu, Kinodvorišču, bomo vztrajali vse do 15. julija in prikazali 4 filme, od tega 3 premierno.
Danes, 8. maja, bomo na dogodku Pin-up v kinu v Kinu Šiška premierno predstavili novo Kinodvorovo publikacijo, Kino zemljevid.
7. in 8. maja 2014 bo v Kinodvoru potekala mednarodna konferenca o pristopih k mlademu občinstvu – Filmska vzgoja v kinu. Program si lahko preberete na spletni strani konference.