Sporočila za medije
V soboto, 1. 4. 2017, so mladi na 2. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip v Kinodvoru prvič podelili Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je pripadla ruskemu filmu Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, 2016), ki je mlade odpeljal na napet ulični nogometni turnir.
Na današnji novinarski konferenci v Kinodvoru so mladi člani Kinotripovega filmskega kluba skupaj z vodjo festivala Živo Jurančič predstavili program 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade. Festival se bo v Kinodvoru odvil med 29. 3. in 1. 4. 2017.
Kinodvor je tudi peto leto zapored zabeležil več kot 120.000 obiskovalcev: 2177 javnih projekcij je obiskalo 121.213 gledalcev, vključujoč Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu, temu pa je treba prišteti še približno 6500 obiskovalcev brezplačnih projekcij Letnega kina na Kongresnem trgu in v Parku Tivoli. Temelj programa mestnega kina ostajata kakovost in raznolikost, največja ovira pa omejenost z enim velikim platnom. Strategija razvoja občinstev je utrla pot novemu programu mladih za mlade z mednarodnim filmskim festivalom Kinotrip, ki skozi vse leto omogoča dostop do kakovostne mladinske filmske produkcije. Obiskovalci so največ zanimanja pokazali za slovenski film Houston imamo problem! režiserja Žige Virca, medtem ko je drugo mesto najbolj gledanih filmov v Kinodvoru zasedel film Kapitan Fantastični režiserja Matta Rossa.
V petek, 10. februarja ob 21.45, boste imeli v Kinodvoru edinstveno priložnost, da si na kinematografskem platnu v sklopu noči erotičnega filma Kinosloga. Retrosex., ko se poklanjamo zgodovini nekoč erotičnega in še danes legendarnega Kina Sloga, ogledate telesne krajine dih jemajoče senzualnosti, Filmske akte Jamesa Herberta.
Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Ta se bo letos odvil med 29. marcem in 1. aprilom.
Odprtje s filmsko klasiko Dolina miru ob 25-letnici Republike Slovenije

V Letnem kinu na Kongresnem trgu si boste med 23. in 25. avgustom lahko brezplačno ogledali tri filmske klasike. V torek, 23. avgusta, bomo Letni kino odprli s slavnostno premiero restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma, ki je na festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo. Tudi danes, ko so milijoni ljudi zaradi vojne in spopadov primorani zapustiti domove v iskanju »doline miru«, ta poetična vojna drama ni izgubila svoje aktualnosti in relevantnosti. Na svetovni premieri v Cannesu sta se letos prvič po šestdesetih letih od snemanja filma srečala filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic pa bosta kot častna gosta z nami tudi na Kongresnem trgu.

10.08.2016 Film na ulici
V petek in soboto, 26. in 27. avgusta, Kinotrip na krilih Mladih zmajev potuje na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro poletno dogajanje za mlade: filmi, glasba in urbani športi. 
Iz Kinodvora se bomo do konca poletja s projekti kina na prostem pod zvezde podali še dvakrat: Letni kino na Kongresnem trgu bo s tremi brezplačnimi projekcijami potekal med 23. in 25. avgustom, Film na ulici pa bo 26. in 27. avgusta zavzel šolsko igrišče v Zalogu.
Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 7. do 30. julija 2016
Film pod zvezdami
, letni kino, ki bo že trinajstič potekal na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, v soorganizaciji pa ga že osmič zapored pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos odprl film slovenskega avtorja. Celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca Houston, imamo problem! je nastal v mednarodni koprodukciji, po svetovni premieri na letošnjem filmskem festivalu Tribeca pa pot uspešno nadaljeval v slovenskih kinematografih. Prav v času Filma pod zvezdami bo predvajan v tekmovalnem programu Vzhodno od zahoda na enem najpomembnejših festivalov vzhodne Evrope, v Karlovih Varih.
Kinodvor bo v pričakovanju poletja atrij Slovenskih železnic tudi letos tradicionalno preobrazil v letni kino. Že s sedmim Kinodvoriščem po vrsti bomo med 8. junijem in 4. julijem občinstvu postregli s petimi premierami in večerom slovenskega kratkega filma.