Sporočila za medije
Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Ta se bo letos odvil med 29. marcem in 1. aprilom.
Odprtje s filmsko klasiko Dolina miru ob 25-letnici Republike Slovenije

V Letnem kinu na Kongresnem trgu si boste med 23. in 25. avgustom lahko brezplačno ogledali tri filmske klasike. V torek, 23. avgusta, bomo Letni kino odprli s slavnostno premiero restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma, ki je na festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo. Tudi danes, ko so milijoni ljudi zaradi vojne in spopadov primorani zapustiti domove v iskanju »doline miru«, ta poetična vojna drama ni izgubila svoje aktualnosti in relevantnosti. Na svetovni premieri v Cannesu sta se letos prvič po šestdesetih letih od snemanja filma srečala filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic pa bosta kot častna gosta z nami tudi na Kongresnem trgu.

10.08.2016 Film na ulici
V petek in soboto, 26. in 27. avgusta, Kinotrip na krilih Mladih zmajev potuje na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro poletno dogajanje za mlade: filmi, glasba in urbani športi. 
Iz Kinodvora se bomo do konca poletja s projekti kina na prostem pod zvezde podali še dvakrat: Letni kino na Kongresnem trgu bo s tremi brezplačnimi projekcijami potekal med 23. in 25. avgustom, Film na ulici pa bo 26. in 27. avgusta zavzel šolsko igrišče v Zalogu.
Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 7. do 30. julija 2016
Film pod zvezdami
, letni kino, ki bo že trinajstič potekal na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, v soorganizaciji pa ga že osmič zapored pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos odprl film slovenskega avtorja. Celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca Houston, imamo problem! je nastal v mednarodni koprodukciji, po svetovni premieri na letošnjem filmskem festivalu Tribeca pa pot uspešno nadaljeval v slovenskih kinematografih. Prav v času Filma pod zvezdami bo predvajan v tekmovalnem programu Vzhodno od zahoda na enem najpomembnejših festivalov vzhodne Evrope, v Karlovih Varih.
Kinodvor bo v pričakovanju poletja atrij Slovenskih železnic tudi letos tradicionalno preobrazil v letni kino. Že s sedmim Kinodvoriščem po vrsti bomo med 8. junijem in 4. julijem občinstvu postregli s petimi premierami in večerom slovenskega kratkega filma.

V sredo, 18. maja, bo slovenska filmska klasika Franceta Štiglica Dolina miru po skoraj 60 letih znova predvajana na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, tokrat v uradnem programu Cannes Classics. Slovensko občinstvo si bo lahko restavrirano in digitalizirano kopijo filma premierno ogledalo 23. avgusta na slavnostnem odprtju Letnega kina na Kongresnem trgu, ki bo potekalo v sodelovanju Kinodvora s Slovenskim filmskim centrom in pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije.

Med 24. in 27. marcem 2016 se je v Kinodvoru odvil prvi mednarodni filmski festival Kinotrip. Ekipa mladih filmskih zanesenjakov je sledeč sloganu Naj te film odpelje v preteklih mesecih ustvarila celovito izkušnjo kina za mlade

Na današnji novinarski konferenci v Kinodvoru so mladi člani filmskega kluba skupaj z direktorico Nino Peče Grilc in vodjo festivala Živo Jurančič razkrili raznolik program prvega mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. Festival se bo v Kinodvoru odvil med 24. in 27. marcem 2016.
Vse odkar je Kinodvor oktobra 2008 pod okriljem Mestne občine Ljubljana odprl svoja vrata, mu obisk iz leta v leto narašča. V preteklem letu smo na 2123 javnih projekcijah v kinu ter na lokacijah mobilnega kina v Ljubljani našteli 128.973 gledalcev. Izdanim vstopnicam je treba prišteti še 3600 gledalcev treh brezplačnih filmskih projekcij Letnega kina na Kongresnem trgu ter številne obiskovalce razstav, delavnic in drugih odprtih dogodkov mestnega kina.