Sporočila za medije
V ponedeljek, 1. junija ob 20. uri, bo v Slovenski filharmoniji premiera dokumentarnega filma Pavla Jesih režiserja Igorja Šterka.
Kot vsako leto bo tudi to poletje Kinodvor filme ponesel na prosto, pod zvezde. Ker pa bodo naši projekti kina na prostem na sporedu v spremenjenih terminih, bi vas na nove datume želeli opozoriti že zdaj.
V torek, 31. marca, ob 21. uri bo v Kinodvoru premiera filma Zbogom jeziku. Z zadnjim filmom režiserja Jean-Luca Godarda zaključujemo 4. Festival frankofonskega filma in pričenjamo Kino3Dvor: 3D prihaja v vaš mestni kino! Od 31. marca do 6. aprila bomo pod skupnim imenom Kino3Dvor predstavili pet filmov, posnetih v stereoskopski tehniki. S temi projekcijami želimo v Kinodvoru obeležiti namestitev nove 3D opreme.
Program za otroke in mlade Kinobalon je filmsko-vzgojni program v Kinodvoru. Ob porastu tovrstnih programov v Sloveniji se pogosto poraja vprašanje, kateri strokovni temelji, cilji in prepričanja nas vodijo pri delu. V sedmem letu delovanja mestnega kina, ki je s programom Kinobalon sprožil preporod filmske kulture za otroke in mlade, pa tudi filmsko-vzgojne dejavnosti v slovenski kinematografiji, je nastala Refleksija razvoja filmske vzgoje v Kinodvoru avtoric Petre Slatinšek in Barbare Kelbl, ki sta tudi snovalki programa Kinobalon v Kinodvoru. Refleksija pojasnjuje bistvo filmsko-vzgojnega programa – njegovih začetkov, konteksta, predvsem pa metod dela in ciljev, v katere verjamemo. Refleksije najdete na koncu sporočila.
Leto 2014 je bilo za Kinodvor izjemno – od oktobra 2013 do decembra 2014 smo v vseh programskih sklopih v kinu in skupaj s partnerji na številnih lokacijah po Ljubljani praznovali Leto kina, 90-letnico kina na Kolodvorski ulici. Kljub napovedim, da je Slovenija v preteklem letu, po še neuradnih podatkih, ponovno zabeležila upad obiska v kinematografih, smo v Kinodvoru že tretje leto zapored presegli obisk 120.000 gledalcev.
16.01.2015 Kindovor: v živo!
Kinodvorova kinodruženja nudijo obiskovalcem družabno filmsko stičišče – meeting point in uresničujejo nov tip kinematografa – event cinema. Prvič se bomo V ŽIVO! povezali z Mednarodnim filmskim festivalom v Rotterdamu: IFFR LIVE.
V ponedeljek, 20. oktobra, vas ob 17. uri vljudno vabimo v Kinodvorovo Kavarno na filmskovzgojno čajanko z Mirjano Borčić ob izidu njene knjige Odstiranje pogleda: spomini, izkušnje, spoznanja.

Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom, se je zaključil v soboto, 16. avgusta, z Vikendovo predpremiero filma Lucy.

Letošnje zvezde smo doživeli v nenavadnih vremenskih razmerah, a gledalci niso vrgli puške v koruzo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Na letošnjem Filmu pod zvezdami smo jih našteli 10.439, dvakrat – na otvoritvenem filmu Razredni sovražnik in na predpremieri filma Čarovnija v mesečini – je bilo Grajsko dvorišče razprodano, le dva sedeža pa sta ostala prosta za film Poti. Čeprav je zaradi slabega vremena odpadla skoraj tretjina projekcij, smo organizatorji z obiskom zadovoljni, saj se je tudi na nadomestnih predstavah v Kinodvoru zbralo 1207 gledalcev.

Kot smo vas obvestili v ponedeljek, bo od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, na Bledu že četrtič potekal Film ob jezeru.
To soboto, 16. avgusta, smo z Vikendovo predpremiero novega filma režiserja Luca Bessona Lucy zaključili letošnji Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom in Mestno občino Ljubljana, vendar pa naš mobilni kino nadaljuje z delom.

Od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, bomo na Bledu že četrtič s Filmom ob jezeru.