Sporočila za medije
Na premieri filma Volčja druščina torek, 26. januarja, smo v Kinodvoru izstrelili nov filmski program za mlade: Kinotrip. Program bo zajemal filmska potovanja, ki jih za mlade pripravljajo mladi sami. Potovali bomo na projekcijah in dogodkih med letom ter na filmskem festivalu, ki se bo odvil med 24. in 27. marcem 2016. 
Povratna karta na Mednarodni filmski festival Rotterdam v Kinodvoru.
Kinodvor se bo v petek, 29. januarja, spremenil v festivalsko prizorišče Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam.

Na ogled bodo trije filmi z letošnjega programa: slovenski film Mama Vlada Škafarja, ki bo svetovno premiero doživel v Rotterdamu, Okus življenja Naomi Kawase, ki bo v Kinodvoru predvajan predpremierno, in tunizijski prvenec Leyle Bouzid Ko odprem oči, ki si ga bodo gledalci ogledali v okviru IFFR Live.
Zadnji novembrski vikend je v Pragi potekala 19. konferenca mednarodnega združenja Europa Cinemas, ki danes povezuje 977 kinematografov v 596 mestih in 42 državah sveta. Srečanju, ki se ga je udeležilo skoraj 500 delegatov iz celega sveta, so prisostvovali tudi člani Art kino mreže Slovenije – predstavniki Mestnega kina Ptuj, Mestnega kina Domžale, Kosovelovega doma Sežana in Kinodvora. V novi številki zbornika Europa Cinemas Network Review pa se je Art kino Odeon iz Izole predstavili v skupini najbolj dinamičnih in razvijajočih se kin. Nina Peče Grilc, direktorica Kinodvora, ki je od maja lani članica sveta direktorjev združenja Europa Cinemas, je na konferenci ob primeru mestnega kina izpostavila kulturni pomen kinematografov pri zagotavljanju programske raznolikosti in filmske vzgoje občinstev. Ob tem pa je poudarila, da je kultivacija občinstev za sprejemanje raznolikosti filmskih vsebin, ki niso primarno ustvarjene za razvedrilo, naloga širšega kroga deležnikov v družbi, ne le kinematografov. V pomen kulturne, družbene in ekonomske vloge kinematografov v konstantno razvijajočem se digitalnem okolju je bila usmerjena tudi pozornost letošnje konference.
Zadnjo julijsko soboto se je sklenil Film pod zvezdami, letni kino, ki ga Kinodvor pripravlja v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom.
Film pod zvezdami se je prevesil v drugo polovico. Danes, 15. julija, je v letnem kinu na Ljubljanskem gradu na sporedu druga letošnja predpremiera. Na ogled bo film 45 let, tiho ganljiva zgodba o krhkosti ljubezni in zakona, ki je Charlotte Rampling in Tomu Courtenayju prinesla nagradi za najboljša igralca na zadnjem Berlinalu. Vstopnice so še na voljo!
Kinodvor je v sezoni 2014/2015 sodeloval pri evropskem projektu Framework For Film Education (Evropske smernice filmske vzgoje), ki ga je vodil Britanski filmski inštitut skupaj z več kot dvajsetimi partnerji iz vse Evrope. Namen projekta je bil začrtati osnovne smernice filmske vzgoje, njena bistvena področja delovanja in glavne cilje.
Letni kino na Ljubljanskem gradu, od 2. do 25. julija 2015
Včeraj smo v Kinodvoru s premiero filma Poštarjeve bele noči Andreja Končalovskega odprli Kinodvorišče, čez manj kot mesec dni pa se že dvignemo pod grajske zvezde. Film pod zvezdami, letni kino, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča potekal v zgodnejšem terminu, od 2. do 25. julija.
S Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, v Kinodvoru začenjamo sezono kina na prostem. Čez dober teden bomo filmsko platno v atriju razpeli že šestič. Od 8. do 29. junija bomo premierno pokazali 4 filme in program zaokrožili z najnovejšimi slovenskimi kratkimi filmi.
V ponedeljek, 1. junija ob 20. uri, bo v Slovenski filharmoniji premiera dokumentarnega filma Pavla Jesih režiserja Igorja Šterka.
Kot vsako leto bo tudi to poletje Kinodvor filme ponesel na prosto, pod zvezde. Ker pa bodo naši projekti kina na prostem na sporedu v spremenjenih terminih, bi vas na nove datume želeli opozoriti že zdaj.