Sporočila za medije
Kinodvor je v prazničnem Letu kina mestnim prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane pričaral novo zgodbo pod zvezdami – Letni kino na Kongresnem trgu, kjer smo se z brezplačnimi filmskimi klasikami na velikem platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije, nekoč elitnega kina Matica, v treh zaporednih večerih poklonili trem posebnim priložnostim: 25. junija 100-letnici 'potepuha' Charlieja Chaplina s Cirkusom, 26. junija ob 2000-letnici Emone z epom Ben-Hur in 27. junija ob 90-letnici Kinodvora še z muzikalom Moje pesmi, moje sanje, ki se ponaša z enim najboljših obiskov v zgodovini ljubljanske kinematografije.
Včeraj smo uspešno pričeli s projekcijami v letnem kinu Kinodvorišče, v atriju Slovenskih železnic, kjer bomo filme na prostem gledali vse do 15. julija. Že naslednji teden pa bomo od srede do petka, od 25. do 27. junija, filmski projektor zagnali tudi na enem osrednjih ljubljanskih trgov, na Kongresem trgu!
Kinodvor je na poletje že pripravljen: čez slab teden se bo naše platno ponovno preselilo na plano, v atrij Slovenskih železnic. V letnem kinu, Kinodvorišču, bomo vztrajali vse do 15. julija in prikazali 4 filme, od tega 3 premierno.
Danes, 8. maja, bomo na dogodku Pin-up v kinu v Kinu Šiška premierno predstavili novo Kinodvorovo publikacijo, Kino zemljevid.
7. in 8. maja 2014 bo v Kinodvoru potekala mednarodna konferenca o pristopih k mlademu občinstvu – Filmska vzgoja v kinu. Program si lahko preberete na spletni strani konference.
Po uspešno razprodani slavnostni predpremieri v Grand hotelu Union film Grand Budapest hotel, od danes, 27. marca, na rednem sporedu Kinodvora!
Lansko leto smo ob istem času poročali, da je Kinodvor – četrto leto zapovrstjo od zagona prenovljenega kina pod okriljem Mestne občine Ljubljana oktobra 2008 – povečal svoj obisk. Glede na dejstvo, da se je obisk v letu 2012 v primerjavi z 2011 povišal za več kot 25 %, smo rezultate označili za »izjemne«. Tudi leto 2013 ostaja za nas velik uspeh, saj smo z obiskom ostali na približno enaki ravni kot v letu 2012 oziroma smo ga za malenkost povečali: tako smo našteli 122.781 gledalcev na 1941 javnih projekcijah.
Na dvodnevni mednarodni konferenci Mesto kina, ki je potekala v Kinodvoru 24. in 25. oktobra, so predstavniki iz različnih evropskih kinematografov in filmski strokovnjaki razpravljali o pomenu in vlogi, ki ju ima kino danes, ter si skušali zamisliti njegovo prihodnost.
Kinodvorovi rezultati prvih devetih mesecev leta 2013 in predstavitev projekta Leta kina ob 90-letnica delovanja kinematografa na Kolodvorski ulici.
V soboto, 17. avgusta, smo se z razprodano predpremiero slovenskega filma Dvojina režiserja Nejca Gazvode za eno leto poslovili izpod zvezd na Ljubljanskem gradu, a naši mobilni projektorji še ne počivajo.