Matthias Bruhn, Michael Ekbladh, Ted Sieger
Švica / Nemčija / Švedska, 2016
DCP
70 min
imdb, uradna stran

4+
sinhroniziran v slovenščino


režija Matthias Bruhn, Michael Ekbladh, Ted Sieger
scenarij John Chambers
glasba Annette Focks
montaža Melanie Hartmann
producenti Michael Ekbladh, Richard Lutterbeck, Elena Pedrazzoli, Tania Reichert-Facilides
distribucija FIVIA - Vojnikfestivali, nagrade
Berlinale 2016; Shanghai International Film Festival 2016 - nagrada za najboljši animirani film
Film izpostavlja otrokove občutke ob novem družinskem članu, navezanost na družino in domišljijsko potovanje. Prava dogodivščina iz perspektive majhnega otroka.
Termini: 7. 1. ob 16:30; 8. 1. ob 15:00; 14. 1.; 15. 1.; 21. 1. ob 17:00; 28. 1. ob 11:00 (Bobri).
Manjkajoče ure bodo objavljene v tekočem tedenskem urniku.
Spored
Tedenski spored

Kinobalon na Liffu 2016

Pošast Moli
Ted Sieger's Molly Monster - Der Kinofilm

Film izpostavlja otrokove občutke ob novem družinskem članu, navezanost na družino in domišljijsko potovanje. Prava dogodivščina iz perspektive majhnega otroka.

Pošast Moli odrašča v ljubeči pošastni družini z očkom, mamico in malim prijateljem Edisonom. Pričakujejo pa tudi novega člana. Moli komaj čaka, da se izvaljeno jajce odpre in da ven pokuka bratec ali sestrica. Mama in oče se odpravita na Jajčni otok, kjer morata po pošastnih pravilih pričakati novega družinskega člana. Toda s seboj pozabita vzeti kapo, ki mu jo je spletla Moli. Da se mladič ne bi prehladil, mora Moli za njima … Napeto, barvito in potovanje čez hribe in doline, mimo žgečkljivcev in puhajočih grmičkov. 

iz prve roke
»Pa preštejmo … vsaka sekunda filma ima 24 sličic, vsaka minuta pa 1440. Film traja 70 minut, torej vsebuje prek 100.000 sličic. Vsaka od teh sličic pa je zahtevala več risb – risbe likov, risbe detajlov, ozadij, ki smo jih združili kot različne plasti ene slike. Če preštejemo vse te risbe in zraven še storyboarde, smo ustvarili prek milijon risb!«
- Matthias Bruhn, sorežiser

o avtorjih
Matthias Bruhn je študiral je grafično oblikovanje v Düsseldorfu. Od leta 1992 kot režiser in animator ustvarja v studiu Lutterbeck v Kölnu, katerega solastnik je postal leta 1998. Režiral je prek 20 kratkih filmov in animiranih filmov za televizijo in zanje prejel številne mednarodne nagrade.

Michael Ekbladh je študiral je animacijo in vizualno umetnost v Kanadi. Kot režiser, animator in oblikovalec deluje od leta 1985. Je tudi solastnik producentske hiše Sluggerfilm, kjer deluje kot producent TV serij in filmov.

Ted Sieger se je rodil v Čilu, živel pa v Peruju, Avstraliji in Švici. Sprva je prepotoval svet, nato pa pričel z ustvarjanjem: risanjem, pisanjem, režijo. Poznamo ga kot avtorja animiranih filmov, režiserja, producenta, celo skladatelja.


YouTube je onemogočen. Dovoliti morate uporabo piškotkov.