59 min


Projekcije so del posebnega filmskega programa ob priložnosti madžarskega predsedovanja Višegrajski skupini 2017/2018 (V4 CONNECTS). S podporo Veleposlaništev Češke republike, Madžarske, Poljske in Slovaške republike.
Spored
Tedenski spored Dvorana, 11. 09. 2017 20:00
Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS
Otvoritveni program kratkih filmov V4 CONNECTS

Srečen konec Happy End
Jan Saska, Češka, 2015, čb/barvni, 6 minut

Črna komedija o smrti s srečnim koncem. Veličastno zaporedje neverjetnih srečanj. Lovci, traktorist, mladi žurer in truplo. Film je bil prikazan v sklopu Štirinajst dni režiserjev v Cannesu.

Končni pogled Koniec widzenia
Grzegorz Mołda, Poljska, 2017, barvni, 15 minut

Marta dela v očetovi avtomehanični delavnici. Ko njenega fanta aretira policija, se dekle znajde pred težko odločitvijo: bo ostala zvesta očetu ali bo naredila vse, da bi fanta spravila na prostost? Film je bil prikazan v tekmovalnem programu kratkih filmov festivala v Cannesu.

Jagodni dnevi Jahodové dni
Eva Sekerešová, Slovaška, 2016, barvni, 13 minut

Živeti običajno življenje v družbi klepetave halucinacije včasih ni lahko … Najboljši animirani film na Mednarodnem festivalu študentskega filma v Tbilisiju.

Poj! Mindenki
Kristóf Deák, Madžarska, 2016, barvni, 25 minut

Letošnji dobitnik oskarja za najboljši kratki film je posnet po resnični zgodbi priznanega šolskega pevskega zbora in nove učenke, ki se mora soočiti s težko odločitvijo – naj se zoperstavi pokvarjenemu sistemu ali naj se mu pokorno prilagodi?

YouTube je onemogočen. Dovoliti morate uporabo piškotkov.