Arne Lindtner Næss
Norveška, 2015
DCP
75 min
imdb

4+
pripovedovanje v slovenščini


režija Arne Lindtner Næss
scenarij Alexander Eik
fotografija Trevor A. Brown
glasba Lars Kilevold
montaža Leif Axel Kjeldsen
igrajo Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen, Janne Formoe, Thorbjørn Harr, Hilde Louise Asbjørnsen, Ivar Nørve, Ine Aakre, Teres Mungai, Felicia Formoe
v slovenščino pripoveduje Katja Preša
producenta Tanya Badendyck, Silje Hopland Eik
distribucija FIVIA - Vojnik

festivali, nagrade
Puljski filmski festival. Mednarodni filmski festival za otroke in mladino. Mednarodni filmski festival Schlingel za otroke in mladino. Mednarodni festival mladega občinstva Ale Kino!
Gašper in Petra sta pripravljena na novo dogodivščino! Tokrat se odpravita na čisto pravi safari v Afriko, kjer ju čaka iskalna akcija mame levjega mladička Lea.

Spored
Tedenski spored Dvorana, 09. 07. 2017 17:00

Kinobalon / Najlepši igrani filmi:

Gašper in Petra na safariju
Karsten og Petra på safari

Gašper in Petra sta pripravljena na novo dogodivščino! Tokrat se odpravita na čisto pravi safari v Afriko, kjer ju čaka iskalna akcija mame levjega mladička Lea.

zgodba
Gašper in Petra sta še vedno nerazdružljiva. Tokrat se odpravita vse tja do Afrike, kjer Petrina mama pomaga prijateljici Ann v veterinarski kliniki na farmi. Prvič lahko v živo občudujeta slone, žirafe, noje in zebre, a od vseh živali jima je najbolj pri srcu levji mladič Leo, ki je ostal brez mame. Gašper in Petra se odločita, da jo bosta poiskala. Pri razburljivi pustolovščini, v kateri srečujeta divje živali, ubereta neznane poti ter sta na sledi ilegalnim lovcem, jima pomagata zvesti plišasti igrači Levček in gospa Zajklja, pa tudi novi prijateljici iz Afrike, deklica Tiri in njena plišasta igrača Turta.

zanimivosti
Gašper in Petra na Safariju je že četrti film o dveh petletnih prijateljih ter njunih plišastih igračah, Levčku in gospe Zajklji. Prvi film, Gašper in Petra: Najboljša prijatelja, je bil eden najbolj gledanih filmov leta 2013 na Norveškem.

Vsi filmi o Gašperju in Petri so nastali po priljubljenih knjižnih delih, katerih avtor je norveški pisatelj Tor Åge Bringsværd.

o avtorju
Arne Lindtner Næss je kot režiser podpisan pod vse štiri filme o Gašperju in Petri. Rojen je bil leta 1944. Po poklicu je igralec. Odigral je številne vloge v filmskih in televizijskih produkcijah ter skoraj vseh norveških gledališčih. Od leta 1985 deluje tudi kot pisec, režiser ter producent gledaliških, filmskih in televizijskih del; danes velja za veterana norveškega družinskega in otroškega filma.

kritike
»To je razburljiva, prisrčna in dobra pustolovščina. Izvedba je popolnoma v koraku z vsem, kar smo že videli v seriji, tokrat s prijetno afriško noto.«
- Jon Selås, VG

ugodnost
Z aprilsko in majsko vstopnico Živalskega vrta Ljubljana, si lahko film ogledate po klubski ceni 3 EUR!

delavnice
ZOO Ljubljana, 2. 5. in 29. 5. od 16:00 do 18:00
Afriški kraljevi piton
Pobožali bomo udomačenega pitona in tako premagali strah pred kačami. Izvedeli bomo, kakšna je razlika med pitoni in kačami v Sloveniji. Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Rezervacij ni.

ZOO Ljubljana, 22. 5. od 16:00 do 18:00
Šimpanzi
Spoznali bomo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo primerjali s seboj. Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Rezervacij ni.

YouTube je onemogočen. Dovoliti morate uporabo piškotkov.