Joram Lürsen
Nizozemska, 2011
DCP
95 min
nizozemski
imdb, uradna stran

7+
v nizozemščini s slovenskimi podnapisi


režija Joram Lürsen
scenarij Tamara Bos po romanu Paula van Loona/based on the novel by Paul van Loon
fotografija Lex Brand
glasba Patrick Lemmens
montaža Peter Alderliesten
igrajo Ole Kroes, Maas Bronkhuyzen, Remko Vrijdag, Kim van Kooten, Joop Keesmaat
producent Klaas de Jong
distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade
Golden and Platin Film (najboljši film), Giffoni 2012 (najboljši film), Schlingel Chemnitz 2012 (najboljši film po mnenju mednarodne otroške žirije), Kinobalon na LIFFu 2012
Na 7. rojstni dan se Dolfi spremeni v puhastega belega volkodlaka. Čez dan je najbolj ljubezniv in sramežljiv deček, ponoči pa postane zmožen najbolj neverjetnih reči.
Spored
Tedenski spored Dvorana, 13. 08. 2017 17:00

Kinobalon / Najlepši igrani filmi:

Mali volkodlak Dolfi
Dolfje Weerwolfje

Na 7. rojstni dan se Dolfi spremeni v puhastega belega volkodlaka. Čez dan je najbolj ljubezniv in sramežljiv deček, ponoči pa postane zmožen najbolj neverjetnih reči.

zgodba
Dolfi ne razume, kaj se dogaja – kot mali volkodlak ob polni luni po vseh štirih teče skozi park ter po sosedskih zelenicah lovi kokoši in race, naslednje jutro pa se zbudi kot navaden deček. Počasi se mu svita, zakaj se je vedno počutil tako drugačnega od krušnih staršev in brata Timija. On je vendar čisto pravi volkodlak! Toda nežni Dolfi ne želi biti drugačen od drugih. Želi biti čisto tak kot vsi. Boji se, da ga starši ne bodo sprejemali, če bodo izvedeli za njegovo moč. Ampak težko je skrivati nekaj, kar se dogaja prav vsak mesec ob polni luni …

pedagoško gradivo


iz prve roke
»Knjige Paula van Loona sem prebiral svojima hčerkama. Na Nizozemskem je lik Malega volkodlaka Dolfija dobro znan in priljubljen. Razvnema domišljijo majhnih otrok. Zgodbe Paula van Loona so razburljive – Dolfi ima edinstveni dar, njegovo življenje je polno prikupnih drobnih dogodivščin. V ozadju te prelepe zgodbe so velike teme, kot so 'drugačnost', 'strah pred nepripadnostjo', 'sprejemanje samega sebe', ‘bratska ljubezen' in ‘maščevanje'.«
- Joram Lürsen

o avtorju
Rojen leta 1963 v Amstelveenu na Nizozemskem. Leta 1990 je diplomiral na amsterdamski filmski akademiji s filmom The Finals, ki je požel nekaj nagrad, med njimi tudi francoskega cezarja. Režiral je televizijske serije in ob Dolfiju posnel še dva celovečerna filma, Het Geheim, In Oranje in romantično komedijo Alles is Liefde, ki je pritegnila kar več kot milijon obiskovalcev.

filmografija (izbor)
1990 Ko, de boswachtershow (TV-serija)
1996 Mijn franse tante Gazeuse
1998 Stroop (TV-film)
1998 Otje (TV-serija)
1999 Baantjer (TV-serija)
2000–01 All stars - De serie (TV-serija)
2004 In Oranje (In Orange)
2007 Alles is liefde (Love Is All)
2009 Coach (TV-film)
2005–09 Vuurzee (TV-serija)
2010 Het geheim
2011 Dolfje Weerwolfje (Mali volkodlak Dolfi)
2012 Moordvrouw (TV-serija)

kritike
»Mali volkodlak Dolfi je topel in prisrčen film, v katerem bodo uživali tako mladi kot stari – s širokim nasmeškom na ustih.«
- Monica Meijer, Cinemagazine

YouTube je onemogočen. Dovoliti morate uporabo piškotkov.