Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Torek, 25. julij
17:00 Dvorana
Christopher Nolan, ZDA / VB / Francija / Nizozemska, 2017, DCP, 106 min

Spomladi leta 1940 se je 400 tisoč vojakov, pripadnikov zavezniških sil, znašlo v obroču nemške vojske. Ujeti na sipinah obalnega mesteca Dunkerque na severu Francije so bili povsem izpostavljeni napadu. V največji pomorski evakuacijski akciji, kar jih pomni vojaška zgodovina, se je njihovemu reševanju pridružilo 700 civilnih plovil. Christopher Nolan (Izvor, Medzvezdje) je posnel zgodbo o zgodovinski Operaciji Dinamo in enega najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta.

Več...
19:15 Dvorana
Radu Jude, Romunija / Bolgarija / Češka, 2015, DCP, 106 min

Radu Jude nas skozi duhovito, s staroveško grobostjo in ostrim jezikom podmazano reinterpretacijo vesterna zabriše v brbotajoči kotel kulturne in etnične zmešnjave Romunije z začetka devetnajstega stoletja, da bi iz njega destiliral nastavke sodobne romunske mentalitete. Berlinski srebrni medved za najboljšo režijo.

Več...
20:15 Mala dvorana
Jim Jarmusch, ZDA, 2016, 108 min

Jarmuschev duhoviti, nalezljivo fanovski dokumentarni poklon eni najbolj vplivnih rock skupin vseh časov, The Stooges, je svetovno premiero doživel na festivalu v Cannesu.

Več...
21:30 Dvorana

NADOMESTNA PROJEKCIJA!

Xavier Dolan, Kanada / Francija, 2016, DCP, 97 min

Slovenski podnapisi / English subtitles

Samo konec sveta je komorna drama »o tem, kaj se zgodi, ko ne znamo komunicirati«. Xavier Dolan (Ubil sem svojo mamo, Namišljene ljubezni) je za priredbo istoimenske gledališke igre na festivalu v Cannesu prejel veliko nagrado žirije.

Več...
21:30 Ljubljanski grad

Film pod zvezdami / Predpremiera!

Aki Kaurismäki, Finska / Nemčija, 2017, DCP, 98 min

Slovenski podnapisi / English subtitles

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na letošnjem Berlinalu.

Več...