Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sreda, 26. oktober
16:00 Dvorana
André Téchiné, Francija, 2016, DCP, 114 min

André Téchiné v scenarističnem tandemu z režiserko Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) ponudi čudovito otipljiv pogled na odraščanje mladostnikov, ki skušata razumeti in obvladati svoja čustva. Vasica na goratem jugu Francije postane psihološka pokrajina odnosa, ki burno niha med prezirom in privlačnostjo.

Več...
18:15 Dvorana
Pablo Larraín, Čile, 2015, 97 min

Z veliko nagrado berlinske žirije ovenčani film čilskega režiserja Pabla Larraína (Ne!) je neusmiljena in provokativna obsodba zločinske dvoličnosti katoliške Cerkve s primesmi izvirno enigmatičnega psihološkega trilerja.

Več...
19:00 Mala dvorana
Pierre Morath , Švica / Francija / Belgija, 2016, DCP, 100 min

Maraton! razkriva polstoletno zgodovino tekaškega gibanja, neverjetno zgodbo nekoč marginalnega in militantnega dejanja upora proti konservativnim tekaškim zvezam in širšim družbenim predsodkom, ki je s časom postalo globalna strast in navsezadnje velik posel.

Več...
20:15 Dvorana

Premiera!

Xavier Giannoli, Francija / Češka / Belgija, 2015, 127 min

Razkošna in komična kostumska drama o strasti, ki jo podžiga velika laž, premesti milje svojega navdiha, resnične zgodbe o ameriški bogatašinji in nesojeni operetni divi Florence Foster Jenkins, v Pariz dvajsetih let. Štiri nagrade cezar, vključno z lovoriko za najboljšo igralko.

Več...