Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Nedelja, 1. februar
11:00 Mala dvorana
11:00 Dvorana
Morten Tyldum, Velika Britanija / ZDA, 2014, DCP, 114 min

Igra imitacije je zgodba o Alanu Turingu, britanskem matematiku, kriptografu in dolgo zamolčanem junaku druge svetovne vojne, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, sam pa ostal velika uganka. Film je prejel osem nominacij za nagrado oskar, vključno za najboljši film, režijo, prirejeni scenarij in glavnega igralca.

Več...
13:15 Dvorana
Paul King, VB / Francija, 2014, DCP, 95 min, 5+, sinhroniziran v slovenščino

Topla igrano-animirana družinska komedija, nastala po knjižnih klasikah Michaela Bonda.

Več...
15:00 Dvorana
Karzan Kader, Švedska / Finska / Irak, 2012, DCP, 97 min, 9+, v kurdskem jeziku s slovenskimi podnapisi

Prisrčna pripoved o kurdskih bratih in njuni vztrajnosti, upanju ter sanjah o vsemogočnem Supermanu. S humorjem začinjen film ceste, v goli, od sonca razbeljeni pokrajini, z oslom Michaelom Jacksonom na čelu.

Več...
17:00 Dvorana
Wes Anderson, Velika Britanija / Nemčija, 2014, DCP, 100 min

Brezčasna zgodba o prijateljstvu, časti in izpolnjenih obljubah, posneta po navdihu klasičnih hollywoodskih komedij iz 30-ih let in spominih dunajskega pisatelja Stefana Zweiga, je divje kinetična krimi-komedija, ki od režiserjevih značilno ekscentričnih likov poka po šivih.

Več...
19:00 Dvorana
Hans Petter Moland, Norveška / Švedska / Danska, 2014, DCP, 116 min

Nils z velikim snežnim plugom pridno čisti ceste v negostoljubni in mrzli norveški pokrajini. Ko ga ravno razglasijo za meščana leta, izve, da so njegovega sina našli umorjenega. Nils hoče maščevanje in – še preden se dobro zave – sproži vojno med veganskim gangsterjem, imenovanim Grof, in srbskim mafijskim šefom, ki ga kličejo Papa. A Nils ima nekaj, česar zločinci nimajo: težko mehanizacijo in začetniško srečo …

Več...
19:30 Mala dvorana
Iain Forsyth, Jane Pollard, Velika Britanija, 2014, DCP, 97 min

20-tisoči dan v življenju glasbene legende Nicka Cava. »Ta dan je hkrati bolj in manj resničen, bolj in manj zanimiv kot moj dejanski dan – odvisno, kako gledaš.«

Več...
21:15 Dvorana
Ruben Östlund, Švedska, 2014, DCP, 118 min

Film provokativnega švedskega režiserja Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

Več...