Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Četrtek, 26. maj
17:00 Dvorana
Emmanuelle Bercot, Francija, 2015, DCP, 120 min

Sledi pogovor z Benjaminom Čorbićem in Nešom Stojanovićemki ga bodo vodili mladi člani kluba Kinotrip.

Režiserka Emmanuelle Bercot je po Bettie gre ponovno združila moči s Catherine Deneuve in posnela ganljivo dramo, ki zagovarja misel, da družba nima pravice obupati nad nobenim izmed svojih mladostnikov – zlasti ne nad tistimi najbolj nasilnimi in "brezupnimi". Otvoritveni film lanskega Cannesa.

Več...
19:15 Dvorana

Zadnjič!

Žiga Virc, Slovenija / Hrvaška / Nemčija / Češka / Katar, 2016, DCP, 88 min

Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih ter predstavlja nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot.

Več...
21:00 Dvorana

Otok v Ljubljani

Giuseppe M. Gaudino, Italija, 2015, DCP, 110 min

Za člane Kluba Kinodvor vstop prost!

Nekoč ognjevito deklico neusmiljena neapeljska realnost v štirih desetletjih obrusi v rahločutno žensko, razpeto med skrbjo za otroke in starše, nerazrešenimi čustvi do moža ter demoni družinske preteklosti in neizpolnjujoče sedanjosti. Anna ni nesrečna, toda zakaj ob jutrih skozi kuhinjsko okno namesto modrega neba vidi težko sivino? Nagrada Coppa Volpi Valerii Golino za najboljšo žensko vlogo v Benetkah 2015.

Več...