Olivia Silver
ZDA, 2012
blu-ray
90 min
angleščina
imdb

11+
v angleščini s slovenskimi podnapisi


režija in scenarij Olivia Silver
fotografija Eric Lin
montaža Jennifer Lee
kostumografija Kim H. Ngo
zvok Tom Paul
glasba The Low Anthem
igrajo John Hawkes (Tom), Ryan Simpkins (Greta), Ty Simpkins (Nat), Kendall Toole (Caroline)
producenta Julien Favre, Silenn Thomas
prodaja Visit Filmsfestivali, nagrade
Berlinale 2012 – kristalni medved v sekciji Generation Kplus
Program za otroke in mlade na 8. mednarodnem festivalu Kino Otok
Izola, Kulturni dom, 30. 5. – 3. 6.
Ljubljana, Kinodvor, junij
Spored
Tedenski spored

Kinobalon na Kino Otoku 2012

Arcadia
Arcadia

Najstnica Greta, sestra Caroline in mali Nat morajo na 3000 milj dolgo pot z očetom, ki je dobil službo v novem kraju Arcadia v Kaliforniji. Ameriški road movie za najstnike!

zgodba
Dvanajstletni Greti ter njeni sestri in bratu oče obljublja boljše življenje v Arcadii, majhnem mestu v sončni Kaliforniji. Navsezgodaj zjutraj jih naloži v do vrha napolnjen avto in odpravijo se na dolgo pot. Zagotovi jim, da se jim bo mama pridružila kasneje. Sprva so vsi dobre volje. Oče otroke zabava z drznimi zgodbami in jim slika kalifornijskih paradiž. Greta stiska k sebi plišastega zajčka Harrisona in občuduje slikovito pokrajino, po kateri potujejo. Starejši sestri Caroline po glavi roji predvsem fant, ki ga je pustila za sabo. Devetletni Nat se veseli Velikega kanjona, ki naj bi ga obiskali na poti.
Pot jih pelje čez Ameriko, od motela do motela, od enega bara s hitro prehrano do naslednjega. Toda očetovo razpoloženje se spreminja podobno kot pokrajina ob njihovi poti. Zapleta se v prepire z ljudmi, ki jih srečujejo. Pred otroki vse teže skriva dolge in neprijetne telefonske pogovore. Greti se vse bolj zdi, da nekaj ni v redu. Česa jim oče ne pove? Ve starejša sestra nekaj, kar njej skrivajo? Zakaj se mama ne oglaša na telefon? Greta bo morala sprejeti, da njena družina ne bo več povsem taka, kot je bila.

pedagoško gradivo


o avtorici
Olivia Silver se je uveljavila kot režiserka kratkih filmov. S filmoma Aisle 73 in Little Canyon je osvojila nagrade na številnih festivalih po svetu. Arcadia je njen prvi celovečerni film.

filmografija
2012 Arcadia, celovečerni
2008 Little Canyon, kratki
2006 Aisle 73, kratki

YouTube je onemogočen. Dovoliti morate uporabo piškotkov.