Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odpre se čez 6 ur).
nazaj na spored

17:00 / Dvorana

Debatni krožek Atelier de conversation

Bernhard Braunstein / Francija, Avstrija / 2017 / 72 min / francoščina

Sledi pogovor s producentom Dominikom Tschütscherjem.

“Debatni krožek” poteka v javni knjižnici znamenitega pariškega kulturnega centra Georgesa Pompidouja. Knjižnica je edinstvena, v njej ni pristopnin ali članskih izkaznic, identiteta ljudi ni pomembna. Tam se vsak teden srečujejo ljudje vseh narodnosti, ras in veroizpovedi, s ciljem, da bi se naučili francoščine.

19:00 / Dvorana

Žarek v srcu Un beau soleil intérieur

Claire Denis / Francija / 2017 / 95 min / francoščina

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske, ki neutrudno išče ljubezen … končno pravo ljubezen.

19:30 / Mala dvorana

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar / Slovenija / 2017 / 72 min / angleščina, danščina

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.

21:00 / Dvorana

Brez ljubezni Neljubov

Andrej Zvjagincev / Rusija, Francija, Nemčija, Belgija / 2017 / 127 min / ruščina

Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film.