Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sobota, 1. oktober
15:00 Dvorana

Zadnjič!

Don Cheadle, ZDA, 2016, DCP, 100 min

Bravuren režijski prvenec igralca Dona Cheadla (Hotel Ruanda) je divje vznemirljiv, ganljiv in z glasbo prežet film, ki sta ga navdihnila delo in življenje jazzovskega velikana.

Več...
17:00 Dvorana
Anna van der Heide, Nizozemska, 2016, DCP, 82 min, 6+, v nizozemščini s slovenskimi podnapisi

Film avtorice Navihanega Brama pokaže, kakšen je najboljši učitelj na svetu, in spominja, da je treba otrokom prisluhniti.

Več...
18:45 Dvorana
Matt Ross, ZDA, 2016, DCP, 120 min

Hkrati humorna in pretresljiva, zlasti pa ganljiva drama o nekonvencionalni družini, ki mora zapustiti svoj dom sredi ameriške divjine, da bi zaživela v svetu, v katerega ne verjame. Nagrada za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled letošnjega Cannesa, kjer je film požel stoječe ovacije.

Več...
19:15 Mala dvorana

Zadnji teden vsak dan!

Jure Breceljnik, Slovenija / Islandija, 2016, HDcam, 52 min

Jerome Josserand iz francoske vasice La Grave tik pod prelazom Col du Lautaret je eden od pionirjev snežnega kajta in imetnik svetovnega rekorda v najvišjem poletu. Ko je prvič obiskal Islandijo, ga je dežela popolnoma prevzela s svojo naravno lepoto in izjemnimi pogoji za kajtanje. Odločil se je vrniti in jo prekajtati od severa do juga. Marca 2011 se tako odpravi na izziv svojega življenja, na več kot 200 kilometrov dolgo prečkanje Islandije. Da bi bil izziv še večji, si zastavi, da bo to naredil v enem samem dnevu.

Več...
20:30 Mala dvorana
Amy J. Berg, ZDA, 2015, DCP, 107 min

Ganljiv, poglobljen portret "prve dame rock'n'rolla", glasbene ikone, ki je na odru izpela lastno bolečino in s svojo nekonvencionalno držo tlakovala pot sodobnim glasbenim upornicam.

Več...
21:15 Dvorana
Ines Tanović, Bosna in Hercegovina / Slovenija / Hrvaška, 2015, DCP, 93 min

Filmska sevdalinka Ines Tanović (omnibus Neke druge zgodbe) je presunljiv in čustveno pristen, toda hkrati umirjen, humoren in realističen portret sarajevske meščanske družine v tranzicijski družbi. Kandidat Bosne in Hercegovine za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film se ponaša z odlično igralsko zasedbo z različnih koncev nekdanje Jugoslavije. 

Več...