Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sobota, 27. maj
15:15 Dvorana
Ute von Münchow-Pohl, Nemčija, 2017, DCP, 76 min, 4+, sinhroniziran v slovenščino
Več...
16:00 Mala dvorana
Christian Desmares, Franck Ekinci, Francija, 2015, DCP, 105 min, 10+, v francoščini s slovenskimi podnapisi

Napeta znanstvenofantastična pustolovščina, v kateri nas ustvarjalci oskarjevskega nominiranca Perzepolis in sloviti stripar Jacques Tardi odpeljejo v alternativni svet steampunka.

Več...
17:00 Dvorana
Christian Ryltenius, Švedska, 2016, DCP, 65 min, 4+, sinhroniziran v slovenščino

predfilm: Maček Muri - Sprehod

Gozdna pustolovščina, ki pokaže, kako pozabiti na razlike in združiti moči. Lekcija o premagovanju predsodkov za mlajše otroke.

Več...
18:30 Dvorana
Hans Petter Moland, Danska / Nemčija / Švedska / Norveška, 2016, DCP, 112 min

Srhljiv in razburljiv nordijski noir, ekranizacija popularne kriminalke Jussija Adler-Olsena v režiji Hansa Pettra Molanda (Amaterji).

Več...
20:00 Mala dvorana
Raoul Peck, ZDA / Francija, 2016, DCP, 95 min

Globoko oseben, ganljiv in poetičen, a kot britev oster filmski esej prikaže Ameriko skozi oči ikone gibanja za pravice temnopoltih, karizmatičnega in vizionarskega Jamesa Baldwina. »Jaz nisem zamorec. Človek sem. Ampak če vi mislite, da sem zamorec, pomeni, da ga potrebujete. In vprašati se morate, zakaj.« Zmagovalec ljubljanskega Festivala dokumentarnega filma in nominiranec za oskarja za najboljši dokumentarec.

Več...
20:45 Dvorana
Park Chan-wook , Južna Koreja, 2016, DCP, 144 min

Čutna, vizualno razkošna ljubezenska zgodba in nepričakovanih obratov poln triler korejskega mojstra Parka Chan-wooka (Stari). Priredba romana Sarah Waters o ženskem uporu moški nadvladi je doživela premiero na festivalu v Cannesu.

Več...