Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Petek, 31. oktober
15:00 Dvorana
Emmanuelle Bercot, Francija, 2013, DCP, 116 min

Bettie gre je zabaven film ceste, v katerem ikona francoskega filma Catherine Deneuve blesti v vlogi, napisani posebej zanjo.

Več...
17:15 Dvorana
Sonja Prosenc, Slovenija, 2014, DCP, 90 min

Drama Drevo je celovečerni prvenec Sonje Prosenc, premierno prikazan v tekmovalni sekciji Vzhodno od zahoda na festivalu v Karlovih Varih.

Več...
19:00 Dvorana

Noč grozljivk 7

Joon-ho Bong, Južna Koreja / ZDA / Francija, 2013, DCP, 126 min

Postapokaliptični distopični znanstvenofantastični triler Snowpiercer je po besedah korejskega mojstra Bong Joon Hoja (Gostitelj) »raziskovanje človeške narave v skrajnih okoliščinah«. Film, ki je nastajal celih devet let, je bil velika blagajniška uspešnica v Južni Koreji in eden najbolj vročih naslovov zadnjega Berlinala.

Več...
21:30 Dvorana

Noč grozljivk 7

Ben Wheatley, Velika Britanija, 2013, DCP, 90 min

Ben Wheatley (Spisek za odstrel, Turista) nas z značilnim prepletom groze in humorja odpelje na psihedelični izlet v preteklost – v čas, ko so bile meje med magijo, religijo in znanostjo zabrisane in je svetu vladal kaos. Presenetljivi križanec med vojno dramo, črno komedijo in okultno grozljivko je prejel posebno nagrado žirije na festivalu v Karlovih Varih.

Več...
23:20 Dvorana

Noč grozljivk 7

Tobe Hooper, ZDA, 1974, DCP, 83 min

Hooperjev kultni slasher/shocker, ki se je v zgodovino filma zapisal kot ena najbolj surovih, šokantnih, pa tudi najboljših grozljivk vseh časov, pripada tisti sijajni generaciji poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih (Noč živih mrtvecev, Zadnja hiša na levi, Izganjalec hudiča), ki je s subverzivnim nabojem, družbenopolitičnim komentarjem ter nazornim prikazom mučenja in mutilacije ustoličila povsem nov standard krvavega žanra.

Več...