Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sreda, 30. julij
17:00 Dvorana

Zadnjič! / Kinobalon:

Dean DeBlois, ZDA, 2014, DCP, 105 min, 5+, sinhroniziran v slovenščino

Težko pričakovano nadaljevanje celovečernega animiranega filma Kako izuriti svojega zmaja, posnetega po seriji mladinskih knjig Cresside Cowell in nominiranega za oskarja.

Več...
19:00 Dvorana
Ari Folman, Izrael / Nemčija / Poljska / Luksemburg / Francija / Belgija, 2013, DCP, 122 min

V distopični Hollywood umeščena priredba kultne znanstvenofantastične satire Stanisława Lema spaja klasične žanrske teme identitete, resničnosti in percepcije s komentarjem o prihodnosti filmske industrije. Ambiciozno mešanico kvazidokumentarnih sekvenc, v katerih Robin Wright odigra samo sebe, in psihedelične animacije, je posnel za oskarja nominirani režiser Valčka z Baširjem.

Več...
21:30 Dvorana
Baltasar Kormákur, Islandija, 2012, DCP, 95 min

Film, posnet po resničnih dogodkih, pripoveduje o islandskem ribiču, ki je leta 1984 čudežno preživel brodolom in zaradi svoje osupljive zmage nad naravo postal narodni heroj, simbol islandske vzdržljivosti, pa tudi velika znanstvena uganka.

Več...
21:30 Ljubljanski grad

Film pod zvezdami / Predpremiera!

Richard Linklater, ZDA, 2014, DCP, 166 min

V tem izjemnem eksperimentu Richarda Linklaterja (Pred polnočjo) se mozaik bežnih utrinkov iz vsakdanjega življenja odraščajočega fanta in njegove družine zlije v edinstveno filmsko doživetje. Fantovska leta so nostalgična časovna kapsula nedavne preteklosti, obenem pa oda odraščanju in starševstvu.

Več...