Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sreda, 26. julij
10:00 Dvorana

Kinobalon / Najlepši igrani filmi:

Manuel Pradal, Francija, 2012, DCP, 82 min, 6+, v francoščini s slovenskimi podnapisi in sinhronizacija v slovenščino v živo na izbranih projekcijah
Pripovedovanje v slovenščini. 

Burleskna pravljica o petletnikih, ki morajo potepuhu Tomažu obljubiti, da bodo pozabili na vsa pravila, ki so se jih naučili v vrtcu.

Več...
17:00 Dvorana
Christopher Nolan, ZDA / VB / Francija / Nizozemska, 2017, DCP, 106 min

Spomladi leta 1940 se je 400 tisoč vojakov, pripadnikov zavezniških sil, znašlo v obroču nemške vojske. Ujeti na sipinah obalnega mesteca Dunkerque na severu Francije so bili povsem izpostavljeni napadu. V največji pomorski evakuacijski akciji, kar jih pomni vojaška zgodovina, se je njihovemu reševanju pridružilo 700 civilnih plovil. Christopher Nolan (Izvor, Medzvezdje) je posnel zgodbo o zgodovinski Operaciji Dinamo in enega najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta.

Več...
19:15 Dvorana
Radu Jude, Romunija / Bolgarija / Češka, 2015, DCP, 106 min

Ali v primeru odpovedi včerajšnjega Filma pod zvezdami nadomestna projekcija ob 19.00: Druga stran upanja, Aki Kaurismäki.

Radu Jude nas skozi duhovito, s staroveško grobostjo in ostrim jezikom podmazano reinterpretacijo vesterna zabriše v brbotajoči kotel kulturne in etnične zmešnjave Romunije z začetka devetnajstega stoletja, da bi iz njega destiliral nastavke sodobne romunske mentalitete. Berlinski srebrni medved za najboljšo režijo.

Več...
20:15 Mala dvorana
Jim Jarmusch, ZDA, 2016, 108 min

Jarmuschev duhoviti, nalezljivo fanovski dokumentarni poklon eni najbolj vplivnih rock skupin vseh časov, The Stooges, je svetovno premiero doživel na festivalu v Cannesu.

Več...
21:30 Dvorana
William Oldroyd , Velika Britanija, 2016, DCP, 89 min

Ali v primeru odpovedi včerajšnjega Filma pod zvezdami nadomestna projekcija: Druga stran upanja, Aki Kaurismäki.

Lady Macbeth je sodoben film noir, preoblečen v viktorijansko kostumsko dramo. Drzen in svež filmski prvenec uveljavljenega gledališkega režiserja velja za eno od odkritij torontskega filmskega festivala in veliko senzacijo festivalov v Rotterdamu in Sundanceu.

Več...
21:30 Ljubljanski grad

Film pod zvezdami

Uģis Olte, Morten Traavik , Norveška / Latvija / Velika Britanija / Slovenija, 2016, DCP, 100 min

Slovenski podnapisi

Glasbeni dokumentarec o zgodovinskem koncertu skupine Laibach v Severni Koreji.

Več...