Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sobota, 10. oktober
11:00 Dvorana
Christian Ryltenius, Švedska, 2014, 66 min, 4+, sinhroniziran v slovenščino

Najmočnejši medved na svetu nam pokaže, da je prijaznost lahko nalezljiva.  Darilo: prvih 600 mladih obiskovalcev prejme čarobni Gromski med!

Več...
16:00 Dvorana
Sanna Lenken, Švedska, Nemčija, 2015, DCP, 95 min, 9+, v švedščini s slovenskimi podnapisi

Z nami bosta režiserka Sanna Lenken in glavna igralka Rebecka Josephson.

Ko odraščanje postane strašljivo, lahko vez med sestrama reši življenje. Zgodba o družini, ljubezni, sestrstvu in solidarnosti, povedana s toplino, globino in nežnim humorjem.

Več...
19:00 Dvorana
Andrew Haigh, Velika Britanija, 2015, DCP, 93 min

Tiho ganljiva zgodba o krhkosti ljubezni in zakona je Charlotte Rampling in Tomu Courtenayju prinesla nagradi za najboljša igralca na zadnjem Berlinalu.

Več...
19:30 Mala dvorana
Hubert Sauper, Francija / Avstrija, 2014, DCP, 109 min

Drugi del afriške dokumentarne trilogije Huberta Sauperja je sodobna odisejada ter vrtoglavo, fantastično popotovanje v srce Afrike, kamor se režiser Darwinove nočne more odpravi na krovu improviziranega letala. V trenutku, ko se največja afriška država lomi na dvoje, privre na plan stoletja stara civilizacijska patologija – kolonializem, spopad imperijev, večno trajajoče krvave (in svete) vojne za ozemlje in naravne vire.

Več...
21:00 Dvorana
François Ozon, Francija, 2014, DCP, 108 min

François Ozon se po nizu nedavnih uspešnic (V hiši, Mlada in lepa) v svobodni priredbi kratke zgodbe britanske kraljice kriminalk Ruth Rendell ponovno loteva človekovih skrivnih strasti in transgresij ter vprašanj identitete, drugačnosti in predsodkov.

Več...
22:00 Mala dvorana
Gregor Andolšek, Tijana Zinajić, Slovenija, 2014, DCP, 62 min

Leta 1991 so trije najstniki na WC­ju nočnega kluba K4 zapisali: "Pesnik, Azra, Jurček za vedno!" Ljubljana leta 2013, trije 35-letniki, tri zgodbe iz sekreta. Uspešna umetnica Azra, ko je sama, joče. Bodoči oče Jurček noče biti gej. Pesnik ne ve, ali bi taval ali ne. Film je bežen pogled v njihova življenja.

Več...