Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Torek, 3. maj
15:00 Dvorana
Žiga Virc, Slovenija / Hrvaška / Nemčija / Češka / Katar, 2016, DCP, 88 min

Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih ter predstavlja nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot.

Več...
17:00 Dvorana

Zadnji teden vsak dan!

Christian Vincent, Francija, 2015, DCP, 98 min

Fabrice Luchini se iz odljudnega sodnika prelevi v sanjavega zaljubljenca, ko med porotniki zagleda svojo platonsko ljubezen (Sidse Babett Knudsen iz serije Oblast/Borgen). Mešanica sodne drame in nežne ljubezenske zgodbe je z Beneškega filmskega festivala odnesla nagradi za najboljši scenarij in najboljšega igralca.

Več...
19:00 Dvorana

Ob svetovnem dnevu svobode tiska:

Tom McCarthy, ZDA, 2015, 128 min

V žarišču, poklon raziskovalnemu novinarstvu ter prejemnik letošnjega oskarja za najboljši film in najboljši scenarij, pripoveduje resnično zgodbo o skupini novinarjev časopisa The Boston Globe, ki so leta 2002 razkrili množično spolno zlorabo otrok v katoliški cerkvi.

Več...
20:30 Mala dvorana
Friedrich Moser, Avstrija, 2015, DCP, 100 min

Dobri državljan je dokumentarni triler o žvižgaškem predhodniku Edwarda Snowdena Billu Binneyju, ki je prepričan, da sta svoboda in demokracija nezdružljivi z množičnim nadzorom ter razgalja skorumpirane organizacije, ki trdijo drugače.

Več...
21:30 Dvorana
Naomi Kawase, Japonska / Francija / Nemčija, 2015, DCP, 113 min

Film Naomi Kawase (Kresnica) je lirična meditacija o nevidni vezi med človekom in naravo ter oda majhnim radostim, ki jih prinaša življenje.

Več...