Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Sobota, 13. februar
15:00 Dvorana
Grethe Bøe-Waal, Norveška, 2014, DCP, 87 min, 8+, v norveščini s slovenskimi podnapisi

predfilm: Peter Peter. Za Drzni abonma in za izven.

Trije otroci sami v ledeni naravi, obdani z lačnimi polarnimi medvedi, morajo dati vse od sebe, da se bodo lahko vrnili domov. Vznemirljiva zgodba o preživetju na samotnem arktičnem otoku.

Več...
16:45 Dvorana

Zadnji teden vsak dan!

László Nemes, Madžarska, 2015, 35 mm / DCP, 107 min

Odkritje canskega festivala, za mnoge "film leta", je pretresljiva pripoved o človeku, ki išče človečnost v okoliščinah, kjer je ni. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Več...
17:00 Mala dvorana
Patricio Guzmán, Čile / Francija / Španija, 2013, DCP, 82 min

Poetičen dokumentarni esej, zrcalna podoba Nostalgije po svetlobi, v kateri puščavski pesek zamenja mogočno telo oceana, Patricio Guzmán pa dve trpki poglavji čilske zgodovine preplete z lirično alegoričnimi kontemplacijami človekove zlitosti z naravo in vesoljem.
Nagrada za najboljši scenarij v Berlinu.

Več...
18:45 Mala dvorana
Stjepan Drača, Slovenija, 2016, DCP, 79 min

Gverilski igrano-dokumentarni film, rezina iz življenja Andreja Nahtigala, igralca ljubljanske Drame, svobodnjaka in upornika, ki mu ni vseeno za svet, v katerem živi.

Več...
19:30 Dvorana
Siggi Götz (Sigi Rothemund), Zahodna Nemčija, 1977, 35 mm, 95 min
Več...
20:30 Mala dvorana
Crystal Moselle , ZDA, 2015, DCP, 89 min

Neverjetna zgodba o šestih bratih, ki so odraščali zaprti v stanovanju sredi Manhattna in svet spoznavali izključno skozi film. Pretresljiv in duhovit dokumentarec, ki daje misliti. Velika nagrade žirije na festivalu Sundance.

Več...
21:45 Dvorana
Bud Townsend, ZDA, 1976, 35 mm, 72 min

Brezčasna klasika Lewisa Carrolla v preobleki erotičnega muzikala je sporočilu literarne predloge nadvse zvesta parabola o samospoznanju in pomenu domišljije ter eden najbolj domiselnih in duhovitih primerkov iz zakladnice pornografske zlate dobe 70. let.

Več...
23:30 Dvorana
Julius Hofherr, Zahodna Nemčija, 1967, 35 mm, 62 min

Predfilm: Čudovito telo, Peter Tscherkassky.

Obskurni biser, čigar ozadje nastanka je ovito v gosto stkano tančico skrivnosti, je nežna meditacija v osrčju neokrnjene narave in sanjski črno-beli fotografiji. Enigmatičnosti filma botruje tudi dejstvo, da je ta sila sramežljiva kurioziteta nastala v času zatona nudističnega in naturističnega filma, ki je že klonil pred drznejšimi in bolj eksplicitnimi žanri filmske erotike.

Več...