Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Četrtek, 2. april
16:45 Dvorana

Zadnji teden!

Abderrahmane Sissako, Francija / Mavretanija, 2014, DCP, 100 min

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo, Bamako) brez trohice senzacionalizma pripoveduje pretresljivo zgodbo iz Zahodne Afrike pod džihadističnim režimom. V svoji neprizanesljivi obsodbi fundamentalizma se režiser tudi tokrat ne odpove značilnemu občutku za lepoto, humor in ironijo. Sedem nagrad cezar (za najboljši film, režijo, scenarij, glasbo, zvok, montažo in fotografijo) ter nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

Več...
17:00 Mala dvorana
Laura Poitras , ZDA, 2014, DCP, 114 min
Več...
19:00 Dvorana
Jean-Luc Godard, Švica / Francija, 2014, 3D DCP, 70 min

Film, ki ga nočete videti nikjer drugje kot v kinodvorani! Poetičen vizualni esej, s katerim Godard na novo izumi 3D film. Zbogom jeziku je bil na festivalu v Cannesu skupaj z Mamico Xaviera Dolana okronan z nagrado žirije, ki sta jo tako prejela najstarejši in najmlajši režiser v konkurenci.

Več...
19:15 Mala dvorana
Ulrich Seidl, Avstrija, 2014, 85 min

Po velikopotezni trilogiji Paradiž se Ulrich Seidl vrača k dokumentarnemu filmu s tragikomičnim filmskim esejem, ki se spusti globoko v mračno podzemlje avstrijske duše.

Več...
20:45 Dvorana
Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu, Francija / Švica, 2013, DCP, 111 min

S snegom pobeljene švicarske Alpe so prizorišče skrivnostnega zločina v tej nenavadni mešanici hitchcockovske kriminalke, črne komedije in zgodbe o nori ljubezni z izvrstnim Mathieujem Amalricom v glavni vlogi.

Več...
21:00 Mala dvorana
Laura Poitras , ZDA, 2014, DCP, 114 min
Več...