Spored
Dnevni spored
Iskanje po dnevu Tedenski spored Mesečni spored
Torek, 30. avgust
11:00 Dvorana
Anna van der Heide, Nizozemska, 2016, DCP, 82 min, 6+, v nizozemščini s slovenskimi podnapisi in pripovedovanje v slovenščini (izbrane projekcije)

s podnapisi

Film avtorice Navihanega Brama pokaže, kakšen je najboljši učitelj na svetu, in spominja, da je treba otrokom prisluhniti.

Več...
17:45 Dvorana
Małgorzata Szumowska, Poljska, 2015, DCP, 92 min

Poljska režiserka v tragikomični psihološki drami preplete usode treh posameznikov – mrliškega oglednika, njegove bulimične hčerke in njene terapevtke – ter tri raznolike poglede na vprašanja telesa in duha. Srebrni medved za najboljšo režijo na lanskem Berlinalu.

Več...
19:45 Dvorana

Zadnji teden vsak dan!

James Schamus, ZDA, 2016, DCP, 110 min

Ganljiva in napeta drama Ogorčenje je režijski prvenec enega najpomembnejših neodvisnih producentov sodobne ameriške kinematografije Jamesa Schamusa (Gora Brokeback, Sreča), posnet po istoimenskem romanu slovitega ameriškega pisatelja Philipa Rotha.

Več...
20:30 Mala dvorana
Amy J. Berg, ZDA, 2015, DCP, 107 min

Ganljiv, poglobljen portret "prve dame rock'n'rolla", glasbene ikone, ki je na odru izpela lastno bolečino in s svojo nekonvencionalno držo tlakovala pot sodobnim glasbenim upornicam.

Več...
22:00 Dvorana
Pedro Almodóvar, Španija, 2016, DCP, 99 min

Presunljiva melodrama mojstra upodabljanja ženskih likov je zgodba o usodi, krivdi in skrivnostnem vzgibu, ki nas prisili, da zapustimo svoje najbližje. Dvajseti film Pedra Almodóvarja je bil premierno prikazan na letošnjem festivalu v Cannesu.


Več...