Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 2 uri, tel: 01 239 22 17).
S šolo v kino? Jaaaaa!

S šolo v kino? Jaaaaa!

Kdo pravi, da so učenci pri pogovorih zadržani? Na šolskih projekcijah v Kinodvoru že ne!

Takole živahno je bilo na ogledih filma Košarkar naj bo v Kinodvoru v septembru in oktobru. Filmu so sledili pogovori s filmskimi ustvarjalci. Hvala vam, da ste bili z nami: režiser Boris Petkovič, igralka Gaja Filač (Metka), igralka Ana Marija Mitič (mama) in nedvomno v glavni vlogi tudi na šolskih pogovorih – igralec Klemen Kostrevc (Ranta).

Vprašanj, ki so jih zastavljali mladi gledalci, zlepa ni zmanjkalo, radovednosti in smeha tudi ne. In za konec še darilo – šolski urnik Košarkar naj bo in avtogrami gostov (še dobro, da imajo “košarkarji” močne roke in lahko podpisujejo še in še).

Ste si tudi vi ogledali film v Kinodvoru? Veseli bomo odzivov.

 

Fotografije

Košarkar naj bo Košarkar naj bo

Boris Petkovič

Junaki knjižne uspešnice Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo!, s katero so zrasle in še rastejo generacije otrok in mladih, so zaživeli tudi v filmu. 

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

nedelja, 18. 02. 2018 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Druga stran upanja Toivon tuolla puolen

Aki Kaurismäki

nedelja, 18. 02. 2018 / 19:00 / Dvorana

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Demokracija Democracy – Im Rausch der Daten

David Bernet

nedelja, 18. 02. 2018 / 20:00 / Mala dvorana

Kako evropske državljane zaščititi pred zlorabo njihovih osebnih podatkov v komercialne namene? Demokracija nas popelje v zakulisje evropskega zakonodajnega postopka: od prvega osnutka, preko rekordnih (skoraj štiri tisoč!) predlaganih sprememb, pa vse do novega zakona o varstvu podatkov.