Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 1 uro, tel: 01 239 22 17).

petek, 19. 04. 2024

V prodaji vstopnice za posamezne filme na maratonu Slovenskih filmov, ki jih vse preredko vidimo

V četrtek, 2. maja, bo Kinodvorovo platno ponovno rezervirano za maraton Slovenskih filmov, ki jih vse preredko vidimo – tudi letos po izboru Marcela Štefančiča, jr.. Paket vstopnic za vseh pet filmov – Ko zorijo jagode, Trst, Minuta za umor, Po isti poti se ne vračaj ter Ovni in mamuti – bo vaš za 12 €, z današnjim dnem pa so v prodaji tudi vstopnice za posamezne filme.

četrtek, 18. 04. 2024

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bomo v letošnjem letu izvedli deset filmskih dogodkov s prilagoditvami za gluho in naglušno občinstvo. Slovenski filmi bodo predvajani s slovenskimi podnapisi. Pogovori z gosti bodo potekali z izpisovanjem podnapisov na platno in tolmačenjem v slovenski znakovni jezik.

Pogovor s pisateljem Jeroenom Olyslaegersom po projekciji filma Wil

Po projekciji filma Wil se nam je pridružil Jeroen Olyslaegers, avtor večkrat nagrajene knjižne predloge. Z njim se je pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija. Dogodek smo pripravili v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.

četrtek, 11. 04. 2024

Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo - s 35mm!

2. maja se v Kinodvor ponovno vrača uspešnica: filmski maraton po izboru publicista in kritika Marcela Štefančiča, jr.! Letos si bomo ogledali filme Ko zorijo jagode, Trst, Minuta za umor, Po isti poti se ne vračaj in Ovni in mamuti – vse s 35mm filmskega traku. Paketi za ogled vseh petih filmov so že v prodaji, tudi prek spleta.

sreda, 10. 04. 2024

V Kinodvor prihajata Wil in pisatelj Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers je kolumnist, dramatik in pisatelj, znan po svoji družbeni angažiranosti, za katero je leta 2014 prejel nagrado Ark za svobodo govora. Po njegovi večkrat nagrajeni knjižni uspešnici Wil, ki je postavljena v Antwerp leta 1942, v čas nacistične okupacije, pa so posneli tudi istoimenski film. Ogledali si ga bomo v torek, 16. aprila. Projekciji sledi pogovor s pisateljem, ki ga bo vodila Tadeja Krečič Scholten.

torek, 09. 04. 2024

Petrina Kinoknjižnica

Vodja programa za mlada občinstva Petra Slatinšek v aprilu in maju s polic naše Kinoknjižnice priporoča nabor DVD-jev in knjig na temo begunstva in migracij, šolskega vsakdana ter knjižnih junakov v filmu.

ponedeljek, 08. 04. 2024

Javno povabilo k sodelovanju v programih mladih občinstev

Medse vabimo nove sodelavce, ki bi se želeli izpopolniti ali priučiti dela na področju filmske vzgoje v programih za mlada občinstva. Sodelovanje bo potekalo v obliki občasnega honorarnega dela ob mentorskem vodenju in izobraževanju. Vabljeni, da se nam pridružite!

četrtek, 04. 04. 2024

V začetku maja v Kinodvor prihajajo Izzivalci

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) v ospredje postavi ljubezenski trikotnik v tekmovalnem svetu tenisa. V glavnih vlogah nastopajo Zendaya, Josh O’Connor in Mike Faist. Karte za prvo projekcijo so že v prodaji!

sreda, 03. 04. 2024

Zadnji trije Ponedeljki v sezoni: potovanje nazaj

Po velikonočnih praznikih aprilske Ponedeljke začenjamo s tiho presunljivim prvencem enega najpomembnejših kitajskih filmskih ustvarjalcev svoje generacije, Zhangkeja Jia. Njegov Stric Wu se je rodil iz šoka, ki ga je doživel režiser, ko se je po nekaj letih študija na pekinški filmski akademiji vrnil v rojstno mesto. Pridružite se nam na kakšnem iz filmskih potovanj tudi v aprilu …

Pogovor in foto utrinki s premiere ter izjave članov ekipe slovenskega filma Zbudi me

Na premieri filma, ki je potekala v okviru Festivala frankofonskega filma, se je na odru predstavila številčna filmska ekipa. Z njimi se je pogovarjala Varja Močnik.