Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 29 minut).

torek, 23. 04. 2024

Fotografije s premiere filma Robotove sanje

Ameriški prigrizki 80-ih let, retro računalniške igrice in robotov pozdrav. Premiera Robotovih sanj je potekala v soboto, 20. aprila 2024.

petek, 19. 04. 2024

Filmska srečanja ob kavi: Pogovor z Ingrid Kovač Brus

V sredo, 17. aprila smo si ogledali film Po soncu in se o njem pogovarjali z urednico programa Ars in novinarko Ingrid Kovač Brus.

Pogovor s pisateljem Jeroenom Olyslaegersom po projekciji filma Wil

Po projekciji filma Wil se nam je pridružil Jeroen Olyslaegers, avtor večkrat nagrajene knjižne predloge. Z njim se je pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija. Dogodek smo pripravili v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.

ponedeljek, 08. 04. 2024

Čarobna semena in premiera Dunje in princese iz Alepa

V soboto 6. aprila so na premieri sodelovali tudi otroci iz Sirije in Gaze.

Jubilejna deseta edicija

V letu 2023 smo praznovali jubilejno deseto edicijo programa Kinosloga. Retrosex. Ker pa je v našem izbranem žanru več vedno več, smo praznovali kar dvakrat! Foto utrinki.

Kinosloga. Retrosex. 2024. Foto utrinki.

Enajsta edicija noči erotičnega filma se je podala v dve novi, še ne obiskani deželi: Hongkong in Holandijo, vmes pa se kajpak vračala tudi v bivšo Slogo. Foto utrinke je v fotografski objektiv ujela Katja Goljat.

Pogovor in foto utrinki s premiere ter izjave članov ekipe slovenskega filma Zbudi me

Na premieri filma, ki je potekala v okviru Festivala frankofonskega filma, se je na odru predstavila številčna filmska ekipa. Z njimi se je pogovarjala Varja Močnik.

torek, 26. 03. 2024

Kinotripova projekcija: Strela

V petek, 22. marca, smo si ogledali film Strela (Carmen Jaquier) in se pogovarjali s Tjašo Črnigoj o filmu, ženstvenosti, seksualnosti, pravici do užitka in podobah ženske v družbi.

Pogovor po ogledu filma Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Po ogledu filma Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna na Festivalu dokumentarnega filma se nam je pridružil del filmske ekipe. Z nami so bili režiserka in scenaristka Maja Weiss, soscenaristka Nataša Konc Lorenzutti, producentka Ida Weiss ter August Adrian Braatz, ki je v filmu poskrbel za glasbo.

Pogovor z ekipo filma Duhovnica na Festivalu dokumentarnega filma

Po ogledu filma Duhovnica se nam je na odru pridružila številna filmska ekipa in spregovorila o snemanju filma ter o življenjski poti in nazorih protagonistke filma.