Novice na vstopni strani
Tudi Kinodvor se pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti z dogajanjem na letnem vrtu Kinodvorove Kavarne. V ponedeljek, 22. septembra, bodo tako od 11. do 23. ure potekale različne brezplačne aktivnosti - vabljeni!
Program
15:00–19:00 Otroška zasedba zelenih površin Kolodvorske ulice
Med javorji Kolodvorske ulice bomo otroško igrišče razširili v veliko igralnico! Potujočemu Kinobalonu se bo pridružila Sezamova Bela soba. Ne bodo manjkali milni mehurčki, vaje za ravnotežje, ristanc in druge igre.

11:00–23:00 : Druženje s filmom na letnem vrtu Kinodvorove Kavarne
Kinodvorova Kavarna bo razširila letni vrt in prilagodila ponudbo. Ob 20. uri bo brezplačno postregla s filmsko poslastico Marley (Kevin Macdonald, 2012), dokumentarcem o življenju, delu in zapuščini enega najvplivnejših glasbenikov 20. stoletja

11:00–23:00: Leto kina: Ogled razstave Kolodvorska ulica – od popotništva do kina
avtorja razstave: Gašper Hudolin in Matjaž Bizjak
Z razstavo Slovanska knjižnica iz svojih bogatih gradiv predstavlja nekdanjo podobo in kulturno dediščino ljubljanske ulice. Razstava je nastala v sklopu projekta Leto kina in je bila septembra 2013 prvič na ogled v prostorih Slovanske knjižnice.

11:00–23:00: Leto kina: Krožna pot po ljubljanskih kino prizoriščih
Krožna pot na zemljevidu vas bo popeljala po delu pestre zgodovine kina v Ljubljani.
V prestolnici se je namreč filmski trak vrtel na več kot sedemdesetih lokacijah oziroma kino prizoriščih, v več kot dvesto različnih kinematografih. Pot, ki je dolga nekaj več kot 7 km in je primerna tako za pešce kot kolesarje, vodi mimo številnih ljubljanskih znamenitosti, kjer je v preteklosti domoval tudi kino.

V Kinodvoru si prizadevamo za bolj prijazno Kolodvorsko!

Vse prireditve so brezplačne.
V primeru slabega vremena prireditve na prostem odpadejo.