Novice na vstopni strani
25.04.2017 Kinodvorov maj
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko prebirate naš majski mesečnik. Vabljeni v kino.
Po ogledu filma V žarišču se je z našimi abonenti pogovarjala novinarka in publicistka Mojca Širok.

To nedeljo ob 11. uri se na Zajtrku pri Kinodvoru s projekcijo filma Tiha strast, zgodovinsko dramo o življenju in delu pesnice Emily Dickinson, pridružujemo praznovanju Svetovnega dneva knjige. Ob projekciji poteka tudi Sezamov kotiček:  medtem ko si starši privoščijo zajtrk in jutranji film, otroci uživajo v igri s Sezamovimi animatorkami. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji.
V petek, 21. aprila bo v Kinodvoru od 14.00 do 17.30 potekala strokovna konferenca Škart ali bogastvo? Politika žanrskega filma.  Konferenco je v sodelovanju z Univerzo Northumbria iz angleškega Newcastla pripravil Festival žanrskega filma Kurja polt, na njej pa bodo predavali doktorji profesorji Jamie Sexton (sourednik knjižne serije Cultographies), Steve Jones in Russ Hunter z Northumbrie ter Kate Egan z valižanske Univerze Aberystwyth.

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Konferenca je odprta za javnost in namenjena vsem ljubiteljem filma, še zlasti žanrskega in kultnega ter filmske dediščine in zgodovine. Za premore in okrepčilo bo poskrbljeno - vabljeni, vstop je prost!
V torek, 18. aprila ob 20.30 vas v pričakovanju dneva Zemlje skupaj z National Geographic Slovenija in distribucijo Fivia  vabimo na premierni ogled filma Potovanje časa: pot življenja, monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka, režiserja filmov Drevo življenja in Čudežu naproti. Vstopnice za premiero pri naši blagajni so že v prodaji - vabljeni.
Objavljamo razpis za prosto delovno mesto natakarja v naši Kavarni. Vse podrobnosti so navedene v razpisu (pdf, 200 KB)
V petek, 7 aprila, so v Portorožu na 26. Slovenskem oglaševalskem festivalu podelili nagrade najboljšim oglasom preteklega leta. Radio Študent, medijski partner mestnega kina, je za svoj radijski oglas Zgodbovina (vabljeni k poslušanju oglasa), ki v 45 sekundah humorno opiše Kinodvorovo 90 in še nekaj letno zgodovino, prejel kar dve nagradi: zlato priznanje in priznanje SOF za najboljšo režijo zvočnega oglasa! Na nagrado smo ponosni tudi v Kinodvoru in Radiu Študent iskreno čestitamo.
Po filmu Zaklad se je z našimi abonenti pogovarjal Vito Taufer, vlogo moderatorke pa je izjemoma prevzela Varja Močnik.

Na zaključku 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip smo podelili Kinotripovo nagrado občinstva, ki je pripadla filmu Igrišče režiserja Eduarda Bordukova.
V Kinodvoru in Slovenski kinoteki bo med 19. in 23. aprilom potekal 4. Festival žanrskega filma Kurja polt. Predprodaja vstopnic se prične v ponedeljek, 3. aprila - vabljeni!