Novice na vstopni strani
Izšel je nov mesečnik, v katerem si lahko ogledate, koliko različnih filmov, dogodkov, srečanj vas čaka v najkrajšem mesecu leta.
Po projekciji filma Duh leta '45 se je Helena Koder pogovarjala z gostom Primožem Krašovcem. Pogovor si lahko ogledate tukaj.
21.01.2015 Razpis
Na Zavodu za zaposlovanje je bil 21. januarja.2015 objavljen razpis za poslovnega sekretarja v Kinodvoru. Prijave so možne do 29.1.2015, vse podrobnosti pa v besedilu razpisa.
Starši, ki si želijo ogledati film v Kinodvoru, lahko svoje otroke (priporočena starost je 4+) prepustijo varstvu v Družinskem centru Mala ulica na Prečni ulici 7.
Po projekciji filma Okus po ljubezni se je Helena Koder pogovarjala z gostjo Zojo Skušek. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
Ob predvajanju filma 20.000 dni na Zemlji, ki opisuje namišljeni dan v življenju glasbenika in kulturne ikone Nicka Cava, smo se v duhu filma in po zgledu The Museum of Important Shit v Kinodvoru odločili "zagnati" Muzej pomembne krame - to je muzej, ki ovekoveči vašo neuporabno sentimentalno kramo.

Vsi hranimo doma kakšne nekoristne, čisto običajne predmete, ki imajo za nas veliko vrednost zaradi spominov, ki nam jih obudijo. V Kinodvoru bomo poskrbeli, da bodo te Proustove magdalenice primerno ovekovečene. Vašo kramo v obliki fotografije ali fizični obliki bomo zbirali od 6. januarja do 1. decembra 2015 in jo ob koncu leta 2015 razstavili na razstavi "Muzej pomembne krame" v Kinodvorovi Galeriji. V nadaljevanju pa preberite, kako sodelovati!
06.01.2015 Knjigi Nicka Cava
V času predvajanja filma 20.000 dni na Zemlji sta v naši Knjigarnici po znatno znižanih cenah na voljo Caveovi v slovenščino prevedeni knjigi: Smrt zajčija Munra (redna cena = 27,20 €) dobite za 14,90 € in Ko je oslica zagledala angela (redna cena = 33,10 €) za 19,90 €. Ne zamudite!
V torek, 6. januarja ob 21. uri, vas vljudno vabimo v Kinodvor na premiero filma 20.000 dni na Zemlji, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Radiem Študent. Po projekciji bodo v naši Kavarni napovedovalci Radia Študent - Pia, Maco, Žiga, Biga in Polona - prebirali Cavove prozne odlomke in njegovo poezijo.
Vabljeni - vstopnice so še na voljo!

... gladko in sladko 2015! Oglejte si video čestitko.
Izšel je nov mesečnik, v katerem si lahko ogledate, kaj vse smo pripravili v prvem mesecu leta.