Novice na vstopni strani
V petek, 27. januarja, se bo Kinodvor ponovno prelevil v festivalsko prizorišče Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam. Izbrali smo dva filma z letošnjega programa, ki si ju boste v okviru IFFR Live lahko ogledali hkrati z občinstvom v Rotterdamu: ob 19. uri bo na sporedu film Mister univerzuma, s katerim se režijski tandem Tizza Covi in Rainer Frimmel vrača k tematiki cirkuškega življenja, ob 22.30 pa skrajno unikaten in s črno črnim humorjem prežet pogled na strahote nosečnosti, režijski prvenec britanske igralke in scenaristke Alice Lowe Mamaščevalka.

Projekcijama bo sledil živ prenos pogovora z ustvarjalci, svoja vprašanja jim boste lahko zastavljali preko Twitterja in Facebooka (uporabite #livecinema) ter WhatsAppa na številki +316 3123 44 56.
Povratna karta na Mednarodni filmski festival Rotterdam v Kinodvoru znaša 8 € za oba filma (6 € za člane Kluba Kinodvor, starejše od 60 let, dijake in študente), vstopnice pa so že v prodaji!
Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je v družbi režiserja Michaëla Dudoka de Wita prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Odvil se bo med 29. marcem in 1. aprilom 2017.

Po ogledu Herzogove Puščavske kraljice so se naši abonenti pogovarjali z Ervinom Hladnikom Milharčičem.

V sredo, 25. januarja ob 20. uri, bo v Kinodvoru predpremierna projekcija filma Jackie čilskega režiserja Pabla Larraína. Omejeno število vstopnic je pri blagajni Kinodvora že v prodaji! Cena vstopnice znaša 6 €, popustov ni.
Po včerajšnji premierni projekciji filma Matura se nam je režiser Cristian Mungiu v pogovoru pridružil preko Skypa, saj je moral na žalost zaradi poslabšanja vremenskih razmer v Romuniji svojo prisotnost v Kinodvoru odpovedati. Vabljeni k ogledu pogovora!

Na premiero filma Rdeča želva v Kinodvor prihaja režiser Michaël Dudok de Wit! Pridružil se nam bo v sredo, 18. januarja ob 19. uri, premierni projekciji pa bo sledil pogovor. Vstopnice za premiero so že v prodaji - vabljeni!
V nedeljo, 15. januarja, vabljeni k ogledu filmskega dvojčka Cristiana Mungiuja: ob 16.30 je na ogled Matura, zadnji film eminentnega romunskega cineasta,  katerim smo se po sredini premieri pogovarjali preko Skypa, ob 19. uri pa v sklopu termina Za zamudnike sledi njegov prejšnji film, Daleč za griči. Premiera te nenavadne ljubezenske zgodbe se je odvila v prisotnosti glavnih igralk, v posnetku pogovora pa si poglejte, kaj sta nam pred skoraj 4 leti ob svojem obisku Kinodvora povedali Cosmina Stratan in Cristina Flutur.
Cena vstopnice za oba filma znaša 7 € - vabljeni!
Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer in posledične odpovedi letalskih prevozov iz Bukarešte nas režiser Cristian Mungiu na nocojšnji premieri filma Matura ob 19.30 na žalost ne bo obiskal. Namesto tega bo po projekciji z njim potekal pogovor preko Skypa.

Hvala za razumevanje.
Po ogledu dokumentarca Biserni gumb so se naši abonenti pogovarjali z g. Simonom Teccom, ki je z njimi delil lastne izkušnje iz takratnega Čila. 

V nedeljo, 8. januarja, vabljeni k ogledu filmskega dvojčka Kraljestvo vzhajajoče lune (na sporedu ob 19h v sklopu termina Za zamudnike) in Paterson (ob 16.30). Cena vstopnice za oba filma znaša 7 € - vabljeni!