Novice na vstopni strani
25.05.2017 Junija v Kinodvoru
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko prebirate naš junijski mesečnik, ki prinaša informacije o programu letnega kina Kinodvorišče, ki se nahaja v atriju Slovenskih železnic! Vabljeni v kino.
V ponedeljek, 29. maja ob 16.30, vas v Kinodvor vabimo k ogledu dveh dokumentarcev: Skodelica kave v režiji Jurija Grudna in Pappenstory - Štorija o slovenskem amaterskem gledališču SAG Trst Martina Turka. Projekcijama bo sledil pogovor s filmskima ekipama, ki ga bo vodila Maja Gal Štromar, ter druženje v naši Kavarni. Vabljeni - vstop  je prost (do zasedenosti sedežev v dvorani)!
Projekt 28 Times Cinema 28 mladim iz držav Evropske unije omogoči udeležbo na Beneškem filmskem festivalu, ki bo letos potekal od 30. avgusta do 9. septembra 2017. Rok prijave je 31. maj!
V okviru podpornega programa 33. mednarodnega festivala Druga godba vas vabimo na torkovo projekcijo filma Služkinja (23. maja ob 20.30) - imetniki festivalske vstopnice imajo prost vstop! Pred filmom bo gledalce nagovoril Rok Košir, direktor zavoda Druga godba in eden od oblikovalcev programa festivala, po projekciji pa vabljeni k druženju ob rujni kapljici.
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Filma, ki sta sicer na ogled samo v Kinodvoru, Medved Bamsi in čarovničina hči ter April in nenavadni svet, bosta 24. maja 2017 predvajana v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril filmska darila. Kino podarjajo pokrovitelj Kinodvora – Zavarovalnica Triglav, Kinodvor in distributer Fivia.
Zavarovalnica Triglav, d.d.
V času predvajanja filma Služkinja, ki je svobodna priredba romana Žeparka valižanske pisateljice Sarah Waters, lahko v naši Knjigarnici knjigo (izšla je pri založbi Sanje v slovenskem prevodu Alenke Ropret) kupite z 10 % popustom.
15.05.2017 Zadnje projekcije
V tem tednu si lahko na zadnjih projekcijah ogledate naslednje filme: Komedija solz - zadnjič v četrtek, 18. maja, Neznanka - zadnjič v petek, 19. maja, in Safari - zadnjič na ogled v ponedeljek, 22. maja.
Na letošnjem zadnjem srečanju ob kavi je z našimi abonenti po filmu Gospod sodnik spregovoril odvetnik Peter Čeferin.

Predvajanje letošnjega oskarjevca Mesečina se izteka: na našem platnu ga lahko ujamete še v četrtek, 11. maja ob 18.45 in zadnjič v nedeljo, 14. maja ob 21.30.
08.05.2017 Prihaja Maček Muri
Premiera drugega dela serije kratkih animiranih filmov o priljubljenem Mačku Muriju bo to soboto, 13. maja ob 10. uri. Sledi mačji žur! Vstopnice za dogodek Muri gre v mesto so že v prodaji pri naši blagajni - vabljeni!