Novice na vstopni strani
V soboto, 26. novembra ob 21. uri, se bo s filmom Babica pričel že 32. festival LGBT filma. Vstopnice za odprtje, ki bo ponovno potekalo v Kinodvoru, so pri blagajni Kinodvora že v prodaji - vabljeni!
V sredo, 23. novembra bo gost Filmskih srečanj ob kavi po dopoldanski projekciji filma Most vohunov Dino Bauk, ki kot odvetnik dela na področjih civilnega, gospodarskega, delovnega, kazenskega prava, prava intelektualne lastnine ter varstva človekovih pravic. Vljudno vabljeni!
Še do nedelje, 20. novembra tudi v Kinodvoru poteka 27. Ljubljanski mednarodni filmski festival. Vsak dan si lahko v mestnem kinu ogledate 5 festivalskih projekcij, izbrani festivalski filmi pa do konca letošnjega leta prihajajo tudi na naš redni spored. Vabljeni!
V naši Galeriji si lahko še do 2. decembra ogledate razstavo inovativnih arhitekturnih vizij in rešitev za novogradnje manjših mestnih kinematografov z več dvoranami na treh lokacijah v Ljubljani.  V celoletnem študijskem procesu so jih pri predmetu Projektiranje in kompozicija razvijali študentje od drugega do petega letnika pod mentorstvom prof. dr. Aleša Vodopivca.
Razstavo sta pripravila Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Kinodvor.

V četrtek, 10. novembra ob 12.20 vas v Kinodvor vabimo na odprtje razstave in javno predstavitev projekta Novi kino za Ljubljano, ki bo sledila projekciji filma Najmanjša kinopredstava na svetu (Basil Dearden, 1957) v okviru tematske retrospektive Film gre v kino na 27. festivalu LIFFe.

Novi kino za Ljubljano je razstava inovativnih arhitekturnih vizij in rešitev za novogradnje manjših mestnih kinematografov z več dvoranami na treh lokacijah v Ljubljani, ki so jih v celoletnem študijskem procesu pri predmetu Projektiranje in kompozicija razvijali študentje od drugega do petega letnika pod mentorstvom prof. dr. Aleša Vodopivca.

Najprej bo o tematski retrospektivi na kratko spregovorila Varja Močnik, po tem pa sledi predstavitev projekta ob kateri bodo spregovorili: Nina Peče Grilc, prof. dr. Aleš Vodopivec, Meta Hočevar in Aleksander S. Ostan, na dogodku pa bodo prisotni tudi sodelujoči študenti.

Razstava bo na ogled v Kinodvorovi Galeriji do 2. decembra.

OBVESTILO: Zaradi spremenjenega programa se bo javna predstavitev pričela nekoliko kasneje, ob 13. uri.
V nedeljo, 6. novembra, bo v Kinodvoru na ogled Trilogija bolečine in lepote Vlada Škafarja: Otroci bodo na sporedu ob 16.45, Oča v terminu Za zamudnike ob 19. uri in Mama, ki bo zadnjič na ogled ob 20.45. Cena vstopnice za ogled vseh treh filmov je 6 €.
Vstopnice za projekciji Smrt v temi in Stolpnica so že pošle. Vstopnice za filme Oči moje matere, V rovkinem gnezdu in Prevzetnost in pristranost in zombiji pa so še na voljo.
 
Danes, v petek, 28. oktobra, pričnemo s prodajo posameznih vstopnic za 9. Noč grozljivk. V prodaji pa še vedno ostajajo tudi paketi vstopnic za ogled celotnega horror maratona po prijazni ceni - vabljeni, blagajna se danes odpre ob 13.15!
V soboto, 29. oktobra ob 11. uri si lahko v Kinodvoru še zadnjič ogledate slovenski mladinski film Nika. Vabljeni!
Predzadnji mesec leta bo v mestnem kinu v znamenju 27. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala, s katerega takoj po zaključku na naš spored prihaja kar nekaj filmov - v novem mesečniku preverite, kateri! Novembrsko številko že lahko prebirate v Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).