Novice na vstopni strani
Mumini prihajajo v kino in 23. aprila bodo zasedli celo mesto! V sodelovanju s številnimi partnerji se bo odvila vrsta mumindogodkov. Če boste na njih zbirali žige, vas čaka še muminčinka in Mumin knjiga! Tudi Potujoči Kinobalon na Dnevih knjige (20. - 24. 4., pred Mestno hišo) bo spremljal muminkotiček.

V Kinodvoru pa smo v času predvajanja filma Mumin na Azurni obali pripravili tudi filmsko-knjižni dvojček, na voljo samo v naši Knjigarnici: 4 muminstripi Tove Jansson  + film  Mumin na Azurni obali = 30 €. Stripi so izšli pri založbi Sanje: Mumin se zaljubi, Mumin in morje, Mumin na Azurni obali, Mumin in zlati rep.
V soboto, 18. aprila ob 11. uri  vas vabimo na premiero programa Cipercoper in prijatelji. Z nami bodo avtorji filmov, filmski junaki pa bodo za en dan skočili tudi v našo Kavarno, kjer si jih boste lahko ogledali in nekatere celo animirali! Postregli bomo s coprastimi mufini in baloni. Vstopnice so še v prodaji!
29. marca so otroci v Narodni galeriji skupaj z avtorjem filma Deček in svet narisali veliko sliko. Razstavljena je v avli Narodne galerije do 24. aprila.
Po projekciji filma Nebraska se je Helena Koder pogovarjla z gostom Marcelom Štefančičem, jr. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
To soboto, 11. aprila, je ob 15. uri zadnjič na sporedu Bacek Jon film. Vabljeni!
Na fotografski razstavi bo prikazan izbor izmed 6000 fotografij, ki jih je kot edina uradna fotografinja na setu posnela Angležinja Deborah Beer (1950–1994). Razstavo bomo otvorili po premieri filma Pasolini in bo na ogled do 30. aprila. Več o razstavi.
31.03.2015 Filmov poln april
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas v aprilu.
Po projekciji filma Zeleno kolo se je Helena Koder pogovarjala z gostjo Mirjam Milharčič Hladnik. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
V soboto, 21. marca ob 11. uri v Kinodvoru v okviru festivala ne zamudite Zverinic iz stripa, striparsko-pripovedovalske animacije po motivih rezijanskih ljudskih zgodb. Vstopnice so še na voljo - vabljeni!
Obiskovalci festivala lahko sodelujete v nagradni igri in se potegujete za brezplačni semester tečaja francoskega jezika na Francoskem inštitutu v Ljubljani. V nagradni igri sodelujete tako, da izpolnete letak in ga oddate v skrinjico, ki se nahaja pri vhodu v Kinodvor. Žrebanje bo potekalo 7. aprila. Vabljeni k sodelovanju in seveda k ogledu filmov!