Novice na vstopni strani
Po projekciji filma Ko sem bil mrtev se je moderatorka Helena Koder pogovarjala z gostoma, Lilijano Nedič in Urbanom Kodrom. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
V času predvajanja filma Paddington je v naši Knjigarnici na voljo filmsko-knjižni 'dvojček' po posebno ugodni ceni: vstopnica za film + knjiga = 10 €. Vabljeni!
Projekcija filma G. Turner na silvestrski večer je razprodana, a bo film že od 1. januarja na Kinodvorovem rednem sporedu. Za vse predstave na prvi dan novega leta pa so vstopnice že v prodaji. V kolikor bi želeli vsaj del zadnjega dneva leta preživeti v kinu, lahko to storite v družbi Zimskega spanja, ki je 31. decembra na sporedu ob 17. uri - vstopnice so že v prodaji!
Tudi letos so lahko vaša novoletna darila obarvana filmsko! V naši Knjigarnici in na tradicionalni stojnici na Bregu ob Ljubljanici lahko za vaše obdarovance kupite darilne bone za ogled filmskih predstav in vse publikacije Leta kina, kot tudi izbirate med množico filmskih DVDjev, CDjev in knjig o filmu. Vabljeni!
Tudi na zadnji dan v letu vas v Kinodvor vabimo v kino, na silvestrsko predpremiero filma G. Turner, biografijo znamenitega romantičnega slikarja J. M. W. Turnerja izpod taktirke mojstra britanskega filmskega realizma Mika Leigha.
Vstopnice (film + kozarec penine = 6 €) so že v prodaji!
Otrokom in njihovim družinam, ki so v času praznikov v bolnišnici, podarjamo kino. Animirana pravljica Božičkov vajenec in čarobna snežinka bo na dan, ko prihaja film v kinematografe po Sloveniji, 4. 12. ob 16:00 (s ponovitvijo 24. 12. ob 16:00), predvajana v vseh sobah Pediatrične klinike. Otroke bomo obdarovali tudi s filmskimi darili.

Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor.

Zavarovalnica Triglav

Tudi v Kinodvoru se pridružujemo pobudi Ministrstva za kulturo za Ta veseli dan kulture, ki bo potekal 3. decembra 2014. V Kinodvoru smo na ta dan ob 20:50 pripravili pogovor ob izidu slovenskega prevoda knjige Kozmopolis Dona DeLilla, na katerega je vstop prost! Po projekciji filma Kozmopolis ob 19. uri (vstop ni prost) bo tako v Kavarni sledil pogovor z Ano Schnabl, kritičarko in poznavalko DeLillovega opusa, ter Simonom Popkom, filmskim kritikom, publicistom in direktorjem LIFFa ter Festivala dokumentarnega filma. Pogovor bo vodila kritičarka Manca G. Renko.

Če pa med 1. in 3. decembrom v Kinodvorovi Knjigarnici kupite roman Kozmopolis, prejmete brezplačno tudi vstopnico za ogled filma! Vabljeni.
Po projekciji filma Nevidna ženska smo se v Kavarni pogovarjali s Tino Mahkota. Pogovor je vodila Helena Koder in si ga lahko ogledate na tukaj.
Takole bomo decembra polnili Kinodvorov spored - vabljeni!
Vabimo vas na 30. slovenski knjižni sejem, ki bo v Cankarjevem domu potekal med 26. in 30. novembrom, vsak dan med 9. in 20. uro. Vstopnine ni, v bogati prodajni razstavi knjig pa so zajete čisto vse najnovejše knjižne uspešnice. Na štirih odrih (Pisateljski oder, Debatna kavarna, Forum za obiskovalce, KulinArtfest) pa je mogoče videti in slišati vse – od resnih tem do zabavnih, pa tudi kuhalo se bo letos.

Letos se ga udeležuje tudi Kinodvor: na naši "stojnici" - kolesu bodo na voljo Kinodvorove publikacije in knjige, ki so izšle v okviru Leta kina, v času sejma pa bodo na voljo z <b>20 oziroma kar 30 % popustom</b>! Posebno mesto bo zavzemal tudi Potujoči Kinobalon. Obiščete ga lahko vsak dan sejma, med tednom od 14. do 20. ure, med vikendom ves dan, v njem pa si boste lahko ogledali kar pet novih filmov, ki so nastali na Kinobalonovih delavnicah. Vabljeni!