Novice na vstopni strani
Od danes dalje je na sporedu mestnega kina dokumentarec, ki pod drobnogled vzame zgodnjo koncertno kariero skupine The Beatles in njihov meteorski vzpon. Film je na sporedu v naslednjih terminih: 4. januarja ob 20h, 6. januarja ob 17h, 13. januarja ob 21h in 17. januarja ob 18h. Vstopnice za vse projekcije so že v prodaji!
Na premiero svojega zadnjega filma Matura v Kinodvor prihaja režiser Cristian Mungiu! Pridružil se nam bo v sredo, 11. januarja ob 19.30, premierni projekciji pa bo sledil pogovor. Vstopnice za premiero so v prodaji od danes, 3. januarja dalje - vabljeni!
Prosimo, pritisnite gumb za izstop iz avtobusa št. 2016!
Podarjamo vam vozovnico za avtobus št. 2017. Med vožnjo bomo predvajali dobre filme. Hvala, ker ste z nami in srečno!

 

Vaša prevozna družba Kinodvor

Kinobalonov film Prespati pri prijateljici je na sporedu samo še do sobote, 31. decembra. Ne zamudite!
Prejšnji torek in četrtek, 20. in 22. decembra, smo se s Patersonom podali na vožnjo z avtobusom, na kateri je Nejc Bahor Biga obiskovalce popeljal skozi poezijo Williama C. Williamsa, ki je pisal Paterson, mlade pesnice - Urška Kramberger, Ana Marija Garafol, Ana Svetel, Julija Ovsec in Maša Danijel, pa so nas vodile po poeziji, ki jo pišejo Ljubljani.

27.12.2016 Januarski Kinodvor
2016 sicer še ni konec, a mi smo za prvi mesec prihajajočega leta že pripravljeni! Vabljeni k listanju januarskega mesečnika, ki ga najdete tudi v Kinodvoru ter na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).
Po dopoldanski projekciji abonmaja v sredo, 21. decembra, se je Helena Koder pogovarjala z Žigo Vircem, režiserjem filma Houston, imamo problem!.

Do 31. januarja je v naši galeriji na ogled razstava fotografij iz filmov enega vodilnih ameriških neodvisnih režiserjev Jima Jarmuscha. Patersona, njegovo tiho filmsko pesem o iskanju lepote v najbolj neznatnih trenutkih vsakdanjega življenja, si lahko v teh dneh ogledate na našem rednem sporedu.

Razstava med drugim obsega fotografske utrinke iz njegovih zgodnjih minimalističnih tragikomedij (Bolj čudno od raja, Pod udarom zakona), vse do eksistencialističnih filmov ceste (Noč na zemlji, Zlomljeni cvetovi) in samurajskih kriminalk (Ghost Dog, Meje razuma). Seveda pa nismo pozabili na enega najboljših ameriških filmov desetletja (Mrtvec).

Vabljeni!
V sredo, 21. decembra, je na sporedu peta abonmajska projekcija Filmskih srečanj ob kavi, ko bo ob 10. in 15. uri na ogled film Houston, imamo problem!. Pred obema projekcija bomo prikazali kratki animirani film Špele Čadež Nočna ptica, ki se je pred kratkim uvrstil na filmski festival v Sundanceu, na letošnji Animateki pa je prejel nagrado občinstva. Vabljeni - obe projekciji sta tudi za izven!
Silvestrska predpremiera razkošne glasbene romance Dežela la la, ki bo na sporedu ob 21. uri, je že RAZPRODANA! 

Vendar pa bomo letos na Silvestrov večer v Kinodvoru imeli kar tri posebne filmske projekcije, po katerih boste lahko prihajajočemu letu v toplem objemu kina nazdravili tudi s kozarcem penine.
 
Ob 15. uri boste otroke lahko razveselili z animiranim filmom Daleč na sever. Ob 18. uri pa bo sledila še ena silvestrska predpremiera, ko bomo predvajali film Loving.

Vstopnice za Daleč na sever (film + otroška penina = 5 €) in Loving (film + kozarec penine = 6,50 €) so pri naši blagajni še na voljo - vabljeni!