Novice na vstopni strani
To soboto, 11. aprila, je ob 15. uri zadnjič na sporedu Bacek Jon film. Vabljeni!
Na fotografski razstavi bo prikazan izbor izmed 6000 fotografij, ki jih je kot edina uradna fotografinja na setu posnela Angležinja Deborah Beer (1950–1994). Razstavo bomo otvorili po premieri filma Pasolini in bo na ogled do 30. aprila. Več o razstavi.
31.03.2015 Filmov poln april
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas v aprilu.
Po projekciji filma Zeleno kolo se je Helena Koder pogovarjala z gostjo Mirjam Milharčič Hladnik. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
V soboto, 21. marca ob 11. uri v Kinodvoru v okviru festivala ne zamudite Zverinic iz stripa, striparsko-pripovedovalske animacije po motivih rezijanskih ljudskih zgodb. Vstopnice so še na voljo - vabljeni!
Obiskovalci festivala lahko sodelujete v nagradni igri in se potegujete za brezplačni semester tečaja francoskega jezika na Francoskem inštitutu v Ljubljani. V nagradni igri sodelujete tako, da izpolnete letak in ga oddate v skrinjico, ki se nahaja pri vhodu v Kinodvor. Žrebanje bo potekalo 7. aprila. Vabljeni k sodelovanju in seveda k ogledu filmov!
V Kinodvorovi Galeriji je do 7. aprila 2015 na ogled razstava skic z nastajanja filma Deček in svet. Film bo premierno prikazan 28. marca, z nami pa bo na projekcijah 28. in 29. marca tudi režiser filma Alê Abreu. Vabljeni!
V petek, 13. marca,  je v Kinodvorovi Kavarni potekal pogovor po premieri filma Citizenfour, ki ga je vodil Marcel Štefančič z gosti. Posnetek pogovora je dostopen tukaj.

V glavni vlogi : Kinodvor

Dokumentarni film o zgodovini Kinodvora z naslovom Kino, ki je preveč videl bo na sporedu prvega programa TV Slovenija v torek, 17. marca 2015 ob 21. uri. Dokumentarec avtorja Marcela Štefančiča jr. pripoveduje zgodbo o kinu, ki je skozi svojih devetdeset let doživljal programske, arhitekturne in tehnološke spremembe, ob tem pa se je spreminjalo tudi njegovo ime – od Ljubljanskega dvora, kina Dvor do današnjega Kinodvora. Najdlje pa se ga je držalo ime, ki še danes privabi nasmeh na usta. Erotični kino Sloga je podiral tabuje v takratni Jugoslaviji in širše.

Po projekciji filma Philomena se je Helena Koder pogovarjala z Alenko Šelih. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.