Novice na vstopni strani
Vstopnice za posebno projekcijo filma Terra Magica, ki se bo v Kinodvoru odvila v ponedeljek, 18. januarja ob 20.30, so že pošle. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic ponedeljkove projekcije bo namenjen Juretovi Nataliji in njuni 11-mesečni punčki Eli. Film pa si bo možno ogledati še v dodatnem terminu 1. februarja ob 19. uri - vstopnice so že na voljo.
Po ogledu filma Zimsko spanje, so se naši abonenti pogovarjali s Tjašo Koprivec.

Obiskovalci z vstopnico iz filma Biserni gumb si lahko v Kinoteki filma Salvador Allende (četrtek, 14.1. ob 21. uri) in Nostalgija po svetlobi (petek, 15.1. ob 19. uri) ogledajo po znižani ceni 3,40 €. Velja tudi obratno: obiskovalci z vstopnico Guzmánovih filmov v Kinoteki si lahko v Kinodvoru film Biserni gumb ogledajo po znižani ceni 4,50 €! Vabljeni.
Za premierno predstavo filma Savlov sin, ki bo v okviru 2. festivala strpnosti potekala 20. januarja ob 21. uri v Kinodvoru, je pri blagajni Mini teatra na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic. Vstopnice lahko pri blagajni Mini teatra na Križevniški 1 prevzamete med 10. in 12. ter 16. in 18. uro. Ostale vstopnice je mogoče kupiti pri blagajni Kinodvora.  Na projekcijah 20., 22. in 24. januarja bo film predvajan v izvirnem formatu, na 35-milimetrski filmski kopiji. S slovenskimi in angleškimi podnapisi. Vabljeni!

Predvajanje dokumentarnega filma Svobodna šola gre h koncu: film bo na sporedu na izbrane dneve samo še do 20. januarja. Vabljeni!
Obiskovalce obveščamo, da je na našo veliko žalost zaradi zdravstvenih težav napovedana premiera filma Biserni gumb (v sredo, 13. januarja)  v prisotnosti avtorja filma Patricia Guzmána in producentke Renate Sachse žal odpovedana. Gospod Guzmán pa se nam bo po premierni projekciji v sredo ob 20.15 pridružil v živo prek Skypa v pogovoru, ki ga bo vodil Simon Tecco. Hvala za razumevanje.
V sredo, 6. januarja, bo ob 21. uri v Kinodvoru premiera iranskega filma Taksi, ki je na letošnjem Berlinalu prejel zlatega medveda. Vstopnice za premierno projekcijo so že v prodaji - vabljeni!
Na Kinodvorov redni spored 31. decembra prihaja film Jastog - silvestrska predpremiera je že razprodana, v prodaji pa so že vstopnice za predstave od 1. januarja dalje. Vabljeni!
22.12.2015 Januar v Kinodvoru
V prvem mesecu leta smo pripravili kopico premier in dogodkov - poglejte, kaj vse prinaša januar!
Mestna občina Ljubljana je v četrtek, 17. decembra, devetim organizacijam podelila certifikat LGBT prijazno, med drugim tudi Kinodvoru. S pridobitvijo certifikata smo se skupaj z drugimi prejemniki zavezali, da bomo zagotavljali boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb, vključujoče okolje za LGBT-sodelavce in sodelavke, dvigovali osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT-uporabnice in uporabnike ter zagotovili povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju.