Novice na vstopni strani
Kinodvor se 20. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk v oktobru in novembru poklanja s filmi, ki so jih režirale ženske. Da bi obeležili jubilejni festival, ki bo potekal od 2. do 12. oktobra, smo na Kinodvorov spored od 1. oktobra do začetka Ljubljanskega filmskega festivala LIFFe umestili dela osmih avtoric, med njimi dveh slovenskih: Petre Seliškar in Sonje Prosenc. Na ogled bodo filmi Mama Evropa, Bettie gre, Peter in volk, Hotel, Grad v Italiji, Pika in Packa packata, Drevo in Ženska, ki si je otrla solze. Vabljeni v Kinodvor in na Mesto žensk!

Prelistajte v novem mesečniku, kaj vse smo vam pripravili oktobra!
Filmska srečanja ob kavi - abonma za poznejša leta je za letošnjo sezono v terminu ob 10. uri že zapolnjen, tako da vse vabimo k vpisu v naš dodatni, popoldanski termin ob istih dnevnih ob 15. uri. Vabljeni k vpisu pri Kinodvorovi blagajni!
Zaradi napovedanega slabega vremena današnja projekcija filma Marley ob 20. uri v okviru Evropskega dneva brez avtomobila na Kolodvorski ulici žal odpade, se pa do večera, kot napovedano, že odvijajo vse druge dejavnosti - vljudno vabljeni!
Takole smo se v sredo, 17. septembra, po premieri filma Jimmyjev dom, pogovarjali z našim simpatičnim irskim gostom, glavnim igralcem Barryjem Wardom - vabljeni k ogledu pogovora in seveda filma!

Tudi Kinodvor se pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti z dogajanjem na letnem vrtu Kinodvorove Kavarne. V ponedeljek, 22. septembra, bodo tako od 11. do 23. ure potekale različne brezplačne aktivnosti - vabljeni!
Evropska filmska akademija je objavila seznam nominiranih filmov, ki se bodo potegovali za najboljši evropski film leta 2014. Med njimi je tudi novi film bratov Dardenne, Dva dneva, ena noč, ki je trenutno na našem sporedu. Dobitnika nagrade bodo razglasili 13. decembra v Rigi na 27. podelitvi nagrad EFA. Vabljeni k ogledu in glasovanju!
September je tu in z njim se s počitnic vrača Zajtrk pri Kinodvoru in  Sezamov kotiček, naš najljubši kino kotiček, v katerem otroci ustvarjajo in se igrajo, medtem ko so starši v kinu. Ponovno vsako nedeljo od 11:00 do 13:00 na Zajtrku pri Kinodvoru. Program kotička je objavljen do konca oktobra.
Prejšnji teden se je v Zadru odvilo prvo srečanje za ustanovitev nacionalne mreže neodvisnih kinematografov Hrvaške, ki ga je organiziral HAVC - Hrvaški avdiovizualni center. V skupini mednarodnih filmskih strokovnjakov, ki so na kongresu predstavili delovanje uspešnih evropskih kinematografov in mrež, sta bili tudi Nina Peče, direktorica Kinodvora, in Petra Slatinšek, vodja Kinobalona - programa za otroke in mlade s filmsko vzgojo v Kinodvoru.
Mestni kino Kinodvor na Hrvaškem uživa poseben ugled, predstavnikih nekaterih hrvaških art kinematografov in filmsko-vzgojni delavci pa so bili tudi med udeleženci vseh treh mednarodnih konferenc, ki jih je javni zavod Kinodvor v letih 2009, 2013 in 2014 organiziral z namenom revitalizacije slovenske art kino mreže in prehoda na digitalno prikazovanje, dviga zavesti o novi vlogi kinematografov in pomenu filmske vzgoje ter pristopih k mlademu občinstvu. O tem, kako se Hrvaški avdiovizualni center navdušuje nad dogajanjem v Kinodvoru, priča tudi napoved prispevka o Kinodvoru: "Kako postati (in ostati) najbolj 'kul' kino v mestu".
Objavili smo seznam filmov letošnjih Filmskih srečanj ob kavi, katerih prva predstava bo 8. oktobra. Vse ostale podrobnosti pa na straneh abonmaja.