Novice na vstopni strani
V Kinodvoru bo od 12. do 19. aprila predpremierno na sporedu zadnji film Vlada Škafarja Mama. Projekcijo filma v sredo, 13. aprila ob 19. uri, pa bo v Kinodvorovi Galeriji pospremila otvoritev razstave Krožne pesmi akvarelov akademske slikarke Riegen Zenki Joni in besednih utrinkov Vlada Škafarja. Dvogovori poezije in slikarstva so nastajali skozi leta skupnega bivanja in spremljanja bitij narave, letnih časov in glasov duš. Razstava bo na ogled do 3. maja.
Mednarodno združenje kinematografov Europa Cinemas v sodelovanju z Evropskim parlamentom, nagrado LUX in Venice Days (Giornate Degli Autori) tudi letos organizira projekt, imenovan 28 Times Cinema!. 28 Times Cinema! omogoči udeležbo in srečanje 28 mladih obiskovalcev kina iz držav članic Evropske unije na Beneškem filmskem festivalu, ki bo letos potekal od 31. avgusta do 10. septembra. Organizatorji udeležencem krijejo stroške prevoza, bivanja in festivalske akreditacije. Kinodvor so kot enega izmed članov združenja Europa Cinemas povabili k sodelovanju v projektu, zato vabimo mlade, stare od 18 do 25 let, ki imajo radi film in jim pisno in ustno izražanje v angleščini ne predstavlja posebnih težav, da nam pošljejo svoje prijave. Pogoji, navodila in obrazec za prijavo so v izvirniku navedeni v nadaljevanju novice, prijave pa na e-naslovu press@kinodvor.org zbiramo do nedelje, 17. aprila do polnoči.
Festival žanrskega filma Kurja polt, ki bo letošnjo pomlad gostoval na platnih Kinodvora in Slovenske kinoteke od 13. do 17. aprila, prinaša poleg grozljivk med drugim še ameriški kultni B, hollywoodsko grotesko, indijski junaški ep in kanibalski vestern. Vstopnice za vse projekcije festivala so že v predprodaji (po znižanih cenah) pri blagajnah obeh prizorišč, vse do torka, 12. aprila - vabljeni!
Predpremiera filma Houston, imamo problem!, celovečernega prvenca Žige Virca, ki se je uvrstil v program filmskega festivala Tribeca, bo v Kinodvoru v ponedeljek, 25. aprila, ob 20.30. Omejeno število vstopnic bo pri blagajni Kinodvora v prodaji od torka, 19. aprila! Cena vstopnice je 5,30 € (4,50 € s popustom).
04.04.2016 Ovna: se izteka
Islandski film Ovna, zmagovalec canske sekcije Posebni pogled in lanskoletnega Liffa, je na sporedu samo še do srede, 6. aprila.
V četrtek, 7. aprila, bo v Kinodvoru projekcija dokumentarnega filma Cowspiracy: Skrivnost trajnosti, za katero pa so brezplačne vstopnice že pošle.
V četrtek, 7. aprila ob 16. uri, bo v Kinodvoru na ogled celovečerni dokumentarec Cowspiracy: Skrivnost trajnosti. Film sledi šokantnemu, a humornemu popotovanju neustrašnega filmskega ustvarjalca, medtem ko ta razkriva rešitve najbolj perečih ekoloških vprašanj ter išče pravi način za doseganje trajnosti. Za ogled filma so na voljo brezplačne vstopnice, ki jih lahko od petka, 1. aprila, prevzamete pri blagajni Kinodvora.
Film Carol, ki je v Cannesu prejel nagrado za najboljšo igralko, je na sporedu samo še do nedelje, 3. aprila - vabljeni!
Po ogledu filma Ida se je Helena Koder pogovarjala s pesnikom, pisateljem, scenaristom in fotografom Dušanom Šarotarjem.

Družinska komedija Jakec naroči bratca bo ponovno na sporedu v naslednjih terminih: 2. aprila ob 11. uri s pripovedovanjem v slovenščini ter 16. aprila ob 11. uri in 28. aprila ob 10. uri s podnapisi. Misija Arktika bo zadnjič na sporedu 9. aprila ob 11. uri. Vabljeni!