Novice na vstopni strani
Ganljiva drama Z dvignjeno glavo, v kateri sta po filmu Bettie gre ponovno združili moči režiserka Emmanuelle Bercot in Catherine Deneuve, ostaja na sporedu samo še do ponedeljka, 13. junija. Vabljeni k ogledu.
Od petka, 10. junija, lahko pri blagajni Kinodvora prevzemate brezplačne vstopnice za odprtje Festivala migrantskega filma, ki se bo v sredo, 15. junija ob 18. uri pričel s projekcijo filma Destinacija Srbistan. Na voljo je omejeno število vstopnic.
V nedeljo, 12. junija ob 15. uri, bo film Ptice selivke na sporedu zadnjič - vabljeni k ogledu!
Na prvi poletni dan smo v Parku Tivoli ob Čolnarni izvedli projekcijo filma Sol zemlje (poglejte si, kako je prizorišče ujel Kinodvorov fotograf Domen Pal), dokumentarec o delu in življenju fotografa Sebastiãa Salgada, katerega razstava Geneza je do konca avgusta na ogled v Mestnem muzeju in Galeriji Jakopič. V naši Knjigarnici in na drugih prodajnih mestih po Sloveniji pa je že naprodaj DVD filma (= 5 €).
Od srede, 8. junija, se bomo z večernimi projekcijami ob 21.30 vsak dan premaknili v Kinodvorišče, letni kino v atriju Slovenskih železnic. Do 4. julija se bo zvrstilo 5 premier in večer nove slovenske kratkometražne produkcije. Odprli ga bomo s filmom Ta nora 80a, Linklaterjevo žurersko komedijo, duhovnim nadaljevanjem kultnih Zadetih in zmedenih. Vstopnice za premierno projekcijo so že v prodaji - pohitite in si zagotovite svoj sedež pod zvezdami Kinodvorišča! V primeru slabega vremena bo film ob isti uri v Dvorani Kinodvora.
Ne glede na današnje spreminjajoče se vremensko stanje bi naj se vreme proti večeru umirilo in dež ponehal. Zato projekcija filma Sol zemlje v vsakem primeru BO! Vabljeni v Tivoli, na travnik ob Čolnarni, ob 21. uri, obiskovalcem pa priporočamo, da se nekoliko topleje oblečejo.
V nedeljo in v ponedeljek, 5. in 6. junija, smo na spored umestili dodatni projekciji filma Houston, imamo problem!. Vabljeni k ogledu.
V sredo, 1. junija, pričnemo s prodajo vstopnic za premierno projekcijo najnovejšega filma Richarda Linklaterja, Ta nora 80a. Film bo v sredo, 8. junija, ob 21.30 odprl letošnje Kinodvorišče - vabljeni!
V sredo, 1. junija ob 21. uri, vas vljudno vabimo k ogledu dokumentarnega filma Sol zemlje (The Salt of the Earth, 2014) avtorjev Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada, ki spregovori o življenju in delu enega najuglednejših živečih svetovnih fotografov Sebastiãa Salgada. Brezplačna projekcija se bo odvila v Parku Tivoli, ob Čolnarni, v sklopu premierne predstavitve tega mojstra reportažne fotografije v Sloveniji in širši regiji. Razstava Geneza/Genesis nastaja v organizaciji Muzej in galerije mesta Ljubljane in v sodelovanju z Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016.

Ob vremenskih razmerah, ki ne bi dovoljevale varne izvedbe (močan veter, izjemno močan dež, izredno nizke temperature ipd.) si kot organizator pridružujemo pravico do odpovedi projekcije. O odpovedi bomo obveščali na dan dogodka na naši spletni strani in družbenih omrežjih.
25.05.2016 Junij v Kinodvoru
V prvem poletnem mesecu se bo v mestnem kinu zvrstilo veliko dogodkov in premier: kaj vse smo pripravili, lahko preverite v novem mesečniku, ki je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ).