Novice na vstopni strani
Naši abonenti so si to sredo za dobro jutro ogledali film Naš vsakdan, po ogledu pa so se družili z režiserko in scenaristko filma Ines Tanović. Film je že na našem rednem sporedu.

V ponedeljek, 10. oktobra ob 20.30 bo v Kinodvoru slavnostna premiera koprodukcijskega filma Ustava Republike Hrvaške. Premiere se bodo udeležili ustvarjalci filma: režiser Rajko Grlić, igralec Dejan Aćimović, scenarist Ante Tomić, kostumograf Leo Kulaš in Jani Sever iz produkcijske hiše Sever&Sever, ki je pri filmu sodelovala kot koproducent. Vabljeni - vstopnice (= 5,30 €) so pri naši blagajni že v prodaji!
V torek, 4. oktobra, bo ob 20. uri premiera dokumentarca Maraton!. Projekciji bo sledil pogovor v Dvorani, ki ga bo vodil Igor E. Bergant, njegovi sogovorniki pa bodo Vlasta Jalušič, Urban Praprotnik, Samo Rugelj in Andrej Razdrih! Vabljeni - vstopnice za premiero so že v prodaji!
Film avtorja Vlada Škafarja ostaja v Kinodvoru tedensko na sporedu v izbranih terminih vse do novembra. Naslednja projekcija bo v četrtek, 6. oktobra ob 21. uri. Vstopnice so že v prodaji.

V nedeljo, 6. novembra, pa si boste lahko ogledali avtorjevo celotno Trilogijo bolečine in lepote, ki vključuje filme Otroci, Oča in Mama. Cena vstopnice za trilogijo je 6 €.
Za dopoldanski abonma, ki je na sporedu izbrane srede ob 10. uri, prostih mest ni več, na voljo so samo še vstopnice za izven. V Popoldanskem abonmaju, ki poteka iste srede ob 15. uri, smo letos uvedli novost - gostiteljica Zoja Skušek bo vsako abonmajsko projekcijo pospremila s krajšim spremnim uvodom. Vabljeni k vpisu - v popoldanskem abonmaju je na voljo še dovolj mest.
23.09.2016 Oktobra v Kinodvoru
Mesec je naokoli in v novem mesečniku smo pripravili pregled novosti in dogajanja. Oktobrska številka je že v Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).
22.09.2016 Mama na sporedu
Film Mama, ki je na Festivalu slovenskega filma prejšnji teden prejel dve nagradi - vesno za najboljšo fotografijo in nagrado Združenja slovenskih filmskih kritikov - bo v Kinodvoru tedensko vse do novembra na sporedu v izbranih terminih.

Že to nedeljo, 25. septembra, vabljeni k ogledu dvojčka, ko bo Mama na ogled v paketu s filmom Jauja: Raj na zemlji. V nedeljo, 6. novembra, pa si boste lahko ogledali celotno Trilogijo bolečine in lepote Vlada Škafarja, ki vključuje filme Otroci, Oča in Mama. Enotna cena vstopnice tako za dvojček kot za trilogijo je 6 €.
Predvajanje filma Miles Davis se počasi izteka, saj bo od četrtka, 22. septembra dalje, zadnji teden na sporedu vsak dan, potem pa le še na izbranih projekcijah. Ne zamudite - vabljeni k ogledu!
Ta teden si boste lahko dva izmed nagrajencev zadnjega Festivala slovenskega filma, ki se je včeraj zaključil v Portorožu, ogledali tudi v Kinodvoru:
  • jutri, v torek, 20. septembra ob 21. uri: premiera filma Mama, ki je prejel vesno za najboljšo fotografijo in nagrado Združenja slovenskih filmskih kritikov. Film bo na sporedu tudi v nedeljo, 25. septembra ob 17. uri.
  • v nedeljo, 25. septembra ob 11. uri: Zajtrk pri Kinodvoru in Houston, imamo problem!, dobitnik treh vesen: za najboljši celovečerni film, za najboljšo glavno moško vlogo in za najboljšo montažo.
Vabljeni - vstopnice za vse projekcije so že v prodaji! Družinski film Olma Omerzuja, ki je prejel vesno za najboljši scenarij, pa bo na ogled na Evropski art kino dan v nedeljo, 9. oktobra ob 19. uri.
Na Kinodvorov redni spored prihaja dokumentarni film Prvaki iz leta '56 (Šampioni iz petdeset i šeste, 2016) režiserja Zorana Slavića. Dogodek s premierno projekcijo, ki se bo pod pokroviteljstvom župana, g. Zorana Jankovića, odvil v četrtek,  22. septembra ob 19. uri, bo vodil književnik in režiser Goran Vojnović. Projekciji bo v Dvorani sledil pogovor z ustvarjalci filma, v Kavarni Kinodvora pa bo sledilo srečanje z nekdanjimi košarkarskimi prvaki iz Zrenjanina in Slovenije.

Vljudno vabljeni – vstopnice so pri blagajni Kinodvora že v prodaji!
Cena vstopnice za premierno projekcijo znaša 4,5 €. Film bo od 23. septembra dalje na ogled v Mali dvorani.