Novice na vstopni strani
25.09.2017 Oktobra v Kinodvoru
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko najdete naš oktobrski mesečnik, ki prinaša informacije o filmih, ki se bodo zvrstili v mestnem kinu v prvem jesenskem mesecu.
Dokumentarec Varje Močnik, ki je na 20. Festivalu slovenskega filma prejel vesno za posebne dosežke, je ponovno na ogled v izbranih terminih v Mali dvorani.
Kinotripova projekcija filma Druga stran upanja je na sporedu v petek, 15. 9. ob 17. uri. Po ogledu filma v Kavarni sledi pogovor z N'tokom. Vstopnice so že v prodaji.
Mednarodno združenje filmskih kritikov (FIPRESCI) je za najboljši film preteklega leta razglasilo Drugo stran upanja finskega velemojstra absurdnega humorja Akija Kaurismäkija. Režiser bo nagrado FIPRESCI Grand Prix 2017 prejel na otvoritveni slovesnosti Mednarodnega filmskega festivala San Sebastián.

Film si lahko v teh dneh ogledate na našem rednem sporedu!

Vabljeni tudi k ogledu utrinkov s premiere filma, na kateri smo med drugim gostili igralca in glasbenika Sakarija Kuosmanena.
Na premieri filma Druga stran upanja nas je obiskal igralec, glasbenik in Akijev dober prijatelj Sakari Kuosmanen.

V izbranih terminih si bo mogoče film Druga stran upanja Akija Kaurismäkija ogledati tudi na 35 mm kopiji: na premieri v sredo, 30. avgusta ob 20.30, v petek, 1. septembra ob 19. uri, v ponedeljek, 4. septembra ob 21. uri in v četrtek, 7. septembra ob 19. uri. Te projekcije bodo imele poleg slovenskih tudi angleške podnapise.
S filmsko retrospektivo Duh samurajev se Kinodvor v okviru projekta Japonska med nami (JAPOM) poklanja žanru samurajskega filma. Ogledali si boste lahko naslednje filme:  3. septembra ob 19. uri Sedem veličastnih (The Magnificent Seven, Antoine Fuqua, ZDA, 2016) in pa na enkratni projekciji 8. septembra ob 21. uri Harakiri: Smrt samuraja (Ichimei, Takashi Miike, Japonska / Velika Britanija, 2011) v 3D tehniki! Vabljeni, vstopnice so že v prodaji.
Ob predvajanju novega filma Akija Kaurismäkija Druga stran upanja smo v sodelovanju s Slovensko kinoteko v naši Galeriji pripravili razstavo fotografij iz režiserjevih filmov z naslovom daleč potujejo... filmske podobe. Vabljeni k ogledu!
V sredo, 30. avgusta, na Kinodvorovo premiero novega filma Akija Kaurismäkija Druga stran upanja prihaja igralec Sakari Kuosmanen! Z igralcem, ki v filmu upodablja finskega gostinca, bo po projekciji potekal pogovor (v angleščini). Vabljeni - vstopnice za premierno projekcijo so že v prodaji!
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko najdete naš septembrski mesečnik, ki prinaša informacije o filmih, ki se bodo zvrstili v mestnem kinu v prvem jesenskem mesecu.