Novice na vstopni strani
Od danes naprej lahko pri naši blagajni prevzamete posebno filmsko darilce - brezplačne vstopnice za ogled Potepuha, klasike indijske kinematografije, režiserja Raja Kapoorja. Film na 35mm - dandanašnji prava redkost v običajnem kinu,  smo začasno uvozili s pomočjo Indijskega veleposlaništva in indijskega direktorata za filmske festivale. Na sporedu to nedeljo ob 19h - ne zamudite!
Kino Otok, mednarodni filmski festival, je letos star 10 let. Od danes pa do nedelje se lahko v Izoli pomešate med festivalsko publiko, v Kinodvoru pa že od prejšnjega tedna prikazujemo izbrane filme s programa jubilejne, 10. edicije. V Kinodvorovi galeriji bo tako od 11. junija ponovno na ogled fotografska razstava ob obletnici festivala, poimenovana Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema 2004–2014, še do 9. junija pa si jo lahko ogledate v galeriji Salsaverde v Izoli. Vabljeni!
Kinobalonov Oto nosorog, ki je na sporedu s predfilmom KOYAA - Roža, je na sporedu samo še to soboto ob 17. uri, tako da ne zamudite!
Kaj vse smo vam pripravili v prvem poletnem mesecu, si lahko pogledat tudi na spletu!
Današnja premierna projekcija filma Poti je razprodana. Film je od jutri dalje na rednem sporedu, vstopnice za predstave do naslednje srede so že v prodaji. Vabljeni!
Za sredino premiero filma Poti, po kateri se bosta pogovarjala Arne Hodalič in Meta Krese, so vstopnice, ki so bile v prodaji, že pošle. Uro pred jutrišnjo projekcijo bomo objavili ali so na voljo še vstopnice, ki jih vabljenci niso prevzeli. Obiskovalce pa seveda vabimo, da si zagotovijo vstopnice tudi za kakšno izmed prihajajočih projekcij, saj so že na prodaj pri blagajni Kinodvora.
Samo še danes, 19. maja, si lahko ob 17. uri ogledate film Grand Budapest hotel, Nebraska pa je na sporedu še do srede, 21. maja. Vabljeni!
Danes, v četrtek, 8. maja, so vstopnice za film Punca ni nič kriva, ki bo v okviru dogodka Pin-up v kinu na sporedu ob 19. uri v Kinu Šiška,  na prodaj izključno v Kinu Šiška, po enotni ceni 5 €. Popustov ni.
Ob jutrišnjem pin-up dogodku v Kinu Šiška bo v okviru Leta kina - Kinodvor 90, leta praznovanja filma in kina, izšla Kinodvorova nova knjižica, imenovana Kino zemljevid. V njej smo zaobjeli, popisali in slikovno predstavili prek sedemdeset ljubljanskih kino prizorišč, na katerih je delovalo več kot dvesto različnih kinematografov. Od jutri dalje na voljo v naši Knjigarnici in na našem večernem dogodku v Kinu Šiška s filmom Punca ni nič kriva!.

Knjiga je sofinancirana s podporo Slovenskega filmskega centra in Zavarovalnice Triglav.
Na Dan Zemlje se je začela kampanja "S kolesom se daleč pride!" projekta B-track-B, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.  Učenci ljubljanskih OŠ v starosti med 9 in 14 let bodo s kolesarjenjem po opravkih v mestu na kontrolnih točkah zbirali nagradne kupone, obenem pa se bodo v okviru kampanje tudi zbirala sredstva za izgradnjo porodnišnice v misijonu Akamaso, ki ga na Madagaskarju vodi slovenski misijonar Pedro Opeka. Več o tem kdo vse in kako lahko sodeluje v kampanji, pravilih in nagradah na www.btrackb.eu/ljubljana.