Novice na vstopni strani
V torek, 7. marca ob 19. uri, se bo v Kinodvoru odvila premiera esejističnega filma ceste Brezmejno. Projekciji bo v Kavarni sledil pogovor s filmsko ekipo: z režiserjem in scenaristom Petrom Zachom, avtorjem besedila Alešem Štegerjem in producentko Jano Cisar se bo pogovarjala soproducentka filma Petra Seliškar. Vstopnice za projekcijo v prodaji od 28. februarja dalje - vabljeni.
V počitniškem tednu od 27. februarja do 5. marca imamo tudi v dopoldanskem času projekcije dveh svežih Kinobalonovih filmov: vabljeni k ogledu Bučka in Novega mulca. Termine preverite na sporedu - vabljeni!
24.02.2017 Marca v Kinodvoru
V prvem pomladnem mesecu vas v mestnem kinu čakajo kar trije festivali in številni filmi: preverite v marčevskem mesečniku, ki ga že najdete v Kinodvoru ter na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).
Vstopnice za filmsko klasiko Willy Wonka in tovarna čokolade, ki bo na sporedu na pustno soboto in pustni torek, 25. in 28. februarja, so že v prodaji. Na pustno soboto bomo postregli tudi s krofi in maskiranjem obraza. Vabljeni!
Kinodvor ima v naslednjem obdobju svojega delovanja pomembno nalogo prenovitve in osvežitve svoje spletne pojavnosti in podobe, katere ključni del je prenova spletnega mesta, ki bo uporabniku prijazno in prilagojeno za mobilne naprave. K sodelovanju in k oddaji ponudbe zato vabimo ponudnike, ki lahko zagotovijo strokovno načrtovanje, tehnično izvedbo predmeta naročila, redno vzdrževanje in hiter odziv na potrebe Kinodvora. Podrobnosti povabila najdete v nadaljevanju novice.
Po ogledu Družinskega filma, se je z abonenti pogovarjal (in jim tudi malo pel) Nebojša Pop-Tasić

Zadnji film Kena Loacha, Jaz, Daniel Blake, ki je pravkar prejel nagrado BAFTA za najboljši britanski film leta, je samo še do srede na sporedu vsak dan, potem pa bo na ogled v izbranih terminih.
V parku nasproti vhoda v Kinodvor se bo pred premiero filma Jaz, Daniel Blake (Ken Loach, VB, 2016) začel grafitarski PlastikFantastik, ki bo nato štirinajst dni vabil k ustvarjanju in političnem izražanju na prostem tako grafitarske umetelnike kot naključne mimoidoče.

Projekt nastaja pod kuratorsko taktirko ekipe Ljubljana Graffiti Tour, ki sicer vodi grafitarske potepe po Ljubljani in grafitarske delavnice za otroke in odrasle. 
Mednarodni vodič po mestih je lani med najboljših 10 mest na svetu uvrstil Ljubljano - slovenska prestolnica je zasedla 6. mesto! Bralci vodnika In Your Pocket so preko spleta glasovali o kulturnem in nočnem življenju v Ljubljani in za leto 2016 Kinodvor izbrali kot najboljšega med večernimi kulturnimi prizorišči! Veseli in ponosni smo na ta naziv in se vsem, ki so za nas glasovali, lepo zahvaljujemo.
Film Matura romunskega režiserja Cristiana Mungiuja, s katerim smo se po premieri filma pogovarjali preko Skypa, je na sporedu samo še do srede, 1. februarja.