Novice na vstopni strani
V tem tednu si lahko samo še do četrtka, 12. maja, ogledate Okus življenja - vabljeni!
V Kinodvoru bo od 11. do 18. maja predpremierno na sporedu slovenski film noir Psi brezčasja. Za premiero v sredo, 11. maja ob 20.30, so vstopnice že v prodaji, projekciji bo sledil pogovor: Ženja Leiler se bo pogovarjala z Matejem Nahtigalom, Zoranom Benčičem in Primožem Vrhovcem! V naši Knjigarnici pa je v času predvajanja filma knjiga Psi brezčasja, po kateri je bil film posnet, na voljo po znižani ceni 9,90 € (redna cena 21,90 €). Vabljeni!
Abonenti Filmskih srečanj ob kavi in gledalci filma Sol zemlje na abonmajskih projekcijah 11. maja imajo z vstopnico ali abonmajsko kartico 30% popust na vstopnico na razstavo fotografij Geneza Sebastiãa Salgada v Galeriji Jakopič in Mestnem muzeju Ljubljana od 1. junija dalje!
Kino na zahtevo je inovativen način umeščanja filmov na spored: gledalcem omogoča, da izbranemu kinu posredujejo svojo željo po predvajanju določenega filma. V okrnjeni obliki smo tovrsten način umeščanja filmov v Kinodvoru preskusili jeseni 2015 s kratkometražcem Dražena Štaderja Všečkana, v maju pa na ta način ponujamo možnost ogleda dokumentarnega filma Kombinat. Vsak teden bomo predhodno rezervirali določeno število možnih projekcij (tokratni potencialni termini so: 12. maj ob 19:15, 15. maj ob 19:15 in 16. maj ob 18:45), ki jih bomo objavili na sporedu na Kinodvorovi spletni strani. Če se boste želeli katere od njih udeležiti, nam to do nedelje do polnoči sporočite po e-pošti na naslov blagajna@kinodvor.org. Ko/če bo zanimanja za določeno projekcijo dovolj, jo bomo potrdili in v ponedeljek o tem zainteresirane gledalce obvestili preko e-pošte. Vabljeni k sodelovanju!
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, bo 5. maja 2016 predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril še balone in filmska darila.
Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor. 

25.04.2016 Maja v Kinodvoru
V pomladnem maju nas spet čaka kopica dogodkov in premier - vabljeni k listanju novega mesečnika! Mesečnik je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ) po mestu.
Vstopnice za predpremiero filma Žige Virca v ponedeljek, 25. aprila ob 20.30, so že pošle. Film si lahko predpremierno v Kinodvoru ogledate vsak dan med 28. aprilom in 4. maja, vstopnice za vse projekcije pa so že v prodaji!
Po projekciji filma Človeški kapital smo se pogovarjali z romanistko, prevajalko in lektorico Veroniko Simoniti.

V soboto, 23. aprila ob 17. uri bodo učenci Glasbene šole Franca Šturma v živo ob filmu Rdeči balon izvedli klavirske skladbe Andreja Goričarja. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji! 
Festival žanrskega filma Kurja polt bo v Kinodvoru in Slovenski kinoteki ježil kožo še do nedelje. Še prav posebej vabljeni na Kinodvorovo petkovo projekcijo indijskega junaškega epa, ljubezenske zgodbe, vojnega spektakla in tollywoodskega muzikla v filmu Bahubali: Začetek. Če vas še niso prepričale besede, vas bodo morda spodnje gibljive slike!