Novice na vstopni strani
Prejšnji teden se je v Zadru odvilo prvo srečanje za ustanovitev nacionalne mreže neodvisnih kinematografov Hrvaške, ki ga je organiziral HAVC - Hrvaški avdiovizualni center. V skupini mednarodnih filmskih strokovnjakov, ki so na kongresu predstavili delovanje uspešnih evropskih kinematografov in mrež, sta bili tudi Nina Peče, direktorica Kinodvora in Petra Slatinšek, vodja Kinobalona - programa za otroke in mlade s filmsko vzgojo v Kinodvoru.
Mestni kino Kinodvor na Hrvaškem uživa poseben ugled, predstavnikih nekaterih hrvaških art kinematografov in filmsko-vzgojni delavci pa so bili tudi med udeleženci vseh treh mednarodnih konferenc, ki jih je javni zavod Kinodvor v letih 2009, 2013 in 2014 organiziral z namenom revitalizacije slovenske art kino mreže in prehoda na digitalno prikazovanje, dviga zavesti o novi vlogi kinematografov ter pomenu filmske vzgoje in pristopih k mladim občinstvom. O tem, kako se Hrvaški avdiovizualni center navdušuje nad dogajanjem v Kinodvoru, priča tudi napoved prispevka o Kinodvoru: "Kako postati (in ostati) najbolj 'kul' kino v mestu".
Objavili smo seznam filmov letošnjih Filmskih srečanj ob kavi, katerih prva predstava bo 8. oktobra. Vse ostale podrobnosti pa na straneh abonmaja.
Vstopnice za vse projekcije filma Fantovska leta, ki bo od 4. do 10. septembra na sporedu ekskluzivno samo v Kinodvoru, so že v prodaji. Film v kina prihaja 11. septembra.
Od danes, 27. avgusta dalje, lahko pri blagajni Kinodvora in na spletni strani Opere že kupite vstopnice za neponovljiv dogodek v okviru Leta kina - projekcijo filma Velika parada v SNG Opera in balet Ljubljana, ki bo na sporedu v nedeljo, 7. septembra, ob 19. uri. Film bo  v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov. Vstopnice so 6 €, popustov ni.
September je pred vrati - poglejte, kaj vse vas čaka v mestnem kinu v novem mesečniku!
Zaradi napovedanega slabega vremena in nizkih temperatur smo vse predstave Filma ob jezeru, ki se prične danes na Bledu, premaknili v Festivalno dvorano Bled. Ura pričetka filmov je nespremenjena, vsak dan ob 21. uri, vstopnice za predstave pa so na prodaj eno uro pred predstavo na prizorišču.
Od četrtka, 21. avgusta, do sobote, 23. avgusta, bo na Bledu že četrtič potekal Film ob jezeru. Ker pa je za jutri napovedano slabo vreme in nizke temperature, bo četrtkova otvoritvena projekcija filma Cirkus (The Circus, Charles Chaplin, ZDA, 1928, 72') v Festivalni dvorani ob 21. uri.
V kolikor bo slabo vreme in bodo nizke temperature vztrajale še preostala dva dneva, bodo vse projekcije v Festivalni dvorani Bled.
V času predvajanja filma Nikec na počitnicah (na sporedu od te sobote, 23. avgusta - vstopnice za premiero tudi v prodaji!) v sodelovanju z založbo Didakta in distributerjem Blitz Film & Video Distribution v naši Knjigarnici ponujamo posebni paket Nikec, ki vsebuje 3 knjige o Nikcu (Nikec gre spet v šolo, Nikec preganja dolgčas in Mali veliki Nikec), ter film Mali Nikec na DVD-ju. Cena paketa znaša 33,89 €.
Zaradi slabega vremena je bila projekcija Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu v četrtek, 14.8., ob 21:30 odpovedana. Film ona si lahko ogledate danes (petek, 15.8.), ob 21:30 v Kinodvoru.
Zaradi slabega vremena je projekcija Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu danes (četrtek, 14.8.), ob 21:30 odpovedana. Film  ona si lahko ogledate jutri (petek, 15.8.), ob 21:30 v Kinodvoru.