Novice na vstopni strani
Tudi letos bo tradicionalno 31. oktobra od 19. ure dalje v Kinodvoru potekal halloween horror maraton, na katerem bo moč videti 6 delikates krvavega žanra prvič na velikem platnu v Sloveniji! Predprodaja paketov se prične v torek, 21. oktobra, ko razkrijemo tudi letošnji program ...
Novo sezono Filmskih srečanj ob kavi - Abonmaja za poznejša leta, smo pričeli s premiero filma Bettie gre. Po filmu je v Kavarni potekal potekal pogovor z Evo D. Bahovec, ki ga je moderirala Helena Koder. Posnetek pogovora in fotografije so dostopni tukaj. 
Še danes si lahko na rednem sporedu ogledate film Kena Loacha Jimmyjev dom, potem pa bo film na sporedu samo še v izbranih terminih. Ne zamudite!
V sredo, 8. oktobra, pričnemo z novo sezono Filmskih srečanj ob kavi - Abonmajem za poznejša leta. Prvi film nove sezone je francoski Bettie gre, v popoldanskem terminu abonmaja ob 15. uri pa je na voljo še nekaj mest! Vabljeni k vpisu!
Tudi letos mlade od 15. do 25. leta vabimo k vpisu v KUL abonma - 13 dogodkov za 23 €! Abonmaji so na prodaj pri blagajnah Lutkovnega gledališča Ljubljana, Kinodvora, Slovenskega mladinskega gledališča in Kina Šiška. Vabljeni!
Kinodvor se 20. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk v oktobru in novembru poklanja s filmi, ki so jih režirale ženske. Da bi obeležili jubilejni festival, ki bo potekal od 2. do 12. oktobra, smo na Kinodvorov spored od 1. oktobra do začetka Ljubljanskega filmskega festivala LIFFe umestili dela osmih avtoric, med njimi dveh slovenskih: Petre Seliškar in Sonje Prosenc. Na ogled bodo filmi Mama Evropa, Bettie gre, Peter in volk, Hotel, Grad v Italiji, Pika in Packa packata, Drevo in Ženska, ki si je otrla solze. Vabljeni v Kinodvor in na Mesto žensk!

Prelistajte v novem mesečniku, kaj vse smo vam pripravili oktobra!
Filmska srečanja ob kavi - abonma za poznejša leta je za letošnjo sezono v terminu ob 10. uri že zapolnjen, tako da vse vabimo k vpisu v naš dodatni, popoldanski termin ob istih dnevnih ob 15. uri. Vabljeni k vpisu pri Kinodvorovi blagajni!
Zaradi napovedanega slabega vremena današnja projekcija filma Marley ob 20. uri v okviru Evropskega dneva brez avtomobila na Kolodvorski ulici žal odpade, se pa do večera, kot napovedano, že odvijajo vse druge dejavnosti - vljudno vabljeni!
Takole smo se v sredo, 17. septembra, po premieri filma Jimmyjev dom, pogovarjali z našim simpatičnim irskim gostom, glavnim igralcem Barryjem Wardom - vabljeni k ogledu pogovora in seveda filma!