Novice na vstopni strani
V sredo, 29. marca se je s projekcijama filmov Sonita in Žalejka pričel 2. mednarodni filmski festival Kinotrip, ki letos prinaša novost - nagrado občinstva. Glasujete lahko za svoj najljubši Kinotripov film in se potegujete za skejt RelaxCrew. Vse podrobnosti na straneh festivala!
Zaradi nepričakovanega dogodka je svoj prihod v Ljubljano na 2. mednarodni filmski festival Kinotrip odpovedal režiser filma Nisem serijski morilec (I Am Not a Serial Killer, 2016) Billy O'Brien.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
24.03.2017 Aprila v Kinodvoru
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko prebirate naš aprilski mesečnik. Vabljeni v kino.
V ponedeljek, 20. marca, se s premierno projekcijo filma Mirni zaliv pričenja 6. Festival frankofonskega filma. Vstopnice za odprtje festivala so pri blagajni Kinodvora že v prodaji - vabljeni.
Po filmu Sufražetke so se naši abonenti pogovarjali z antropologijo Svetlano Slapšak.
 
Na današnji novinarski konferenci v Kinodvoru so mladi člani Kinotripovega filmskega kluba z vodjo festivala Živo Jurančič predstavili program 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade. Festival se bo v Kinodvoru odvil med 29. 3. in 1. 4. 2017

Na 19. festivalu dokumentarnega filma bomo 17. marca ob 18:00 v Kinodvoru premierno prikazali novi dokumentarni film Maje Weiss, Odstiranje pogleda z Mirjano Borčić. Po filmu sledi pogovor z Mirjano Borčić in Majo Weiss, ki ga bo vodila Dunja Klemenc. Vstopnice bodo v prodaji v Kinodvoru od 15. marca dalje, v predprodaji pa si lahko vstopnice za premiero zagotovite pri blagajni Cankarjevega doma. Svoje izkušnje je Mirjana Borčić zapisala tudi v knjigi Odstiranje pogleda – Spomini, izkušnje, spoznanja, ki je na voljo v naši Knjigarnici. Ob nakupu vstopnice za film je cena knjige 7 €.

Premiera filma Povedka o jezeru v soboto 11. marca ob 16:00 je razprodana. Vabljeni na film v nedeljo 12. marca ob 14:45 ali v soboto 18. marca ob 17:00, ko bomo pred filmom prisluhnili finski pravljici, ki jo bo povedal kipar, pesnik in esejist Jiři Bezlaj.
08.03.2017 Zverinice iz stripa
V soboto ob 11. uri vabljeni v Kinodvor na striparsko-pripovedovalsko animacija po motivih rezijanskih ljudskih zgodb.  Vstopnice so že v prodaji, člani Kluba Kinobalon pa imajo prost vstop - vabljeni!
Od četrtka, 9. marca boste imeli priložnost, da si na našem platnu ogledate presenetljivega zmagovalca letošnjih oskarjev, neodvisni film Barryja Jenkinsa Mesečino. Impresionistična skica življenja in slogovno drzna pripoved o odraščanju v revnem predelu Miamija je zaradi tenkočutne upodobitve afroameriške moškosti nemudoma obveljala za pionirsko delo. Vstopnice za prvo večerno projekcijo so že v prodaji!