Novice na vstopni strani
23.09.2016 Oktobra v Kinodvoru
Mesec je naokoli in v novem mesečniku smo pripravili pregled novosti in dogajanja. Oktobrska številka je že v Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).
22.09.2016 Mama na sporedu
Film Mama, ki je na Festivalu slovenskega filma prejšnji teden prejel dve nagardi - vesno za najboljšo fotografijo in nagrado Združenja slovenskih filmskih kritikov - bo v Kinodvoru tedensko vse do novembra na sporedu v izbranih terminih.

Že to nedeljo, 25. septembra, vabljeni k ogledu dvojčka, ko bo Mama na ogled v paketu s filmom Jauja: Raj na zemlji. V nedeljo, 6. novembra, pa si boste lahko ogledali celotno Trilogijo bolečine in lepote Vlada Škafarja, ki vključuje filme Otroci, Oča in Mama. Enotna cena vstopnice tako za dvojček kot za trilogijo je 6 €.
Predvajanje filma Miles Davis se počasi izteka, saj bo od četrtka, 22. septembra dalje, zadnji teden na sporedu vsak dan, potem pa le še na izbranih projekcijah. Ne zamudite - vabljeni k ogledu!
Ta teden si boste lahko dva izmed nagrajencev zadnjega Festivala slovenskega filma, ki se je včeraj zaključil v Portorožu, ogledali tudi v Kinodvoru:
  • jutri, v torek, 20. septembra ob 21. uri: premiera filma Mama, ki je prejel vesno za najboljšo fotografijo in nagrado Združenja slovenskih filmskih kritikov. Film bo na sporedu tudi v nedeljo, 25. septembra ob 17. uri.
  • v nedeljo, 25. septembra ob 11. uri: Zajtrk pri Kinodvoru in Houston, imamo problem!, dobitnik treh vesen: za najboljši celovečerni film, za najboljšo glavno moško vlogo in za najboljšo montažo.
Vabljeni - vstopnice za vse projekcije so že v prodaji! Družinski film Olma Omerzuja, ki je prejel vesno za najboljši scenarij, pa bo na ogled na Evropski art kino dan v nedeljo, 9. oktobra ob 19. uri.
Na Kinodvorov redni spored prihaja dokumentarni film Prvaki iz leta '56 (Šampioni iz petdeset i šeste, 2016) režiserja Zorana Slavića. Dogodek s premierno projekcijo, ki se bo pod pokroviteljstvom župana, g. Zorana Jankovića, odvil v četrtek,  22. septembra ob 19. uri, bo vodil književnik in režiser Goran Vojnović. Projekciji bo v Dvorani sledil pogovor z ustvarjalci filma, v Kavarni Kinodvora pa bo sledilo srečanje z nekdanjimi košarkarskimi prvaki iz Zrenjanina in Slovenije.

Vljudno vabljeni – vstopnice so pri blagajni Kinodvora že v prodaji!
Cena vstopnice za premierno projekcijo znaša 4,5 €. Film bo od 23. septembra dalje na ogled v Mali dvorani.
V ponedeljek, 19. septembra, bomo v Kinodvoru ob 17. uri prikazali dokumentarec Mihe Mohoriča Khatte - Izbira svobode. Projekciji bo v naši Kavarni sledil pogovor z režiserjem - vabljeni, vstopnice so že v prodaji!
28. septembra pričnemo z novo sezono abonmaja, v kateri smo Popoldanski abonma programsko obogatili. Poleg Helene Koder, ki vodi pogovore z gosti po Dopoldanskem abonmaju, se ekipi Filmskih srečanj pridružuje tudi Zoja Skušek, ki bo bo gostiteljica Popoldanskega abonmaja s krajšimi spremnimi uvodi ob filmu. Vpis za nove in za dosedanje abonente bo potekal od torka, 13. septembra, od 14. ure pri blagajni Kinodvora. Cena abonmaja je 35 evrov, za člane abonmaja v pretekli sezoni in člane Kluba Kinodvor pa 30 evrov. Vabljeni k vpisu v Popoldanski abonma - na voljo je še dovolj mest.
Premierna projekcija dokumentarca Jureta Breceljnika Prečkanje Islandije v ponedeljek, 12. septembra ob 21. uri  v prisotnosti protagonista dokumentarca Jeroma Josseranda in asistenta režije in vodje postprodukcije Tilna Čuferja je razprodana. Film pa bo že od torka dalje na Kinodvorovem rednem sporedu - vstopnice za prihodnje projekcije so že v prodaji!
Včeraj smo s slavnostno slovensko premiero digitalizirane in restavrirane klasike Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja ob 25-letnici Republike Slovenije, odprli Letni kino na Kongresnem trgu. Premiere sta se udeležila častna gosta, filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic, premiere pa se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor. S projekcijo smo se obenem poklonili dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov.

Letni kino na Kongresnem trgu
Poletja seveda še ni konec, a mi smo že pripravljeni na jesenske izzive - poglejte, kaj vse vas čaka v novem mesečniku, ki ga že najdete v Kinodvoru in izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).