Novice na vstopni strani
S filmom Z Molièrom na kolesu smo zaključilil letošnji sezoni Abonmaja za poznejša leta ter Filmskih srečanj ob kavi. Po tokratni projekciji se je Helena Koder pogovarjala z Vladimirjem Pogačnikom. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
24.04.2015 Majski mesečnik
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas maja.
V Kinodvorovi Knjigarnici je v času predvajanja filma Mumin na Azurni obali na voljo filmsko-knjižni dvojček,: 4 muminstripi Tove Jansson  + vstopnica za film Mumin na Azurni obali = 30 €. Stripi so izšli pri založbi Sanje: Mumin se zaljubi, Mumin in morje, Mumin na Azurni obali, Mumin in zlati rep.
V sredo, 22. aprila ob 20.30, bo na dan Zemlje v Kinodvoru premiera filma Sol zemlje. Projekciji bo sledil pogovor z Juretom Erženom, Joštom Frankom in Boštjanom Videmškom, ki ga bo vodil Arne Hodalič, urednik fotografije pri National Geographicu Slovenija. Vstopnice za premierno projekcijo so še na voljo - vabljeni!
V času predvajanja filmov Cipercoper in prijatelji v Kinodvoru smo pripravili posebno akcijo: slikanica Cipercoperček 
(Ida Mlakar) + vstopnica za film Cipercoper in prijatelji = 10 €. Vabljeni!
Mumini prihajajo v kino in 23. aprila bodo zasedli celo mesto! V sodelovanju s številnimi partnerji se bo odvila vrsta mumindogodkov. Če boste na njih zbirali žige, vas čaka še muminčinka in Mumin knjiga! Tudi Potujoči Kinobalon na Dnevih knjige (20. - 24. 4., pred Mestno hišo) bo spremljal muminkotiček.

V Kinodvoru pa smo v času predvajanja filma Mumin na Azurni obali pripravili tudi filmsko-knjižni dvojček, na voljo samo v naši Knjigarnici: 4 muminstripi Tove Jansson  + film  Mumin na Azurni obali = 30 €. Stripi so izšli pri založbi Sanje: Mumin se zaljubi, Mumin in morje, Mumin na Azurni obali, Mumin in zlati rep.
V soboto, 18. aprila ob 11. uri  vas vabimo na premiero programa Cipercoper in prijatelji. Z nami bodo avtorji filmov, filmski junaki pa bodo za en dan skočili tudi v našo Kavarno, kjer si jih boste lahko ogledali in nekatere celo animirali! Postregli bomo s coprastimi mufini in baloni. Vstopnice so še v prodaji!
29. marca so otroci v Narodni galeriji skupaj z avtorjem filma Deček in svet narisali veliko sliko. Razstavljena je v avli Narodne galerije do 24. aprila.
Po projekciji filma Nebraska se je Helena Koder pogovarjla z gostom Marcelom Štefančičem, jr. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
To soboto, 11. aprila, je ob 15. uri zadnjič na sporedu Bacek Jon film. Vabljeni!