Novice na vstopni strani
Tudi v Kinodvoru se pridružujemo pobudi Ministrstva za kulturo za Ta veseli dan kulture, ki bo potekal 3. decembra 2014. V Kinodvoru smo na ta dan ob 20:50 pripravili pogovor ob izidu slovenskega prevoda knjige Kozmopolis Dona DeLilla, na katerega je vstop prost! Po projekciji filma Kozmopolis ob 19. uri (vstop ni prost) bo tako v Kavarni sledil pogovor z Ano Schnabl, kritičarko in poznavalko DeLillovega opusa, ter Simonom Popkom, filmskim kritikom, publicistom in direktorjem LIFFa ter Festivala dokumentarnega filma. Pogovor bo vodila kritičarka Manca G. Renko.

Če pa med 1. in 3. decembrom v Kinodvorovi Knjigarnici kupite roman Kozmopolis, prejmete brezplačno tudi vstopnico za ogled filma! Vabljeni.
Po projekciji filma Nevidna ženska smo se v Kavarni pogovarjali s Tino Mahkota. Pogovor je vodila Helena Koder in si ga lahko ogledate na tukaj.
Takole bomo decembra polnili Kinodvorov spored - vabljeni!
Vabimo vas na 30. slovenski knjižni sejem, ki bo v Cankarjevem domu potekal med 26. in 30. novembrom, vsak dan med 9. in 20. uro. Vstopnine ni, v bogati prodajni razstavi knjig pa so zajete čisto vse najnovejše knjižne uspešnice. Na štirih odrih (Pisateljski oder, Debatna kavarna, Forum za obiskovalce, KulinArtfest) pa je mogoče videti in slišati vse – od resnih tem do zabavnih, pa tudi kuhalo se bo letos.

Letos se ga udeležuje tudi Kinodvor: na naši "stojnici" - kolesu bodo na voljo Kinodvorove publikacije in knjige, ki so izšle v okviru Leta kina, v času sejma pa bodo na voljo z <b>20 oziroma kar 30 % popustom</b>! Posebno mesto bo zavzemal tudi Potujoči Kinobalon. Obiščete ga lahko vsak dan sejma, med tednom od 14. do 20. ure, med vikendom ves dan, v njem pa si boste lahko ogledali kar pet novih filmov, ki so nastali na Kinobalonovih delavnicah. Vabljeni!
Filofest je prvi mednarodni festival študentskega filma v Sloveniji, ki od leta 2006 slovenski publiki prinaša pester nabor filmov najboljših svetovnih filmskih šol kot tudi domače študentske produkcije. Festival tokrat prvič gostuje v Kinodvoru, kjer bo v torek, 25. novembra ob 19. uri predvajan drugi sklop tekmovalnega programa.
Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na dan projekcije od 18. ure dalje pri blagajni Kinodvora.
Jutri, 20. novembra, imate izjemno priložnost, da pred, med in po ogledu filma Satantango iz LIFFove retrospektive Veliko platno prisluhnete ustvarjalcu filma Béli Tarru in ga seveda tudi kaj vprašate. Režiser se bo udeležil projekcije v Kinoteki, ki se prične ob 15. uri. Vabljeni!
V okviru Filmskih dnevov LUX 2014 se bo v Kinodvoru predstavil film Banda punc (Bande de filles) francoske režiserke Céline Sciamma. Vstopnice za predstavo v Kinodvoru lahko prevzamete od 21. novembra dalje pri blagajni Kinodvora.
Vsako leti pred pričetkom Ljubljanskega filmskega festivala  LIFFe v Kinodvoru objavimo seznam filmov, ki se jih lahko nadejate na našem platnu v času do naslednjega LIFFa. Tudi letos vam lahko obljubimo kar nekaj naslovov, za nekatere pa zaenkrat še ni jasno, kdaj bodo na našem sporedu.

Z LIFFa v Kinodvor prihajajo naslednji filmi:
Od 24. novembra do 7. decembra: Jauja: Raj na zemlji (Jauja, Lisandro Alonso)
Od 15. decembra: Oblaki nad Sils Mario (Sils Maria, Olivier Assayas)
Od 17. decembra: Zimsko spanje (Kış Uykusu, Nuri Bilge Ceylan)
Od 20. decembra: Ježek in vran pričarata božič (Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa, Rasmus A. Sivertsen)
31. december – silvestrska predpremiera: G. Turner (Mr. Turner, Mike Leigh)
Od 6. januarja: 20.000 dni na zemlji (20,000 Days on Earth, Iain Forsyth & Jane Pollard)
Od 10. januarja: Gašper in Petra na zimskih počitnicah  (Karsten og Petra på vinterferie, Arne Lindtner Næss)
Od 14. januarja: Višja sila  (Turist, Ruben Östlund)
marca: Banda punc (Bande de filles, Céline Sciamma)
marca: Timbuktu  (Timbuktu, Abderrahmane Sissako)
marca: Ljubezen je popolni zločin (L'amour est un crime parfait, Arnaud & Jean-Marie Larrieu)
aprila: Pasolini  (Pasolini, Abel Ferrara)
aprila: Deček in svet  (O menino e o mundo, Alê Abreu)

V 2015 prihajajo z LIFFa v Kinodvor še naslednji filmi (datum bo znan naknadno):
Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju  (En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, Roy Andersson)
Phoenix (Phoenix, Christian Petzold)
Pogled tišine (The Look of Silence, Joshua Oppenheimer)
Prihajamo v miru (We Come as Friends, Hubert Sauper)
V kleti (Im Keller, Ulrich Seidl)
Zgodbe o konjih in ljudeh (Hross í oss, Benedikt Erlingsson)

Več informacij pa tudi v nadaljevanju.

V okviru festivalske retrospektive Veliko platno je izšel zbornik Filmi, ki jih nočete videti nikjer drugje kot v kinodvorani, ki sta ga uredila Maša Peče in Koen Van Daele.

Zbornik je na voljo pri festivalski blagajni v Cankarjevem domu, v Kinoteki, Kinu Šiška in v Kinodvorovi Knjigarnci, njegova cena pa znaša 13 €.

Retrospektiva je del projekta Leto kina – Kinodvor 90, leto praznovanja kina in filma, s katerim v sezoni 2013/14 obhajamo 90-letnico delovanja kinematografa na Kolodvorski 13, današnjega mestnega kina Kinodvor.
Prileti v Kinodvor na festivalsko gruljenje!

Naša Kavarna.Meeting point v času LIFFa ponuja srečanja na družabni liniji in prijetno kavarniško vzdušje, med festivalom vsak dan do 2. ure:
  • v soboto, 15. novembra ob 21. uri - filmski kviz
  • v torek, 18. novembra, po projekciji filma Kosec, režiser filma Zvonimir Jurić v vlogi DJ!
  • druženja z ustvarjalci po projekcijah v Kinodvorovi Kavarni.
Na Lajf drink v meeting point!