Novice na vstopni strani
Včeraj smo s slavnostno slovensko premiero digitalizirane in restavrirane klasike Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja ob 25-letnici Republike Slovenije, odprli Letni kino na Kongresnem trgu. Premiere sta se udeležila častna gosta, filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic, premiere pa se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor. S projekcijo smo se obenem poklonili dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov.

Letni kino na Kongresnem trgu
Poletja seveda še ni konec, a mi smo že pripravljeni na jesenske izzive - poglejte, kaj vse vas čaka v novem mesečniku, ki ga že najdete v Kinodvoru in izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).
Kinotrip bo v petek in soboto, 26. in 27. avgusta, odpotoval v Zalog, kjer se bo odvilo pestro poletno dogajanje: film, glasba in urbani športi! Vabljeni od 17. ure dalje na šolsko igrišče OŠ Zalog.
Od sobote, 13. avgusta dalje, bosta tudi v Kinodvoru na ogled obe različici animiranega filma Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov - preverite na sporedu!
Po petkovi posebni projekciji filma Koga napasti zdaj je v Kinodvoru sledil živ prenos pogovora z režiserjem Michaelom Moorom. Projekcija je ta dan potekala v vseh državah, v katerih je režiser snemal film, režiser se nam pa je po ogledu oglasil s festivala Traverse City Film Festival.

Odprto morje, dobitnik zlatega medveda za najboljši film letošnjega Berlinala, je na sporedu samo še dva torka: danes, 26. julija ob 18. uri in 3. avgusta ob 20. uri - vabljeni!
V petek, 29. julija, ob 18. uri si lahko v Kinodvoru na predpremierni projekciji ogledate nov film vrhovnega ameriškega provokatorja in oskarjevskega dokumentarista Michaela Moora Koga napasti zdaj, ki ji bo v živem prenosu sledil pogovor z režiserjem! Film, ki je bil posnet tudi v Sloveniji, si je v okviru Filma pod zvezdami prejšnji petek na Ljubljanskem gradu ogledal tudi predsednik Borut Pahor.

Projekcija bo na ta dan potekala v vseh državah, v katerih je bil film posnet, režiser pa se nam bo oglasil s festivala Traverse City Film Festival. Vabljeni - vstopnice so pri blagajni Kinodvora že v prodaji!
Zaradi slabega vremena je bila projekcija Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu v soboto, 16.7.2016, odpovedana. Film Planet samskih si lahko ogledate danes (nedelja, 17.7.2016) ob 21:30 v Kinodvoru
Zaradi slabega vremena je bila projekcija Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu v sredo, 13. 7., odpovedana. Film Vojna zvezd: Sila se prebuja si lahko ogledate danes (četrtek, 14.7.) ob 21:30 v Kinodvoru.
Predpremiera filma Maggie ima načrt  na Filmu pod zvezdami je RAZPRODANA

Film si lahko od  14. julija  ogledate v Kinodvoru. Vabljeni k ogledu.