Novice na vstopni strani
Razredni sovražnik, uspešnica režiserja Roka Bička, se je prebila med tri finaliste za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX 2014. Ob laskavem dosežku prisrčno čestitamo vsem ustvarjalcem.

Film bo v četrtek, 24. 7., s še dodatno lovoriko otvoril letošnji Film pod zvezdami!  Vstopnice za posebno projekcijo v čarobnem ambientu Ljubljanskega gradu so že v prodaji.
Astronomija: Zvezda je sijoče (plinasto) nebesno telo z veliko maso, v centru katere potekajo jedrske reakcije.
Film pod zvezdami: Zvezde ste sijoči (pražnje oblečeni) obiskovalci Filma pod zvezdami različnih mas, v centru katerih potekajo reakcije na filme.

Oblecite se pražnje, da boste sijali na rdeči preprogi otvoritve Filma pod zvezdami in se rokovali s Pločnikom pod zvezdami. Veselimo se, da ste z nami! Ne pozabite, v četrtek, 24. julija ob 21:30!
Današnja projekcija filma JOE je zaradi slabega vremena iz Kinodvorišča prestavljena v Dvorano. Hvala za razumevanje in vljudno vabljeni!
Letni kino v atriju Slovenskih železnic, nam in vam ljubo Kinodvorišče, smo podaljšali še do 20. julija. Tako bosta tam na sporedu še dve premieri: že to sredo Joe, v katerem se Nicholas Cage uspešno vrača k svojim neodvisnim koreninam, premieri pa bo sledilo druženje - koncert dua Incurabili, ter naslednjo sredo, 16. julija, še Kongres izraelskega režiserja Arija Folmana. Vstopnice za premieri in za vse predstave so že v prodaji!
Danes smo objavili spored Filma pod zvezdami, letnega kina na Ljubljanskem gradu, ki ga vsako poletje pripravljamo v sodelovanju s soogranizatorjem Javnim zavodom Ljubljanski grad in Mestno občino Ljubljana. Vabljeni k prebiranju, katere filmske delikatese vas čakajo to poletje, vstopnice v predprodaji pa si lahko zagotovite od danes dalje! Vstopnice so v prodaji pri blagajni Kinodvora, v Info centru na Ljubljanskem gradu (odprt vsak dan od 9:00), na spodnji postaji tirne vzpenjače, Petrolovih bencinskih servisih, Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji ter drugih prodajnih mestih mojekarte.si, prek spleta pa na www.ljubljanskigrad.si in www.mojekarte.si.
Art kino mreža Slovenije razpisuje šest prostih delovnih mest za izvedbo nacionalnega programa filmske vzgoje. Nacionalni filmskovzgojni program obsega izvajanje brezplačnega filmsko-vzgojnega programa za predvidoma 15.000 učencev in dijakov v kinematografih Art kino mreže Slovenije in v VIZ ustanovah v Sloveniji ter poklicno usposabljanje novo zaposlenih filmskovzgojnih delavcev v projektu. Program bo za Art kino mrežo Slovenije strokovno vodil Javni zavod Kinodvor, ki ima s filmskovzgojnim programom Kinobalon tako nacionalne kot mednarodne reference. Več informacij: http://artkinomreza.si/
V času predvajanja filma Trgovinica za samomore od 1. do 15. julija bo po znižani ceni 8 € v naši Knjigarnici na voljo tudi istoimenska knjiga avtorja Jeana Teuléja, po kateri je film nastal. V slovenskem prevodu jo je izdala založba Ebesede, v prodaji pa bo od torka, 1. julija, ko je ob 21:30 na sporedu tudi premierna projekcija filma. Vabljeni!
23. junija ob 19. uri ni projekcije filma Nevidna ženska, kot je zapisano v tiskanem urniku. Našim obiskovalcem se za napako iskreno opravičujemo. Poleg tega je na sporedu še nekaj dodatnih projekcij izbranih filmov, zato vas vabimo, da preverjate urnik predstav na naši spletni strani.
Od 19. junija bo težko pričakovano nadaljevanje celovečernega animiranega filma Kako izuriti svojega zmaja, posnetega po seriji mladinskih knjig Cresside Cowell in nominiranega za oskarja, v Ljubljani na sporedu samo v Kinodvoru! Vstopnice gredo v prodajo v torek, 17. junija - vabljeni!
Od danes naprej lahko pri naši blagajni prevzamete posebno filmsko darilce - brezplačne vstopnice za ogled Potepuha, klasike indijske kinematografije, režiserja Raja Kapoorja. Film na 35mm - dandanašnji prava redkost v običajnem kinu,  smo začasno uvozili s pomočjo Indijskega veleposlaništva in indijskega direktorata za filmske festivale. Na sporedu to nedeljo ob 19h - ne zamudite!