Novice na vstopni strani
Vstopnice za filmsko klasiko Willy Wonka in tovarna čokolade, ki bo na sporedu na pustno soboto in pustni torek, 25. in 28. februarja, so že v prodaji. Na pustno soboto bomo postregli tudi s krofi in maskiranjem obraza. Vabljeni!
Kinodvor ima v naslednjem obdobju svojega delovanja pomembno nalogo prenovitve in osvežitve svoje spletne pojavnosti in podobe, katere ključni del je prenova spletnega mesta, ki bo uporabniku prijazno in prilagojeno za mobilne naprave. K sodelovanju in k oddaji ponudbe zato vabimo ponudnike, ki lahko zagotovijo strokovno načrtovanje, tehnično izvedbo predmeta naročila, redno vzdrževanje in hiter odziv na potrebe Kinodvora. Podrobnosti povabila najdete v nadaljevanju novice.
Po ogledu Družinskega filma, se je z abonenti pogovarjal (in jim tudi malo pel) Nebojša Pop-Tasić

Zadnji film Kena Loacha, Jaz, Daniel Blake, ki je pravkar prejel nagrado BAFTA za najboljši britanski film leta, je samo še do srede na sporedu vsak dan, potem pa bo na ogled v izbranih terminih.
V parku nasproti vhoda v Kinodvor se bo pred premiero filma Jaz, Daniel Blake (Ken Loach, VB, 2016) začel grafitarski PlastikFantastik, ki bo nato štirinajst dni vabil k ustvarjanju in političnem izražanju na prostem tako grafitarske umetelnike kot naključne mimoidoče.

Projekt nastaja pod kuratorsko taktirko ekipe Ljubljana Graffiti Tour, ki sicer vodi grafitarske potepe po Ljubljani in grafitarske delavnice za otroke in odrasle. 
Mednarodni vodič po mestih je lani med najboljših 10 mest na svetu uvrstil Ljubljano - slovenska prestolnica je zasedla 6. mesto! Bralci vodnika In Your Pocket so preko spleta glasovali o kulturnem in nočnem življenju v Ljubljani in za leto 2016 Kinodvor izbrali kot najboljšega med večernimi kulturnimi prizorišči! Veseli in ponosni smo na ta naziv in se vsem, ki so za nas glasovali, lepo zahvaljujemo.
Film Matura romunskega režiserja Cristiana Mungiuja, s katerim smo se po premieri filma pogovarjali preko Skypa, je na sporedu samo še do srede, 1. februarja.
V noči erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. se bomo že četrtič poklonili zgodovini nekoč erotičnega in še danes legendarnega Kina Sloga. Letošnja valentinova predigra bo na sporedu v petek, 10. februarja od 19.30 dalje, vstopnice in paketi pa v predprodaji od ponedeljka, 30. januarja -  na voljo je samo 69 paketov!
Včeraj so objavili letošnje nominacije za nagrade oskar: nekaj nominirancev je že na rednem sporedu Kinodvora, nekaj pa jih še prihaja:
 • že na ogled Rdeča želva: nominacija za najboljši animirani celovečerec,
 • od četrtka dalje ponovno na sporedu vsak dan: Dežela la la: rekordnih 14 nominacij, med drugim za najboljši film, režijo in oba glavna igralca,
 • za zamudnike to nedeljo, 29. januarja ob 19h: Čudež na reki Hudson: nominacija za montažo zvoka,
 • od 2. februarja: Jackie: nominacija za žensko glavno vlogo, kostumografijo in izvirno glasbeno podlago
 • na sporedu v februarju: Bučko: nominacija za najboljši animirani celovečerec,
 • nominiranca za najboljši tujejzični film: Toni Erdmann še vedno na sporedu; Trgovski potnik prihaja v izbranih terminih na spored v februarju,
 • za zamudnike 5. februarja ob 19h: Prihod: osem nominacij, med drugim za film in režijo,
 • predpremierno od 9. februarja: Manchester by the Sea: šest nominacij, med drugim za film, režijo, glavno moško vlogo ter igralko in igralca v stranski vlogi,
 • na sporedu od 1. marca: Ona: nominacija za žensko glavno vlogo,
 • za zamudnike 5. marca ob 19h: Zaveznika: nominacija za kostumografijo,
 • za zamudnike 12. marca ob 19h: Odprto morje: nominacija  za najboljši celovečerni dokumentarec.
V najkrajšem mesecu vas v mestnem kinu čaka kopica filmskih poslastic in dogodkov: preverite v februarskem mesečniku, ki ga že najdete v Kinodvoru ter na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...).