Novice na vstopni strani
31.03.2015 Filmov poln april
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas v aprilu.
Po projekciji filma Zeleno kolo se je Helena Koder pogovarjala z gostjo Mirjam Milharčič Hladnik. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
V soboto, 21. marca ob 11. uri v Kinodvoru v okviru festivala ne zamudite Zverinic iz stripa, striparsko-pripovedovalske animacije po motivih rezijanskih ljudskih zgodb. Vstopnice so še na voljo - vabljeni!
Obiskovalci festivala lahko sodelujete v nagradni igri in se potegujete za brezplačni semester tečaja francoskega jezika na Francoskem inštitutu v Ljubljani. V nagradni igri sodelujete tako, da izpolnete letak in ga oddate v skrinjico, ki se nahaja pri vhodu v Kinodvor. Žrebanje bo potekalo 7. aprila. Vabljeni k sodelovanju in seveda k ogledu filmov!
V Kinodvorovi Galeriji je do 7. aprila 2015 na ogled razstava skic z nastajanja filma Deček in svet. Film bo premierno prikazan 28. marca, z nami pa bo na projekcijah 28. in 29. marca tudi režiser filma Alê Abreu. Vabljeni!
V petek, 13. marca,  je v Kinodvorovi Kavarni potekal pogovor po premieri filma Citizenfour, ki ga je vodil Marcel Štefančič z gosti. Posnetek pogovora je dostopen tukaj.

V glavni vlogi : Kinodvor

Dokumentarni film o zgodovini Kinodvora z naslovom Kino, ki je preveč videl bo na sporedu prvega programa TV Slovenija v torek, 17. marca 2015 ob 21. uri. Dokumentarec avtorja Marcela Štefančiča jr. pripoveduje zgodbo o kinu, ki je skozi svojih devetdeset let doživljal programske, arhitekturne in tehnološke spremembe, ob tem pa se je spreminjalo tudi njegovo ime – od Ljubljanskega dvora, kina Dvor do današnjega Kinodvora. Najdlje pa se ga je držalo ime, ki še danes privabi nasmeh na usta. Erotični kino Sloga je podiral tabuje v takratni Jugoslaviji in širše.

Po projekciji filma Philomena se je Helena Koder pogovarjala z Alenko Šelih. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
Projekcija filma Citizenfour, v petek, 13. marca, je razprodana. Posnetek pogovora, ki ga bo po projekciji vodil Marcel Štefančič, jr. z gosti Natašo Pirc Musar, nekdanjo informacijsko pooblaščenko, Lenartom J. Kučićem, novinarjem Sobotne priloge Dela, in Matejem Toninon, članom Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, si boste lahko ogledali tudi na naši spletni strani od torka, 17.3., dalje.
V nedeljo, 8 marca, imamo v Kinodvoru na sporedu 3 filme ženskih avtoric, s katerimi se poklanjamo mednarodnemu prazniku. Pričnemo z Zajtrkom pri Kinodvoru ob 11. uri s projekcijo filma Banda punc francoske režiserke Céline Sciamma, nadaljujemo ob 17. uri s premiero novega dokumentarca slovenske režiserke Urše Menart Kaj pa Mojca?, na kateri bo prisotna tudi filmska ekipa, v terminu za zamudnike ob 19. uri pa bo na sporedu film Hannah Arendt. Vabljeni - vstopnice za vse predstave so že v prodaji!