Novice na vstopni strani
Tudi v Kinodvoru se pridružujemo prvi Noči knjige, ki bo potekala 23. aprila. Ob 19:30 bosta velikana slovenske filmske publicistike Marcel Štefančič, jr. in Zdenko Vrdlovec v Kinodvoru sogovornika v debati z naslovom Zgodovina slovenskega filma tako in drugače. Pogovor bo povezoval Gorazd Trušnovec, filmski kritik in urednik revije Ekran. Na prireditvi bodo knjige avtorjev na voljo z 20 % popustom.
Organizator: Založba UMco.
Predvajanje kratkega filma Na sončni strani ceste, ki je bil napovedan za četrtek, 24. aprila 2014, ob 20. uri, na notranjem dvorišču Zavarovalnice Triglav, je zaradi napovedi dežja odpovedano. Zahvaljujemo se za razumevanje.
V petek, 18. aprila, pričnemo v Kinodvoru predprodajo vstopnic za film Punca ni nič kriva.

V Kinu Šiška, nekoč najmodernejšem na Kino zemljevidu, vas bo 8. maja ob 19. uri najprej v veličini cinemaskopa očaralo ultimativno pin-up dekle Jayne Mansfield v rock'n'roll filmski klasiki Punca ni nič kriva. Sledila bo otvoritev fotografske razstave "Pin-up" Boštjana Tacola, v petdeseta pa vas bodo prežarčili ameriški avtomobili, cabaret show, pin-up makeover in rock'n'roll afterparty

Vstopnica v predprodaji = 4,95 €, veljajo vsi popusti. Na dan dogodka bo moč vstopnice (=5 €) kupiti le v Kinu Šiška, popustov pa tam ne bo možno uveljavljati. Vabljeni!
Europa Cinemas, katerega član je tudi Kinodvor, tudi letos organizira iniciativo, poimenovano 28 Times Cinema!. V sodelovanju z Venice Days (Giornate Degli Autori), Evropskim parlamentom in nagrado Lux, iniciativa omogoči srečanje 28 mladih obiskovalcev kina iz držav članic Evropske unije na Beneškem filmskem festivalu, ki bo letos potekal
med 27. avgustom in 6. septembrom.  Kinodvor vas tako kot eden izmed članov Europa cinemas vabi, da pošljete svoje prijave (pogoji za prijavo so navedeni v nadaljevanju) do torka, 22. aprila do polnoči. Prijave zbiramo na e-naslovu press@kinodvor.org.
Ste vedeli, da je bila nekoč v kletnih prostorih poslovne stavbe Zavarovalnice Triglav v Ljubljani kinodvorana? V sodelovanju s Kinodvorom se želi v Letu kina Zavarovalnica Triglav znova umestiti na kino zemljevid prestolnice. V ta namen bodo široko odprli vrata svojega notranjega dvorišča za ljubitelje filma, zgodovine, arhitekture in prijatelje Zavarovalnice Triglav. V četrtek, 24. aprila 2014, ob 20.00 ste tako prisrčno vabljeni na ogled kratke, 17-minutne stvaritve Matjaža Klopčiča iz leta 1959 z naslovom Na sončni strani ceste.
Po filmu so se abonenti pogovarjali s Klemnom Žunom, filmoljubcem in strastnim zbiralcem vsega, kar je povezano z zgodovino kinematografije ter avtorjem knjižice Kino zemljevid in Francijem Milošičem, nekdanjim sodelavcem Ljubljanskih kinematografov, dolgoletnim operaterjem in upravnikom med drugimi tudi kina Dvor. 

Današnja projekcija filma Abeceda ob 20:45 je že RAZPRODANA!
V nedeljo, 13. aprila ob 19. uri bo v okviru Leta kina v Slovenski kinoteki projekcija filma Metropolis ob priložnosti obletnice premiere filma Fritza Langa v Kinu Ljubljanski dvor 13. aprila 1927. V živo bo film glasbeno spremljal Eduardo Raon na harfi. Vstopnice so že v prodaji pri blagajni Kinoteke - vabljeni!
Zadnji film Wesa Andersona, Grand Budapest hotel, ki je v Kinodvoru na rednem sporedu od 27. marca, vas navdušuje in nabira rekorde: v prvem tednu predvajanja si ga je namreč ogledalo že prek 2000 gledalcev, kar se še ni zgodilo z nobenim filmom poprej! Pa še to: film je tudi na 4. mestu najbolj gledanih filmov preteklega tedna v Sloveniji in to s predvajanjem na samo enem platnu. Vabljeni!
Drobižki so fantastična pustolovščina v svetu žuželk, za vse generacije. Predpremierno na sporedu od 5. do 8. aprila - vstopnice za vse projekcije so že v prodaji!