Novice na vstopni strani
Film pod zvezdami, letni kino, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, smo z razprodano Vikendovo predpremiero filma Na mlečni poti zaključili zadnjo julijsko soboto. Grajsko dvorišče ste gledalci do zadnjega kotička napolnili še na filmih Dežela la la, Dunkirk in Lev: Dolga pot domov, tako da smo skupno zabeležili 14.979 obiskovalcev. Prihodnje leto bo Film pod zvezdami potekal od 5. do 28. julija 2018 - zabeležite si datum!
Izšel je novi katalog filmov za šolsko leto 2017/2018! Prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole.  Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi na tej povezavi.
Od četrtka, 10. avgusta, je na Kinodvorišču na ogled film Odiseja. V letnem kinu v atriju Slovenskih železnic ga lahko ujamete do srede, 16. avgusta, razen v soboto, ko je na sporedu v Dvorani. Vabljeni - vstopnice za vse projekcije so že v prodaji!
Lutkovno gledališče Ljubljana in Kinodvor vpisujeta v pet gledališko-filmskih abonmajev za otroke in mlade. Cena posameznega abonmaja je 23 evrov. Vpis poteka do 17. septembra pri blagajnah LGL in Kinodvora. Program abonmajev se nahaja na tej povezavi.
27.07.2017 Avgusta v Kinodvoru
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko najdete naš avgustovski mesečnik, ki prinaša informacije o filmih, ki si jih lahko ogledate na Kinodvorišču, Kinodvorovem letnem kinu v atriju Slovenskih železnic, o brezplačnem programu Letnega kina na Kongresnem trgu in o drugih premierah ter dogodkih, ki jih v Kinodvoru pripravljamo v zadnjem poletnem mesecu.
18.07.2017 DUNKIRK v Kinodvoru
Po včerajšnji razprodani premieri na Filmu pod zvezdami si lahko Dunkirk, enega najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta v režiji Christopherja Nolana,  od danes dalje ogledate v Kinodvoru v izbranih terminih.
V času Filma pod zvezdami bomo na na našem Facebook dogodku objavljali tudi različne nagradne igre. Sodelujete lahko preko Facebooka, natančna pravila in pogoje sodelovanja pa si preberite v dokumentu (pdf, 274 KB).
Zaradi slabega vremena je bila projekcija Filma pod zvezdami  na Ljubljanskem gradu v torek, 11.7., odpovedana. Film Lady Macbeth si lahko ogledate danes (sreda, 12.7.)ob 19:00 in 21:30 v Kinodvoru.

Vstopnice za nadomestno projekcijo v Kinodvoru so na voljo do zapolnitve kapacitet Dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 197 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1000), prednost imajo zamenjave že kupljenih vstopnic za isti film. Vstopnice je mogoče zamenjati na dan nadomestne projekcije (blagajna Kinodvora se odpre ob 9:00); za nakup pa bodo preostale vstopnice na voljo šele od 21:00 naprej.

Vstopnico odpovedane projekcije lahko zamenjate za katerokoli drugo projekcijo Filma pod zvezdami pri blagajni vstopnega paviljona in info centra na Ljubljanskem gradu ter spodnji postaji tirne vzpenjače (blagajne so odprte vsak dan od 9. ure dalje) ali na mestu nakupa za vračilo kupnine do vključno 7. avgusta 2017. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča.

Vstopnice za vse filmske projekcije Filma pod zvezdami, letnega kina na Ljubljanskem gradu, so že v prodaji. Kupiti jih je mogoče pri blagajni Kinodvora (vsak dan; blagajna se odpre uro pred prvo projekcijo), na prodajnih mestih na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure dalje) ter na spletu prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih in v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji).

Cena vstopnice znaša 4,5 €, za premiero in predpremiere (Dunkirk, Odiseja, Lady Macbeth, Druga stran upanja, Na mlečni poti) pa 5,5 €. Dodatnih popustov ni. Rezervacije vstopnic za Film pod zvezdami niso mogoče.
V petek smo celoten Filmski dvojček: Modri žamet + Ponovni pogled na Modri žamet zaradi slabega vremena izvedli v Dvorani, a zato ni bilo nič manj čarobno. V film nas je pospremil režiser Peter Braatz, za presenečenje pa je z glasbenim uvodom poskrbela Irena Preda.
Ponovitvi filma Ponovni pogled na Modri žamet lahko pri nas ujamete v petek, 7. in v soboto 8. julija ob 21:15.
Vabljeni tudi k ogledu razstave fotografij s snemanja filma Modri žamet v naši galeriji. 

Foto utrinki z dogodka.