Novice na vstopni strani
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, bo 5. maja 2016 predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril še balone in filmska darila.
Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor. 

Kino na zahtevo je inovativen način umeščanja filmov na spored: gledalcem omogoča, da izbranemu kinu posredujejo svojo željo po predvajanju določenega filma. V okrnjeni obliki smo tovrsten način umeščanja filmov v Kinodvoru preskusili jeseni 2015 s kratkometražcem Dražena Štaderja Všečkana, v maju pa na ta način ponujamo možnost ogleda dokumentarnega filma Kombinat. Vsak teden bomo predhodno rezervirali določeno število možnih projekcij (tokratni potencialni termini so: 5. maj ob 18:45, 6. maj ob 18:45 in 8. maj ob 19:45), ki jih bomo objavili na sporedu na Kinodvorovi spletni strani. Če se boste želeli katere od njih udeležiti, nam to do nedelje do polnoči sporočite po e-pošti na naslov blagajna@kinodvor.org. Ko/če bo zanimanja za določeno projekcijo dovolj, jo bomo potrdili in v ponedeljek o tem zainteresirane gledalce obvestili preko e-pošte. Vabljeni k sodelovanju!
25.04.2016 Maja v Kinodvoru
V pomladnem maju nas spet čaka kopica dogodkov in premier - vabljeni k listanju novega mesečnika! Mesečnik je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ) po mestu.
Vstopnice za predpremiero filma Žige Virca v ponedeljek, 25. aprila ob 20.30, so že pošle. Film si lahko predpremierno v Kinodvoru ogledate vsak dan med 28. aprilom in 4. maja, vstopnice za vse projekcije pa so že v prodaji!
Po projekciji filma Človeški kapital smo se pogovarjali z romanistko, prevajalko in lektorico Veroniko Simoniti.

V soboto, 23. aprila ob 17. uri bodo učenci Glasbene šole Franca Šturma v živo ob filmu Rdeči balon izvedli klavirske skladbe Andreja Goričarja. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji! 
Festival žanrskega filma Kurja polt bo v Kinodvoru in Slovenski kinoteki ježil kožo še do nedelje. Še prav posebej vabljeni na Kinodvorovo petkovo projekcijo indijskega junaškega epa, ljubezenske zgodbe, vojnega spektakla in tollywoodskega muzikla v filmu Bahubali: Začetek. Če vas še niso prepričale besede, vas bodo morda spodnje gibljive slike!

Za predpremiero filma Houston, imamo problem!, celovečernega prvenca Žige Virca, ki bo v Kinodvoru na sporedu v ponedeljek, 25. aprila ob 20.30, bo omejeno število vstopnic pri blagajni Kinodvora v prodaji od torka, 19. aprila! Cena vstopnice je 5,30 € (4,50 € s popustom).
V četrtek, 14. aprila ob 19. uri, bo v okviru spremljevalnega dogajanja ob predpremiernem predvajanju filma Mama v Hiši sanjajočih knjig založbe Sanje potekal literarno umetniški večer Tišina kroga, na katerem bosta Vlado Škafar in Reigen Zenki Joni predstavila svojo knjigo Krogi. Knjiga je nastajala sočasno in v pogovoru z zadnjim avtorjevim filmom, ki bo na sporedu mestnega kina do torka, 19. aprila. Avtorjema knjige se bosta v pogovoru o tišini v umetnosti pridružila prevajalka v japonščino Nagisa Moritoki ter filozof in pisatelj Marko Uršič, oba tudi profesorja na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vljudno vabljeni!
Romunska komedija Corneliuja Porumboiuja Zaklad je na sporedu samo še do srede, 13. aprila. Ne zamudite!