Novice na vstopni strani
Kinodvorov tradicionalni halloween horror maraton se bo tudi letos odvil v noči z 31. oktobra na 1. november. Program in predprodaja paketov vstopnic od ponedeljka, 23. oktobra dalje!
Mladi med 15. in 25. letom se v K/U/L abonma lahko vpišejo do 20. oktobra pri blagajnah Kinodvora in Lutkovnega gledališča Ljubljana.
V ponedeljek, 9. oktobra ob 19. uri si lahko v Kinodvoru še zadnjič ogledate film Druga stran upanja na 35 mm kopiji, s slovenskimi in angleškimi podnapisi. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji.
Predsednik republike Borut Pahor si je v ponedeljek v mestnem kinu ogledal film Rudar, pred tem pa se je v naši Kavarni srečal z zasavskim rudarjem Mehmedalijo Alićem, režiserko filma Hanno Slak in Boštjanom Videmškom, ki je po projekciji vodil pogovor. Igrani film je nastal po Alićevi življenjski zgodbi in njegovi avtobiografski knjigi Nihče, ki je v času predvajanja filma v naši Knjigarnici na prodaj s 50 % popustom.
Po ponedeljkovi projekciji filma Rudar ob 18:45 bo v naši Kavarni sledil pogovor z režiserko Hanno Slak in Mehmedalijo Alićem, avtorjem knjige Nihče, po kateri je nastal film. Pogovor bo vodil Boštjan Videmšek. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji!
Letošnje uvodno srečanje je minilo ob ogledu filma Rudar in s pogovorom z režiserko Hanno Slak in Mehmedalijo Alićem.

petek, 29. 9. ob 17. uri, je na sporedu Kinotripova projekcija filma Rudar. Po projekciji se bomo v Kavarni Kinodvora pogovarjali z režiserko Hanno Slak in mladima igralcema Zalo Đurić Ribič in Nikolajem Burgerjem. Pogovor vodijo mladi člani Kinotripovega filmskega kluba.
V sredo, 27. septembra ob 20.30 se nam bo na premieri slovenskega filma Rudar pridružila filmska ekipa, med drugim režiserka Hanna Slak, igralec Leon Lučev in Mehmedalija Alić, ki je svojo zgodbo popisal v avtobiografiji Nihče, po kateri je film posnet. Pogovor bo vodila Varja Močnik. Vstopnice za premiero se še na voljo.
V času predvajanja filma Rudar od 27. septembra dalje bo v naši Knjigarnici s 50 % popustom na voljo knjiga Nihče, avtobiografija zasavskega rudarja Mehmedalije Alića, po čigar življenjski zgodbi je nastal film Hanne Slak. Na 20. festivalu slovenskega filma je Rudar prejel kar tri vesne - za režijo, glavno moško vlogo in montažo, ter je slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja.
25.09.2017 Prvič v kino
Naj bo prva izkušnja kina posebno lepa. S 30. septembrom začenjamo nov program, Prvič v kino, ki je namenjen najmlajšim. Do 4. novembra bomo vsako soboto ob 10:00 gledali program animiranih filmov Lisička in druge zgodbe. Filmskemu programu sledi igra v Kavarni, ki jo vodijo animatorke z Združenja SEZAM.