Novice na vstopni strani
V sredo, 25. januarja ob 20. uri, bo v Kinodvoru predpremierna projekcija filma Jackie čilskega režiserja Pabla Larraína. Omejeno število vstopnic je pri blagajni Kinodvora že v prodaji! Cena vstopnice znaša 6 €, popustov ni.
V petek, 27. januarja, se bo Kinodvor ponovno prelevil v festivalsko prizorišče Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam. Izbrali smo dva filma z letošnjega programa, ki si ju boste v okviru IFFR Live lahko ogledali hkrati z občinstvom v Rotterdamu: ob 19. uri bo na sporedu film Mister univerzuma, s katerim se režijski tandem Tizza Covi in Rainer Frimmel vrača k tematiki cirkuškega življenja, ob 22.30 pa skrajno unikaten in s črno črnim humorjem prežet pogled na strahote nosečnosti, režijski prvenec britanske igralke in scenaristke Alice Lowe Mamaščevalka.

Projekcijama bo sledil živ prenos pogovora z ustvarjalci, svoja vprašanja jim boste lahko zastavljali preko Twitterja.
Povratna karta na Mednarodni filmski festival Rotterdam v Kinodvoru znaša 8 € za oba filma (6 € za člane Kluba Kinodvor, starejše od 60 let, dijake in študente), vstopnice pa so že v prodaji!
Po včerajšnji premierni projekciji filma Matura se nam je režiser Cristian Mungiu v pogovoru pridružil preko Skypa, saj je moral na žalost zaradi poslabšanja vremenskih razmer v Romuniji svojo prisotnost v Kinodvoru odpovedati. Vabljeni k ogledu pogovora!

Na premiero filma Rdeča želva v Kinodvor prihaja režiser Michaël Dudok de Wit! Pridružil se nam bo v sredo, 18. januarja ob 19. uri, premierni projekciji pa bo sledil pogovor. Vstopnice za premiero so že v prodaji - vabljeni!
V nedeljo, 15. januarja, vabljeni k ogledu filmskega dvojčka Cristiana Mungiuja: ob 16.30 je na ogled Matura, zadnji film eminentnega romunskega cineasta,  katerim smo se po sredini premieri pogovarjali preko Skypa, ob 19. uri pa v sklopu termina Za zamudnike sledi njegov prejšnji film, Daleč za griči. Premiera te nenavadne ljubezenske zgodbe se je odvila v prisotnosti glavnih igralk, v posnetku pogovora pa si poglejte, kaj sta nam pred skoraj 4 leti ob svojem obisku Kinodvora povedali Cosmina Stratan in Cristina Flutur.
Cena vstopnice za oba filma znaša 7 € - vabljeni!
Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer in posledične odpovedi letalskih prevozov iz Bukarešte nas režiser Cristian Mungiu na nocojšnji premieri filma Matura ob 19.30 na žalost ne bo obiskal. Namesto tega bo po projekciji z njim potekal pogovor preko Skypa.

Hvala za razumevanje.
Po ogledu dokumentarca Biserni gumb so se naši abonenti pogovarjali z g. Simonom Teccom, ki je z njimi delil lastne izkušnje iz takratnega Čila. 

V nedeljo, 8. januarja, vabljeni k ogledu filmskega dvojčka Kraljestvo vzhajajoče lune (na sporedu ob 19h v sklopu termina Za zamudnike) in Paterson (ob 16.30). Cena vstopnice za oba filma znaša 7 € - vabljeni!
Od danes dalje je na sporedu mestnega kina dokumentarec, ki pod drobnogled vzame zgodnjo koncertno kariero skupine The Beatles in njihov meteorski vzpon. Film je na sporedu v naslednjih terminih: 4. januarja ob 20h, 6. januarja ob 17h, 13. januarja ob 21h in 17. januarja ob 18h. Vstopnice za vse projekcije so že v prodaji!
Na premiero svojega zadnjega filma Matura v Kinodvor prihaja režiser Cristian Mungiu! Pridružil se nam bo v sredo, 11. januarja ob 19.30, premierni projekciji pa bo sledil pogovor. Vstopnice za premiero so v prodaji od danes, 3. januarja dalje - vabljeni!