Novice na vstopni strani
Vabljeni na premiero dokumentarnega filma Pavla Jesih režiserja Igorja Šterka, ki bo 1. junija ob 20. uri v Slovenski filharmoniji. Vstop je prost: od 25. maja pri blagajni Slovenske filharmonije za prevzem na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic. Vabljeni!
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas junija, ko Kinodvorovo platno preselimo v Kinodvorišče, letni kino v atriju Slovenskih železnic!
V ponedeljek, 25. maja, bo ob 21. uri v Kinodvoru premiera delno animiranega komičnega dokumentarca Mama je ena sama režiserja Mihe Čelarja Vstopnice za premierno projekcijo, po kateri se bo s filmsko ekipo pogovarjal Boštjan Napotnik - Napo, so že v prodaji! Vabljeni.
V sredo, 13. maja, se je po premieri dokumentarca Pogled tišine v Kinodvoru z režiserjem Joshuo Oppenheimerjem pogovarjal Ervin Hladnik Milharčič. Vabljeni k ogledu filma in pogovora!

V četrtek, 21. maja bo v Kinodvoru ob 21. uri premiera romantične komedije Takšna pač je režiserja Petra Bogdanovicha, ki so ga navdihnile screwball mojstrovine iz hollywoodskih zlatih časov. Vstopnice za premiero so že v prodaji - vabljeni!
Na premieri bo z nami tudi pokrovitelj Kinodvora, Zavarovalnica Triglav.
V sredo, 13. maja ob 20.30, bo v Kinodvoru premiera filma Pogled tišine, ki se je bo udeležil režiser Joshua Oppenheimer! Z njim se bo po projekciji pogovarjal Ervin Hladnik Milharčič. Vstopnice so že v prodaji - vabljeni!
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Animirani film Mumin na Azurni obali, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, bo 12. maja predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril še balone in muminstripe založbe Sanje. Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor. 

S filmom Z Molièrom na kolesu smo zaključilil letošnji sezoni Abonmaja za poznejša leta ter Filmskih srečanj ob kavi. Po tokratni projekciji se je Helena Koder pogovarjala z Vladimirjem Pogačnikom. Posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.
24.04.2015 Majski mesečnik
Izšel je nov mesečnik, v katerem lahko preberete, kaj vse smo v Kinodvoru pripravili za vas maja.
V Kinodvorovi Knjigarnici je v času predvajanja filma Mumin na Azurni obali na voljo filmsko-knjižni dvojček,: 4 muminstripi Tove Jansson  + vstopnica za film Mumin na Azurni obali = 30 €. Stripi so izšli pri založbi Sanje: Mumin se zaljubi, Mumin in morje, Mumin na Azurni obali, Mumin in zlati rep.