Novice na vstopni strani
23.06.2017 Julij v Kinodvoru
V Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (kavarnah, knjižnicah, muzejih, galerijah ...) že lahko prebirate naš julijski mesečnik, ki prinaša informacije o poletnih filmih in premierah ter počitniškem programu Kinobalona.
Projekcija filma Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer - Pljuni istini u oči, ki bo na sporedu danes, 23. 6. ob 21:30 je že razprodana. Čim prej si zagotovite vstopnice za prihajajoče projekcije filma.
Dokumentarec Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer - Pljuni istini u oči, s katerim smo včeraj odprli letošnje Kinodvorišče, si lahko še v petek, 23. junija ob 21.30 ogledate na Kinodvorišču v prisotnosti posebnih gostov. Pred filmom bosta spregovorili režiserka Varja Močnik in scenaristka Barbara Kelbl, projekciji pa bo sledil pogovor o rodovitnosti časa, v katerem bodo hruško razmisleka otresali propagaj in kvasitelj Marko Brecelj, nadssmrtni tajnik KUDa France Prešeren Želko Pelicon, kustos samouk Vasja Cenčič, slikar in pisatelj Arjan Pregl ter ustvarjalka Nika Autor! Vstopnice so že v prodaji.
Lutkovno gledališče Ljubljana in Kinodvor vpisujeta v pet gledališko-filmskih abonmajev za otroke in mlade. Cena posameznega abonmaja je 23 evrov. Vpis poteka do 17. septembra pri blagajnah LGL in Kinodvora. Program abonmajev se nahaja na tej povezavi.
Objavili smo program letošnjega Filma pod zvezdami, letnega kina, ki ga že vrsto let pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom. Od danes dalje lahko tudi pri blagajni Kinodvora v predprodaji kupite vstopnice za vse projekcije letnega kina na Grajskem dvorišču - vabljeni!
V ponedeljek, 12. junija ob 17.15, si lahko v Kinodvoru še zadnjič ogledate film Ameriška ljubica. Tokrat filmu sledi pogovor z režiserko Katarino Rešek - Kuklo Kesherović in sociologom ter profesorjem dr. Rastkom Močnikom.
V Kinodvoru se v četrtek, 15. junija s projekcijo filma Jaz, črnec. Nadgrajeno. prične letošnji Festival migranstkega filma. Brezplačne vstopnice za projekcije FMF v Kinodvoru so pri naši blagajni na voljo za prevzem od ponedeljka, 12. junija dalje.
V torek, 20. junija ob 21.30 s premiero novega slovenskega dokumentarca v režiji Varje Močnik Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer - Pljuni istini u oči odpiramo letošnje Kinodvorišče. Vstopnice za odprtje bodo pri naši blagajni v prodaji od ponedeljka, 12. junija dalje. Vabljeni!
V petek, 9. junija ob 21. uri, se bo s projekcijo filma Kosti spotike pričel letošnji Festival Parada ponosa. Pred filmom se bo z režiserko Andreo Weiss pogovarjala Nina Dragičević - vstopnice za projekcijo so že v prodaji!
V četrtek, 1. junija, pričnemo s prodajo vstopnic za zelo poseben filmski dvojček: 30. junija ob 19. uri si boste najprej lahko v Dvorani na 35-mm kopiji ogledali kultno klasiko Davida Lyncha Modri žamet , ob 21.30 pa bo na Kinodvorišču sledila premiera dokumentarca Petra Braatza Ponovni pogled na Modri žamet. Ne zamudite!