Novice na vstopni strani
V sredo, 1. junija ob 21. uri, vas vljudno vabimo k ogledu dokumentarnega filma Sol zemlje (The Salt of the Earth, 2014) avtorjev Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada, ki spregovori o življenju in delu enega najuglednejših živečih svetovnih fotografov Sebastiãa Salgada. Vstop je prost!
25.05.2016 Junij v Kinodvoru
V prvem poletnem mesecu se bo v mestnem kinu zvrstilo veliko dogodkov in premier: kaj vse smo pripravili, lahko preverite v novem mesečniku, ki je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah po mestu (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ).
Projekcija filma Všečkana danes, v torek, 24. maja, ob 20. uri, je že razprodana!
Zaradi zanimanja smo na spored umestili še eno projekcijo filma Dražena Štaderja, Všečkana. Ogledate si ga lahko v torek, 24. maja, ob 20. uri v Mali dvorani - vabljeni, vstopnice so že v prodaji!
19.05.2016 Zadnje projekcije
Kinobalonova filma Gašper in Petra na safariju in Fantomski deček bosta zadnjič na sporedu to soboto in nedeljo. Vabljeni k ogledu!
V torek, 17. maja, se bo v Kinodvoru odvijal 12. festival filmske mladinske ustvarjalnosti Videomanija. Srednješolcem, ki ustvarjajo filme - bodisi sami doma ali pa v okviru obšolskih interesnih dejavnosti - festival zagotavlja prostor, da svoje stvaritve predstavijo vrstnikom in javnosti, ki jo tovrstna ustvarjalnost zanima. Začnemo ob 15. uri - vabljeni, vstop je prost! Prevzem brezplačnih vstopnic poteka pri Kinodvorovi blagajni na dan projekcije od 14. ure dalje.
Po ogledu filma Psi brezčasja, se je Ženja Leiler pogovarjala z režiserjem Matejem Nahtigalom, scenaristom Zoranom Benčičem in igralcev Primožem Vrhovcem.

Do 18. maja lahko v naši Knjigarnici po znižani ceni 9,90 € (redna cena 21,90 €) kupite knjigo Psi brezčasja, po kateri je bil posnet istoimenski film Mateja Nahtigala, ki si ga že lahko ogledate na sporedu mestnega kina.
Na zadnji projekciji letošnjega abonmaja Filmskih srečanj ob kavi se je Helena Koder po projekciji filma Sol zemlje pogovarjala z Marijo Skočir iz Mestnega muzeja in galerij Ljubljane in Manco Juvan, fotografinjo.

11.05.2016 Zadnje projekcije
V nedeljo, 15. maja, bo ob 18. uri še zadnjič na sporedu dokumentarec Dobri državljan, v ponedeljek, 16. maja ob 18.45 pa sledi zadnja projekcija filma Kombinat. Vabljeni!