Najem in oglaševanje
Kinodvor je javni zavod, ki ga je Mestna občina Ljubljana ustanovila za prikazovanje kakovostne filmske produkcije. Je mestni kino s stalnim programom za otroke in mlade, eno vodilnih središč za filmsko kulturo in festivalsko središče v državi. Kinodvor predstavlja novi tip kinematografa – »event cinema«, ki namenja velik poudarek izkušnji obiska kina, podprti s posebnimi dogodki.
 
V letu 2013 si je program Kinodvora na 1941 javnih projekcijah ogledalo 122.781 gledalcev. Največja pridobitev leta 2013 je bil nakup prenosnega digitalnega projektorja, kar pomeni, da imamo  vso potrebno tehnično opremo tudi za izvedbo filmskih projekcij iz digitalnih nosilcev tako rekoč kjerkoli.

Že leta 2011 pa smo digitizirali Dvorano z namestitvijo digitalnega projektorja BARCO DP2K druge generacije in tako postali prvi kinematograf v mreži slovenskih art kinematografov, opremljen za digitalno prikazovanje filmov na formatih najvišjega standarda.  Dvorana je bila na novo opremljena tudi z HDCAM predvajalnikom, Mala dvorana pa je pridobila večje platno v velikosti  255x140cm. S takšno opremo lahko Kinodvor omogoči predvajanje iz vseh nosilcev, ki so trenutno v uporabi.
 
V Kinodvoru je možno najeti Dvorano, Malo dvorano, Kavarno in Galerijo. Lahko pa tudi prenesete vaše sporočilo našim obiskovalcem prek uporabe Kinodvorovih oglasih površin: platna v Kavarni in LCD-ja pri blagajni.

Kontakt najem prostorov in oglasnega prostora:
Ana Seta Pucihar
Trženje in vodenje projektov
ana.pucihar@kinodvor.org
T: 01 239-22-18
M: 030 324 808

Za filmske projekcije na prostem ali v prostorih, ki niso opremljeni s kinematografsko opremo, lahko v Kinodvoru najamete Mobilni kino in drugo tehnično opremo. Poleg Kinodvorišča, Drive-in kina in Filma ob jezeru je najodmevnejši projekt Mobilnega kina Film pod zvezdami, ki je poleti 2013 na Ljubljanski grad privabil 16.498 gledalcev.

Kontakt Mobilni kino:
Tjaša Smrekar
Vodenje projektov 
tjasa.smrekar@kinodvor.org
T: 01 239-22-23
M: 040 620-700

v primeru prostih zmogljivosti, torej v primeru, da prostor ni zaseden z rednim programom Kinodvora oziroma oddan po tržnih pogojih, je za izvajanje kulturnih programov ali kulturnih projektov omogočen najem prostorov Kinodvora tudi kulturnim organizacijam, ki plačajo samo nadomestilo v višini dejanskih stroškov, ki so nastali z oddajo prostorov.