Premiera filma Rdeča želva z režiserjem Michaëlom Dudokom de Witom
Na premiero filma Rdeča želva prihaja njegov režiser, scenarist in animator Michaël Dudok de Wit! Z njim se bodo pogovarjali mladi Kinotripovci po projekciji filma. V sredo, 18. 1. 2017 ob 19:00!
Pred filmom Rdeča želva si bodo obiskovali imeli priložnost ogledati tudi kratki slovenski animirani film Nočna ptica Špele Čadež. 

Rdeča želva 
La Tortue rouge, Michaël Dudok de Wit, Francija/Belgija/Japonska, 2016
Film skozi zgodbo o brodolomu na slikovitem samotnem otoku postavlja vprašanja o najpomembnejših življenjskih temah: ljubezni, odraščanju, minevanju. Zgodbo dopolnijo čudovita animacija, glasba in vsesplošna milina. Celovečerni prvenec je nastal v koprodukciji s studiom Ghibli in je prejel nagrado na filmskem festivalu v Cannesu v sekciji Posebni pogled. Prav tako pa smo mu nagrado podelili mladi Kinotripovci na 27. festivalu Liffe, saj menimo, da te film odpelje v čisto unikaten svet.
- Aiko, Kinotripova mladinska žirija na Liffu


Ob premieri filma bomo praznovali tudi 1. obletnico izstrelitve Kinotripovega filmskega planeta za mlade. Prva zasedba Kinotripovcev bo predala štafeto novim silam, ki za konec letošnjega marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip (29. 3. - 1. 4. 2017).