Podelili smo 1. Kinotripovo nagrado mladinske žirije na LIFFu
Kinotripova mladinska žirija je na zaključni festivalski prireditvi 27. LIFFa prvič razglasila najboljši film po svojem izboru. Nagrada je pripadla animiranemu filmu Rdeča želva.

1. Kinotripova mladinska žirija na LIFFu, ki so jo sestavljali Isabella Menart, Max Rakušček, Lovro Smrekar, Izabela Tominšek in Aiko Zakrajšek, si je ogledala pet filmov iz različnih programskih sklopov in med njimi izbrala svojega favorita – animirani film Rdeča želva. Ob podelitvi Kinotripove nagrade na osrednji zaključni festivalski prireditvi v soboto, 19. 11. 2016, so svoj izbor utemeljili takole:

»Od vseh petih filmov se nas je najbolj dotaknil in prepričal film, s katerim se odmikamo od ustaljenih predstav o tem, kakšen je tipičen film za mlade. Z minimalističnim pristopom in brez dialoga se uspe soočiti z univerzalnimi in večnimi življenjskimi vprašanji ljubezni, odraščanja in minevanja, predstavljenimi skozi samosvojo in izčiščeno estetiko. Zgodbo čudovito dopolnjuje glasba in v paru z animacijo tvori meditativno in ganljivo atmosfero na samotnem otoku, kamor nas film odpelje.«

V primeru, da si filma niste utegnili ogledati na LIFFu, ga v Kinodvoru lahko ujamete na 13. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal od 5. do 11. decembra 2016.